ادامه تأثیر تنش‌های دریای سرخ بر بازار سوخت و کامودیتی‌ها

تحلیل و گزارش بازارها بازار فارکس

تشدید تنش‌های دریای سرخ با ادامه حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌ها، هفته‌های پر تلاطمی برای بازار انرژی و کامودیتی‌ها به همراه داشته است. گروه شبه نظامی حوثی‌های یمن که از حمایت ایران بهره میبرند با تداوم حملات اسرائیل علیه حماس به مختل کردن تحرکات کشتی‌های باری و نظامی در دریای سرخ ادامه میدهند. در این مقاله به ابعاد گسترده اقتصادی این حملات و تاثیرات احتمالی آن بر بازارهای جهانی میپردازیم.

مروری بر تنش‌های اخیر و تأثیر آن‌ها بر دنیای اقتصاد

موضع‌گیری‌های سیاسی ایران در خصوص حملات حوثی‌ها به کشتی‌های تجاری کاملا بی‌طرفانه بوده، تا جایی که مقامات ایران این اقدامات را تصمیم مستقل گروه‌های تحت حمایت خود اعلام میکنند. اما بدیهی‌ست که موشک‌های بالستیک ضد کشتی فاتح ۱۱۰ که توسط حوثی‌ها استفاده میشوند از سمت ایران تامین شده‌اند.

حوثی‌ها یک کشتی تجاری که از مبدا بریتانیا به سمت اسرائیل در حرکت بود را توقیف کردند. این اقدام بریتانیا و آمریکا و متحدانشان را بر آن داشت که حملات گسترده و موثری علیه حوثی‌ها انجام دهند. طی هفته‌های اخیر این کشورها پایگاه‌های گسترده‌ای از حوثی‌ها را مورد هدف موشک‌های هوا به زمین  قرار دادند، اما تاثیری روی عملیات حوثی‌ها تا اینجای کار نداشته است.

هزینه بیمه محموله هایی که از دریای سرخ عبور میکنند بسیار بالا رفته ( نزدیک ۲۵۰ درصد ) و کشتی‌هایی که به مقصد اسرائیل حرکت میکنند برای فرار از احتمال مورد حمله قرار گرفتن مجبورند مسافت ۱۹ روزه را ۳۱ روزه طی کنند و مسیر خود را دورتر کنند.

تاثیرات این حملات و ناامنی در تنگه باب المندب، که سالانه نزدیک به ۱۷ هزار کشتی باری از آن عبور میکنند، میتواند بر بازار کامودیتی و انرژی تاثیرات زیادی داشته باشد. چیزی که واضح است حمله ها به این کشتی ها با هدف غرق کردن آنها صورت نمیگیرد اما اگر فشار حملات آمریکا و متحدانش بیشتر شود بعید نیست حوثی ها با هدف غرق کردن این کشتی با پهباد و موشک های بالستیک مورد حمله قرار دهند.

بررسی قیمت نفت

قیمت نفت خام وست تگزاس در هفته گذشته ۶.۵% افزایش یافت. این در حالی است که این حرکت نفت، بیشترین افزایش در ۵ ماه گذشته بود. این افزایش قیمت برای فلزات قلع و سرب نزدیک ۵ درصد بود و به طور کلی اختلال در زنجیره تامین در پی این حملات میتواند بسیار گسترده‌تر باشد.

تحلیل چارت قیمت نفت نشان میدهد که بعد از یک دوره فشردگی قیمت، حرکت مثبت نفت شروع شده است. محرک قیمتی بوجود آمده برای نفت میتواند آن را تا کانال ۸۰ دلار بالا ببرد. با انتشار داده هفتگی موجودی ذخایر نفتی آمریکا مشخص شد که پتانسیل تقاضای طلای سیاه افزایش یابد. مقاومت ۸۱.۱۰ دلار برای نفت بسیار محتمل است که با مدیریت سرمایه صحیح میتوان به آن ورود کرد.

چارت نفت

( چارت قیمتی نفت )

بررسی قیمت مس

در چارت قیمتی مس به عنوان یک فلز مصرفی مورد استفاده در صنعت، به ویژه خودروهای برقی، که یکی از اصلی‌ترین کامودیتی‌های صادراتی از سمت اروپاست، شرایط مشابهی دیده میشود. محدوده ۴ دلار محدوده مقاومتی جدی برای مس میباشد.

چارت مس

( چارت قیمتی مس )

تداوم این تنش‌ها و اختلال در زنجیره تامین غلات و کامودیتی‌ها احتمالا ابعاد بیشتری در هفته‌های آتی داشته باشد. رفتار بازارها در حال حاضر نشان دهنده یک موج مثبت برای کامودیتی‌هاست. اما هر تصمیم در ادامه فرایند این تنش‌ها میتواند جهت بازار را با توجه به شرایط اقتصاد جهانی تغییر دهد.

مطلب پیشنهادی : دسترسی به گزارش بازار فارکس (هفته گذشته)

مطالب مشابه

5 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
shimahosseini88
shimahosseini88
9 ماه قبل

سپاس فراوان🌼🙏🌼

hasan99tt
hasan99tt
9 ماه قبل

دمتون گرم

بهراد
بهراد
9 ماه قبل

سپاس
لطفا همانند گذشته جفت ارزها رو هم تحلیل کنید

اسپانه
اسپانه
9 ماه قبل

ممنون ازتون،عالی بود مثل همیشه

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×