مشارکت بدون مرز در بازار آمریکا

تحلیل و گزارش بازارها
مشارکت بدون مرز در بازار آمریکا

در هر جای دنیا که باشید، لازم نیست به بازار کشور خود محدود شوید، زیرا سازوکارهایی وجود دارند که بازارهای سراسر جهان را به هم متصل می‌کنند. بسیاری از افراد می‌خواهند در کنار بازارهای داخلی کشور خود، در بازار آمریکا نیز مشارکت کنند. معمولا سرمایه‌گذاران علاقه خاصی به سایر بازارهای خارجی ندارند، اما تقریبا همه آن‌ها می‌خواهند سهمی از بازار آمریکا داشته باشند. در ادامه، به شرح داده‌هایی می‌پردازیم که مشارکت معامله گرانِ سرتاسر جهان در بازار آمریکا را نشان می‌‌دهند.

آمار سرمایه‌گذاری خارجی در بازار آمریکا

طبق گزارش وزارت خزانه‌داری ایالات متحده که در فوریه هر سال منتشر می‌شود، سرمایه‌گذاران خارجی تا ژوئن ۲۰۲۳، میزان ۲۶.۸۶ تریلیون دلار از بازار سرمایه آمریکا را به خود اختصاص داده بودند، که نسبت به ژوئن ۲۰۲۲ ، افزایش ۲۴.۸ تریلیون دلاری را نشان می‌دهد. تقریباً نیمی از این مقدار — ۱۳.۷ تریلیون دلار — فقط شامل بازار سهام آمریکا است. البته این امر منطقی بوده، چرا که بازار سهام آمریکا حضوری بسیار چشمگیر در صحنه جهانی دارد و طبق تحقیقات SIFMA، حدود ۴۲ درصد از سرمایه‌گذاری‌های سهامی جهان را تشکیل می‌دهد. سایر سرمایه‌گذاری‌ها شامل ورود پول در بازار اوراق بدهی بلند و کوتاه مدت می‌شود.

این رشد عمدتاً در هشت سال گذشته رخ داده؛ از نظر آماری، مالکیت سهام سرمایه‌گذاران خارجی در سال ۲۰۲۳ تقریباً دو برابر کل سال ۲۰۱۶ بوده، به طوری که ارزش سرمایه‌گذاری در این بازه زمانی از ۱۷.۱ تریلیون دلار به ۲۶.۸ تریلیون دلار رسیده است.

 پرتفوی سرمایه‌گذاری خارجی در اوراق بلندمدت ۲۰۱۶-۲۰۲۳

آمار سرمایه گذاری خارجی در آمریکا

منبع: وزارت خزانه‌داری ایالات متحده

اگر به عقب‌تر نگاه کنیم، می‌بینیم که تا پیش از آغاز قرن ۲۱، مالکیت خارجی‌ها از سهام آمریکایی حتی به یک تریلیون دلار هم نرسیده بود (۱.۹ تریلیون دلار با تعدیل تورم).

پرتفوی سرمایه‌گذاری خارجی در اوراق بلندمدت ۱۹۷۴-۱۹۹۷

آمار سرمایه گذاری خارجی در بازار آمریکا

منبع: وزارت خزانه‌داری ایالات متحده

اگر دید خود به سرمایه‌های فرامرزی را گسترده‌تر کنید، این روند همچنان پابرجاست — ایالات متحده به مدت ۱۲ سال متوالی در جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در صدر جهان قرار داشته است.

دلایل علاقه سرمایه‌گذاران به بازار آمریکا چیست؟

این سرمایه گذاری‌ها چندین محرک مختلف دارند. برای مثال، آمریکا با تولید ناخالص داخلی بیش از ۲۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۳ و جمعیتی بیش از ۳۳۰ میلیون نفر بزرگترین بازار مصرفی جهان است. حالا اگر کارآیی و نقدینگی بازارهای سرمایه‌ای آمریکا و اینکه ارزش بازار سهام آمریکا تا پایان سه‌ماهه دوم ۲۰۲۴ به ۵۳.۶ تریلیون دلار رسید و بهبود مداوم (هرچند کند) بازار IPOهای آمریکا را به این عامل اضافه کنید، واضح است که چرا سرمایه‌گذاران خارجی بازار آمریکا را یک فرصت ویژه می‌دانند.

تغییر سال به سال فعالیت IPO تا سه‌ماهه دوم ۲۰۲۴

علاوه بر این، داده‌ها و تحقیقات بیشتری در مورد شرکت‌های آمریکایی در دسترس سرمایه‌گذاران است، مخصوصا نسبت به دیگر بازارها، که منجر به عدم تقارن اطلاعاتی بیشتر شده است. بازارهایی مانند ژاپن دارای تنوع بیشتری از شرکت‌های کوچک هستند که پوشش تحلیلی کمی دارند یا فاقد آن هستند. همچنین، آمریکا مجموعه‌ای بزرگ از شرکت‌های عظیم‌الجثه دارد که نسبت به شرکت‌های کوچک یا میکرو-کپ نقدینگی بیشتری دارند و فرصت‌های بیشتری برای معامله و سرمایه‌گذاری ایجاد می‌کنند.

روند توزیع داده‌های مجموعه Cboe نیز داستان مشابهی را بازگو می‌کنند. بیش از ۷۵٪ از مشتریان Cboe Global Cloud که اشتراک دریافت اطلاع درباره بازار را دارند، سرمایه گذاران ساکن در خارج از ایالات متحده هستند. علاوه بر این، ۴۰٪ از رشد درآمدی بدست آمده از داده‌های بازار Cboe در سه‌ماهه دوم ۲۰۲۴ از خارج از ایالات متحده بوده؛ همچنین، استفاده از این داده‌ها به ویژه در استرالیا و اروپا فراوانی زیادی داشته است. این سرمایه‌گذاران همانند همتایان آمریکایی خود در حال رصد بازار و به دنبال یافتن فرصت‌های مناسب برای دستیابی به اهداف مالی خود هستند.

شایان ذکر است که دلار آمریکا یک ارز ذخیره جهانی است که به استحکام، ثبات و توانایی وام‌گیری با نرخ‌های پایین‌تر و ایجاد تراز تجاری منفی منجر می‌شود. این عوامل به سرمایه‌گذاران خارجی نشان می‌دهد که ایالات متحده مکانی امن برای سرمایه‌گذاری است، به ویژه با توجه به اینکه تنش‌های ژئوپلیتیکی همچنان وجود دارند.

این سنتیمنت در شاخص دلار آمریکا نیز منعکس شده‌ که به نزدیکی بالاترین سطوح ارزشی خود در ۱۵ سال اخیر رسیده است. نکته قابل‌توجه دیگر، لغو (یا حداقل، کاهش) معاملات انتقالی یا Carry Trade ین— یعنی وام‌گیری با نرخ بهره بسیار پایین در ژاپن و سرمایه‌گذاری درآمد حاصل — است. افزایش شدید ارزش ین در مقابل دلار — ۱۴٪ افزایش در کمتر از یک ماه — بسیاری از سرمایه‌گذاران را مجبور به لغو معاملات خود کرد و باعث ایجاد آشوب در بازارهای جهانی شد.

شاخص دلار آمریکا

شاخص دلار آمریکا

منبع: TradingView

چطور بازار آمریکا به این جا رسید؟

برای دهه‌ها، دسترسی به بازارهای آمریکا به دلیل ماهیت فیزیکی معاملات محدود بود. شما باید در تالار معاملات مناسب در شیکاگو یا یک شهر جهانی دیگر حضور می‌داشتید یا شماره تلفن کسی را می‌دانستید که به فردی در تالار معاملات درست دسترسی داشت. گذار به بازارهای الکترونیکی و ترکیبی تغییر بزرگی در دسترسی به وجود آورد، که نه تنها در نهایت باعث افزایش معاملات خرد شد، بلکه رشد سرمایه‌گذاری‌های خارجی در آمریکا را نیز به همراه داشت. اکنون، هرکسی که یک گوشی هوشمند دارد، تقریباً از هر نقطه‌ای از جهان می‌تواند به بازارهای آمریکا دسترسی داشته باشد و معامله کند. علاوه بر این، آنها به راحتی می‌توانند به داده‌های لحظه‌ای، تحلیل‌ها، اخبار اثرگذار و آموزش‌های بازار دسترسی پیدا کنند. این دسترسی به معاملات، تحلیل‌ها و آموزش‌ها نیز به معامله‌گران خرد امکان داد که امور مالی خود را با واسطه‌های کمتر و بدون هزینه‌های محدودکننده مدیریت کنند.

تغییرات مشابهی در سراسر جهان در حال ظهورند که به همین میزان به توانمندی سرمایه گذاران کمک می‌کنند. به عنوان مثال، در ژاپن، تغییرات مقرراتی از ابتدای سال ۲۰۲۴ به افراد اجازه داد سرمایه بیشتری را در حساب‌های معاف از مالیات سرمایه‌گذاری کنند. نتیجه آن، ورود خالص ۹.۳ میلیارد دلار به صندوق‌های سهامی در ژانویه بود. به طور کلی شرکت‌کنندگان جهانی برای بازار آمریکا بسیار باارزش هستند، زیرا تنوع نظرات و اهداف به ایجاد یک اکوسیستم تجاری بهتر منجر می‌شود.

تأثیر مشتقات بر محبوبیت بازار آمریکا

اتفاقی نیست که رشد مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی در سهام و بازارهای بدهی آمریکا به همان شکل در صنعت مشتقات نیز در حال رخ دادن است. معاملات آپشن به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند که به سود و زیان‌های ۲۷ تریلیون دلار اوراق بهادار تحت مالکیت خارجی در آمریکا دسترسی داشته باشند. داده‌های صنعتی نشان می‌دهد که متوسط حجم روزانه قراردادهای آپشن از ۲۹.۰۴ میلیون قرارداد در سال ۲۰۲۰ به ۴۶.۶ میلیون قرارداد در نیمه اول سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است. رشد معاملات آپشن بازار آمریکا بیانگر حضور طیف وسیعی از شرکت‌کنندگان بازار برای حفاظت از سرمایه‌گذاری‌های فعلی و افزایش ثروت است.

در سال ۲۰۲۳، میانگین حجم جهانی در هر سشن معاملاتی در آپشن‌های SPX نسبت به سال قبل ۸۵٪ افزایش یافت و به رکورد ۶۹,۰۰۰ قرارداد رسید، و در آپشن‌های VIX نیز ۴۵٪ افزایش یافت و به ۵,۵۰۰ قرارداد رسید. با اینکه این محصولات بر اساس شاخص‌ها و بازارهای آمریکا هستند، بسیاری از سرمایه‌گذاران شاخص S&P 500 و VIX را به عنوان شاخص‌های جهانی تلقی می‌کنند.

فقط به برخی از بزرگ‌ترین شرکت‌های شاخص S&P 500 مانند مایکروسافت و اپل فکر کنید. این‌ها شرکت‌هایی آمریکایی هستند که بیشتر تجارت خود را به صورت جهانی انجام می‌دهند.رشد چشمگیر سرمایه‌گذاری ژاپن که در بالا ذکر شد را به یاد دارید؟ طبق گزارش فایننشال تایمز، کارگزاری‌ها تخمین می‌زنند که تا ۹۰٪ از سرمایه‌گذاری‌های ژاپن به صندوق‌هایی که شاخص‌های سهامی جهانی، به‌ویژه شاخص S&P 500، را دنبال می‌کنند اختصاص یافته باشد. تخمین زده می‌شود که ۱۶ تریلیون دلار به شاخص S&P 500 مرتبط و معیارگذاری شده، که بیشتر از ارزش بازار هر کشور دیگری در سطح جهانی است. شاخص S&P 500 به عنوان یک آزمون معیار برای اقتصاد جهانی عمل می‌کند و معاملات آپشن، راهی قابل دسترس برای سرمایه‌گذاران به منظور کسب دسترسی به این بازار ارائه می‌دهند.

سخن پایانی – معنای این داده‌ها چیست؟

تا پایان سال ۲۰۲۳، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده گزارش داد که سرمایه‌گذاران خارجی ارزش منفی خالص ۶۶ میلیارد دلاری و ارزش مثبت خالص ۶۵ میلیارد دلاری از مشتقات معامله‌شده در بورس آمریکا را به خود اختصاص داده‌اند. این شامل مشتقات فرابورسی مانند قراردادهای آتی و سوآپ‌ها نمی‌شود، که این ارقام را حتی بالاتر خواهند برد. با توجه به این اطلاعات، می‌توان به میزان قابل توجه علاقه و مشارکت در همه بازارهای آمریکا پی برد.

با توجه به اینکه آمریکا بزرگ‌ترین بازار مصرفی جهان و دارای یک ارز ملی قوی پیشتاز است، جای تعجب نیست که سرمایه‌گذاران در سراسر جهان می‌خواهند سهمی از این بازار را در پرتفوی متنوع خود بگنجانند — و به نظر نمی‌رسد که این روند پایانی داشته باشد. شما نیز می‌توانید با تقویت اطلاعات و مهارت‌های خود، سهمی از نقدینگی، کارآیی و ثبات بازارهای آمریکا داشته باشید.

منبع: cboe

مطالب مشابه

4.8 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
hamid.v
hamid.v
18 روز قبل

سلام وتشکر فراوان از استاد امیرعزیز و تیم گرامی ایشان.اول مقاله شوکه شدم(افزایش ۲۴.۸ تریلیون حدود یکسال)بنظر اشنباه تایپی بوده

ا.سالاری
ا.سالاری
17 روز قبل

🙏🙏🙏🙏

sina
sina
17 روز قبل

مرسی

hamed
hamed
17 روز قبل

ممنون از مقاله خوب و ارزشمندتون

بهراد خیری
بهراد خیری
17 روز قبل

خوب بود

Khashayar
Khashayar
17 روز قبل

خیلی عالی بود.ممنون از تیم خوب و حرفه ایتون.یعنی از ۲ تریلیون تو یکسال رسید به ۲۶تریلیون؟

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×