مروری بر داده های آنچین تا هفته منتهی به ۱۹ فوریه ۲۰۲۳
با رسیدن قیمت بیت کوین به ناحیه ۲۴.۵۰۰ دلار، فعالیت شبکه در حال افزایش بود به طوری که تعداد آدرسهای فعال جهش یافتند و تقریبا به ۹۹۶ هزار آدرس در روز رسید.
از سوی دیگر هر اصلاح قیمتی، منجر به Spike در میانه حجم تراکنشها میشد که بیشترین تغییر در این شاخص هنگام افت قیمت و رسیدن به محدوده ۲۱.۸۰۰ دلار رخ داد.
پس از آن با ریزش قیمت و رسیدن به ناحیه ۲۳.۶۰۰ دلار، میانه حجم تراکنشها به طور مجدد افزایش پیدا کرد اما نتوانست به سطح پیشین خود برسد که بازتاب تعدیل در تقاضا به نسبت ناحیه قبلی قیمت است.
وضعیت ماینرهای شبکه بیت کوین
نسبت به ماههای گذشته وضعیت ماینرهای شبکه با بهبود چشمگیری مواجه شده به طوری که درآمد این دسته از طریق ساخت بلاک نسبت به ۱ سال اخیر به بیشترین مقدار خود طی ۱۱ ماه قبل رسیده است. با این وجود توزیعهای سنگینی از جانب آنها دیده نمیشود. همچنین تمایل ماینرها به حضور در شبکه در بیشترین سطح خود قرار دارد که شاهد ثبت ATH در هشریت هستیم.
به طور کلی ماینرها در وضعیت مناسبی قرار دارند و ریسک از سوی این دسته نسبت به گذشته کاهش یافته است.
امنیت شبکه هم در بالاترین مقدار خود قرار دارد که ادامهدار شدن روند فعلی امنیت و بهبود فعالیت، میتواند به نفع سلامت شبکه تلقی شود.
در هفته اخیر عمده فروشهای صورت گرفته در سود بوده که با ورود قیمت به منطقه ۲۴.۰۰۰ دلار شاهد بیشترین توزیع در سود (معادل ۱۶۵هزار بیتکوین) بودهایم.
بعد از آن با نوسان و رشد جزئی قیمت، فشار فروش مجددا در حال کاهش بود که با توجه به این امر، میتوان افزایش فعالیت را عمدتا در جهت فروش تلقی نکرد.
رشد قیمت بیت کوین منجر به کاهش بارهای قیمتی در نواحی پایینتر شد که این فعالیت عمدتا از جانب سفتهبازان صورت گرفت.
در حال حاضر با وجود کاهش ۰.۵ درصدی موجودی در گردش در ناحیه ۲۲.۶۰۰ دلار، همچنان میتوان به عنوان منطقه حمایتی مهم میتوان در نظر داشت.
از سوی دیگر شاهد گپ قیمتی از محدوده ۲۵.۰۰۰ تا ۲۸.۰۰۰ دلار هستیم که تنها مقاومت پیش رو مربوط به ناحیه ۲۶.۰۰۰ دلار با ۰.۷۶ درصد موجودی در گردش میباشد.
طبق گزارش پیشین (هفته منتهی به ۱۲ فوریه) حباب قیمتی بیت کوین همچنان در حال افزایش و ارزندگی به سقف محدوده کلیدی خود رسیده است.
همچنین امید در میان معاملهگران افزایش یافته و میزان سود محقق نشده به بیشترین میزان خود طی ۸ ماه اخیر رسیده که در آن زمان قیمت در محدوده ۲۸ هزار دلار قرار داشت.
با توجه به این موضوع، به تقاضای معاملهگران در نواحی پایینتر قیمتی پی خواهیم برد. در صورت ادامهدار شدن رشد شاخص NUPL میتوان انتظار افراد به رشد قیمت را محتمل دانست.
در ۷ روز اخیر، شاهد ورودی بیت کوین به صرافیها بودیم اما به طور مجدد حجم ورودی کوین به صرافیها در حال کاهش میباشد. با تفکیک سایز حجم ورودی/ خروجی بیتکوین به/ از صرافیها، در مییابیم که بیشترین حجم ورودی مربوط به مقادیر کمتر از ۱۰ هزار دلار بوده است.
معاملات Futures
میزان حجم قراردادهای باز معاملات (قراردادآتی) Futures تغییر محسوسی نداشته که با وجود افزایش قیمت، ریسکپذیری در بازار آنچنان بالا نیست. اردرهای Taker (Order Taker) عمدتا در جهت تقاضا بوده که با توجه به مثبت بودن Funding Rate میتوان به عنوان یکی از عوامل کمکی به رشد قیمت دانست.
اما طی ۲ روز اخیر با کاهش نسبتا جزئی مواجه شده که بازتاب کسب سود از سوی معاملهگران است.
معاملات Option آپشن
نزدیکترین و مهمترین تاریخ سررسید برای بازار Option (معاملات اختیار معامله) از نظر حجم قراردادهای باز (معادل تقریبا ۱.۹ میلیارد دلار) طی هفته آتی، مصادف با ۲۴ فوریه میباشد.
حداکثر ضرر (Max Pain برای معاملات آپشن) قیمت ۲۲,۰۰۰ دلار است.مهمترین مقاومتها برای این تاریخ به ترتیب برابر با ۲۶,۰۰۰ ،۲۸,۰۰۰ دلار و ناحیه حمایتی حائز اهمیت برابر با ۲۱,۰۰۰ دلارخواهد بود.
با شروع رشد قیمت، میزان نوسان ضمنی افزایش یافت که این امر به معاملهگران بازار Options نوید رشد قیمت را داد. طی روزهای آتی با ادامهدار شدن رشد نوسان ضمنی همزمان با سبز ظاهر شدن کندلهای قیمتی (در صورت مساعد بودن شرایط) میتوان به رشد قیمت امیدوار بود.