وضعیت سلامت شبکه
در هفته گذشته (۳۰ آپریل تا ۰۶ می ۲۰۲۳) بیتکوین در ناحیه خنثی خود در حال نوسان بود؛ با این وجود و علیرغم آرام بودن نسبی بازار، تعداد آدرسهای فعال (نمودار نارنجی) و جدید (نمودار بنفش) با سرعت بالایی کاهش پیدا کرد و به سطوح بلندمدتی خود رسیدند.
در حال حاضر میانه حجم تراکنش در سطوح بسیار پایینی قرار دارد و تنها با رشد قیمت شاهد افزایشهای جزئی آن خواهیم بود که می تواند اصلاح قیمت را به همراه داشته باشد.
در حال حاضر (۰۶ می ۲۰۲۳) میانه تراکنشها رشد جزئی را تجربه کرده که با توجه به نوسان قیمت در نزدیکی محدوده مقاومتی، احتمال توزیع وجود دارد.
تعداد تراکنشهای شبکه برخلاف میانه حجم تراکنشها، رشد زیادی را تجربه نمود و منجر به ثبت اوج تاریخی خود شد. بخش عمده این اتفاق مربوط به اوردینالهای بیتکوین بوده (تصویر دوم: افزایش قابل توجه Ordinals) که متعاقبا بر روی تعداد تراکنش و درآمد ماینرها از طریق کارمزد شبکه تاثیر بسزایی گذاشته است. طی ۲ روز اخیر تراکنشهای صورت گرفته بر روی اوردینال بیتکوین کاهش یافته و در نتیجه تعداد تراکنش های نیز افت چشمگیری داشتند.
با کاهش سختی شبکه و رسیدن به سطح پیشین خود و آسان تر شدن حل بلاکهای بیتکوین، هشریت کاهش یافت و زمان ساخت بلاک به بالای محدوده ۱۰ دقیقه رسید. با وجود افت امنیت همچنان نرخ هش شبکه در وضعیت مطلوبی قرار دارد. به طور کلی سلامت شبکه از لحاظ امنیت و به ویژه فعالیت تضعیف شده که حفظ روند فعلی متریکهای فوق به نفع سلامت شبکه نخواهد بود.
وضعیت عرضه و تقاضای بیتکوین
با توجه به حجم کوینهای در ضرر و سود، انباشتهای خوبی از ناحیه ۲۶.۶۰۰ تا ۲۹.۲۰۰ دلار صورت گرفته که مقدار کوین آن برابر با ۹۱۴ هزار بیتکوین است. طبق گزارش پیشین (هفته منتهی به ۳۰ آپریل ۲۰۲۳)، همچنان میتوان این قیمت ها را به عنوان ناحیه حمایتی مهم در نظر گرفت. افرادی که در نزدیکی نقطه سربهسر خود قرار دارند، تقریبا ۱.۵۲ میلیون آدرس میباشند. بنابراین در نظر داشته باشید که در صورت تقویت ریسک و مشاهده اصلاح قیمت، احتمال توزیع از سوی این معاملهگران امکانپذیر است.
با رسیدن قیمت به محدوده ۲۹.۰۰۰ دلار شاخص CDD (تعداد کوین * مدت زمان نگهداری) مجددا افزایش یافت که نشاندهنده توزیع در شبکه بود. حال سوال مهمی که در اینجا به وجود خواهد آمد این است که عامل تاثیر گذار بر این شاخص فروش کوینهای قدیمی بوده یا خیر؟!
با بررسی باندهای سنی مختلف شاهد توزیع از سوی دارندگان کوتاه مدت و سفتهبازان هستیم. از طرف دیگر باند سنی ۳-۶ ماه که به عنوان هولدرهای میان مدت شناخته میشوند، میزان ۱۰۳ هزار بیتکوین توزیع کردند که مقدار بالایی است. بنابراین عامل اصلی تاثیرگذار بر روی CDD تعداد کوین ها بود. طی روز گذشته باند سنی ۵-۷ سال مقدار ۷۸۶ بیتکوین را توزیع کردهاند.
شاخص SOPR که نسبت خروجی بیتکوین در سود را میسنجد، همچنان بالای سطح کلیدی ۱ قرار دارد و با رسیدن قیمت به ناحیه ۲۹.۰۰۰ دلار جهش نسبی را تجربه نمود که این امر به معنای فروش عمده افراد در سود است. حال که شاخص به سطح کلیدی ۱ نزدیک شده، در صورت تشدید ریسک و عدم حفظ این سطح مهم، احتمال تضعیف روند صعودی و ریزش قیمت وجود خواهد داشت.
شاخص MVRV در نزدیکی سقف محدوده کلیدی خود در حال نوسان میباشد که بیانگر حباب مثبت بیتکوین و کاهش ارزندگی است. این موضوع پتانسیل برای عدم اطمینان به ارزندگی و کاهش تقاضا در کوتاه مدت را میتواند تقویت کند.
نزدیکترین تاریخ سررسید تقریبا مهم برای بازار آپشن از نظر حجم قراردادهای باز (معادل تقریبا ۶۷۸ میلیون دلار) در هفته آتی، مصادف با ۱۲ می ۲۰۲۳ است. حداکثر ضرر (Max Pain برای معاملات آپشن برابر با ۲۹,۰۰۰ دلار میباشد.) مهمترین مقاومتهای قیمتی برای این تاریخ به ترتیب برابر با ۳۰.۰۰۰ و سپس ناحیه ۳۱,۰۰۰ دلار با حجم قرار داد باز Call چشمگیر هستند، محدوده مهم بعدی ۳۲.۰۰۰ دلار نیز می تواند در دسترس قرار بگیرد. نواحی حمایتی حائز اهمیت برابر با ۲۸,۰۰۰ و ۲۷.۰۰۰ دلار خواهند بود.
جمعبندی
به طور کلی سلامت شبکه از لحاظ فعالیت و امنیت ضعف زیادی را تجربه نموده و از لحاظ ارزشگذاری هم پتانسیل برای تردید در ارزندگی محتمل خواهد بود. از سوی دیگر وزنه توزیع در شبکه همچنان وجود دارد و تقاضای مداومی نیز دیده نمیشود. بنابراین در صورت ادامهدار بودن ریسکهای موجود با توجه به ضعفهای دیده شده در دادههای درون شبکه، پتانسیل برای تقویت سناریو ریسکی میتواند وجود داشته باشد.
♥♥♥👍🏻🌹
مثل همیشه کامل و مفید
عالی بود
بسیار عالی بود ممنون
اگر امکانش بود لینک عکس ها رو هم بزارید تا درطول هفته هم چک کنیم ممنون .
عالی بود