مهم ترین رویدادها برای بازار فارکس در هفته منتهی به ۱۶ ژوئن

تحلیل و گزارش بازارها بازار فارکس

مروری بر وضعیت بازار فارکس در هفته گذشته (۵-۹ ژوئن)

جفت ارزها

در هفته گذشته دلار استرالیا بهترین عملکرد را به ثبت رساند که از جمله عوامل تاثیر گذار در تقویت آن می‎توان به افزایش غیر منتظره نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا اشاره کرد. دلار نیوزلند نیز با توجه به افزایش قیمت کامودیتی‌ها، جایگاه دوم را به خود اختصاص داد. همچنین، پوند انگلستان با توجه به بهبود در PMI در دسته ارزهای قوی قرار گرفت.

ضعیف‌‎ترین ارز در هفته گذشته با توجه به داده‎‌های نامطلوب اعم از PMI، دلار آمریکا بود. یورو نیز عملکرد ضعیفی را با توجه به داده‌‎های نامطلوب آلمان ثبت کرد.

 

بازار سهام

احساسات مثبت در بازار آمریکا پس از تصویب لایحه سقف بدهی و گزارشات کلان مطلوب از قبیل رشد GDP و اشتغال بسیار قوی توانسته همچنان بورس آمریکا را کاملا در فضای ریسک پذیری حفظ کند. شاخص VIX به پایین‌‎ترین سطح پس از همه گیری کرونا رسیده و نشان می دهد که سایکل رشد سهام های آمریکا هنوز به پایان نرسیده است.

 

 


شاخص VIX نمایشی دقیق و RealTime از مجموع احساسات معاملات آتی، اسپات و اختیار معامله شاخص SP500 است که اعداد کوچک آن بیانگر ریسک پذیری در بازار آمریکا است. احساسات مثبت طی دو هفته اخیر این بار به سهام های کوچک ایالات متحده منتقل شده، به شکلی که شاخص راسل ۲۰۰۰ توانسته بیش از ۵ درصد رشد کند. به نظر می رسد که اگر این رشد در بورس آمریکا وجود نداشت، شاخص های اروپایی طبق داده های ضعیف اخیر بازدهی بدتری از خود ثبت میکردند.

بازدهی شاخص ها در دو هفته اخیر 

  بازدهی شاخص ها در دو هفته گذشته

سه دلیل اصلی برای  رشد بازار ایالات متحده

تولید ناخالص داخلی (GDP)  

بیشتر پیش بینی‎‌ها حاکی از افزایش ۲ درصدی GDP در نرخ سالانه است که فراتر از رشد ۱.۳ درصدی در نیمه اول می باشد.

اشتغال قوی و افزایش حقوق و دستمزد

افزایش حقوق و دستمزد و ایجاد ۳۳۹.۰۰۰ شغل در ماه گذشته که ازابتدای سال رکوردی جدید محسوب می شود.

شاخص مدیران خرید S&P Global

شاخص ترکیبی S&P Global در ماه گذشته ۵۴.۳ ثبت شده که قرائتی قوی برای اقتصاد این کشور محسوب می گردد. احتمال رکود در انتهای سال ۲۰۲۲، طبق آمار BCRR از ۳۰ درصد به ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است.

چشم اندازی برای هفته پیش رو (۱۲ – ۱۶ ژوئن)

تراکم اخبار و آمارهای اقتصادی برای هفته آینده به شکلی است که باید پیش بینی بازاری پرنوسان را در سکتورهای مختلف دارایی از قبیل سهام، کامودیتی و ارز داشت. از مهم ترین رویدادهای هفته پیش رو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سه شنبه: شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا
  • چهارنشبه: GDP بریتانیا، نشست فدرال رزرو و تعیین نرخ بهره آمریکا
  • پنج شنبه: اشتغال استرالیا، GDP نیوزلند، نرخ بهره اتحادیه اروپا، خرده فروشی آمریکا
  • جمعه: نرخ بهره ژاپن

طبیعتا پیش بینی این رویدادهای مهم آن هم در بُعد هفتگی کار دقیقی نیست، اما با سناریو نویسی بر اساس انتظارات موجود از آمارها می توان دید مناسبی نسبت به حرکات مارکت در هفته پیش رو پیدا کرد.
با فرض کاهش CPI میتوان انتظار عدم تغییر نرخ بهره را برای ایالات متحده پیش بینی کرد، اما افزایش نرخ بهره می تواند فشار زیادی به بازارهای ریسکی وارد کند. طبیعتا سرمایه عظیمی پیش از نشست فدرال رزرو وارد بازارهای سرمایه نخواهد شد و سرمایه گذاران تا روز چهارشنبه سر در گم خواهند بود. به این دلیل ترجیح داده می شود که سیو سود به ویژه در سهام های تک و AI انجام شود و سبد از بازار آمریکا تغییر کند و برای تبدیل آن بر شاخص هندی NFTY و شاخص آسیایی Hang Seng تمرکز داشت.  
اما بهترین سناریو برای بازارهای جهانی سهام در صورت توقف افزایش نرخ بهره فدرال رزرو، رشد GDP بریتانیا و انتشار آماری بهتر از پیش بینی برای خرده فروشی آمریکا رخ خواهد داد که می تواند روند صعودی شاخص ها  علی الخصوص شاخص های آمریکایی را حفظ کند.

در این گزارش سعی شده تا با توجه به تقویم اقتصادی پیش رو، به بررسی ارزهایی با بیشترین اثرپذیری از داده‌های اقتصادی پرداخته شود.

در نظر داشته باشید که هفته آتی، هفته‌ای بسیار مهم و شلوغ خواهد بود. هفته‌ای که شامل تصمیمات مربوط به نرخ بهره  ایالات متحده، منطقه یورو و ژاپن می‌شود و از همین رو احتمال نوسانات در بازار جهانی به شدت بالا خواهد بود.

بازار اشتغال آمریکا به سطوح قبل از همه‌گیری کرونا رسیده و براساس قیمت گذاری بازار، احتمال افزایش نرخ بهره بالا خواهد بود، اما این تصمیم  وابستگی بالایی به آمار تورمی روز قبل خواهد داشت که سبب نوسانات دلار می‎شود.

اگرچه برخی از مقامات فدرال رزرو اظهار داشته‌اند که بایستی با احتیاط حرکت کرد، برخی دیگر بر این باورند که افزایش نرخ بهره بایستی تا ماه جولای به تعویق بیافتد.

بازارها در حال قیمت گذاری ۳۰ درصدی افزایش نرخ بهره در هفته جاری هستند که آنچه بر این احتمالات و تصمیمات فدرال رزرو تأثیر گذار است، گزارش تورمی CPI در روز سه‌شنبه این هفته خواهد بود.

تورم هسته آمریکا در محدوده ۵.۵ درصد چسبنده است، اما ادامه این روند، به پیش‌بینی‌ها از مسیر نرخ بهره در دات پلات و سخنان پاول بستگی دارد. در صورت افزایش نرخ بهره در ماه ژوئن، دلار می‌تواند مجددا تقویت شود.

 

 احتمال افزایش نرخ بهره ناحیه یورو با وجود نشانه‌هایی از رکود

تعیین نرخ بهره ناحیه یورو توسط بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه خواهد بود که بازارها به طور کامل افزایش ۲۵ واحدی نرخ بهره را قیمت‌گذاری کرده‌اند. از همین رو واکنش یورو عمدتا به صحبت های اعضا ECB بستگی دارد.

ارقام تجدید نظر شده تولید ناخالص داخلی نشان دهنده رکود فنی در ناحیه یورو بوده و آخرین داده‌های تورمی نشان دهنده کاهش تورم است.

جفت ارز یورو دلار بعد از تشکیل یک کف قیمتی در محدوده ۱.۰۶۷۰ موج صعودی بعدی خود را شروع کرد. افزایش نرخ بهره در اروپا از یک طرف و از طرفی احتمال توقف افزایش نرخ بهره در آمریکا میتواند موج مساعدی در جفت ارز یورو دلار به وجود آورد. محدوده مقاومتی ۱.۰۸۷۳ محدوده حمایتی مناسبی برای یورو دلار است که رسیدن یورو دلار به آن محدوده در این هفته دور از ذهن نمی‎باشد.

 

جفت ارز یورو دلار بعد از تشکیل یک کف قیمتی در محدوده 1.0670 موج صعودی بعدی خود را شروع کرد

 

بانک مرکزی ژاپن

تعیین نرخ بهره بانک مرکزی ژاپن در روز جمعه خواهد بود. با بررسی داده‌های اقتصادی مانند تورم ۴ درصدی که بر روی صادرات و تولید تاثیرگذار است، می‌توان حدس زد که BOJ در نهایت سیاست انقباضی را آغاز خواهد کرد.

سیاست فدرال رزرو اساساً محرک جفت ارز دلار ین است و جلسه ماه ژوئن فدرال رزرو در کنار احتمال افزایش نرخ بهره ژاپن را میتوان به عنوان محرک اصلی برای حرکات این جفت ارز در نظر گرفت.

در حال حاضر، ین عمدتاً تحت تأثیر عوامل خارجی و سنتیمنت ریسک جهانی با توجه به خصوصیت این ارز به عنوان یک دارایی امن است.

 

سیاست فدرال رزرو اساساً محرک جفت ارز دلار ین است

انتشار داده‌های بریتانیا و چین

در میان نشانه‌هایی مبنی بر کندی اقتصاد چین، ارزهای کالا محور مانند دلار استرالیا و دلار نیوزلند تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

در روز پنج‌شنبه، داده‌های اقتصادی مهمی برای چین اعم از  آمار خرده‌فروشی و تولیدات صنعتی منتشر می‌شوند. همچنین داده‌های اقتصادی مهمی برای استرالیا و نیوزیلند نیز منتشر خواهند شد که شامل گزارش ماهانه اشتغال استرالیا و تولید ناخالص داخلی نیوزیلند در روز پنجشنبه می‌باشد.
بهبود در داده های چین در این هفته میتواند به رشد آزی و کیوی کمک کند. از طرف دیگر، احتمال توقف افزایش نرخ بهره در آمریکا میتواند به رشد کامودیتی ها و نیز قیمت گذاری مثبت دلارهای کالایی منجر بشود.

 

نفت

وضعیت ذخایر نفتی آمریکا طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی این کشور کمتر از پیش بینی منتشر شد. در گزارش های قبلی به وضعیت ذخایر SPR ایالات متحده اشاره شد و از آنجایی که در این هفته داده خرده فروشی و تولیدات صنعتی چین منتشر می‎شود، در صورت بهبود از سمت تقاضا می‎توان شاهد افزایش قیمت نفت بود. از طرف دیگر، قیمت گذاری دلار با وجود داده تورمی و همچین تعیین نرخ بهره فدرال رزرو از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است.
کف قیمتی ۶۳ دلار محدوده مهمی برای نفت می‎باشد که در صورت شکست آن نفت می‎تواند تا محدوده ۵۹.۷۰ دلار نیز کاهش داشته باشد. در صورت افزایش قیمت نفت، محدوده مقاومتی ۷۷ دلار از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است.

نفت

 

طلا

محدوده خنثی ۱۹۴۰ تا ۱۹۸۰ دلار برای طلا که از تاریخ ۱۸ ماه مِی تاکنون در آن بصورت خنثی حرکت میکند، به احتمال قوی با داده‎های مهم هفته پیش رو شکسته خواهد شد.
می‎توان گفت که داده تورمی و تعیین نرخ بهره که قیمت گذاری دلار را مشخص می‎کنند، سناریو برای طلا را واضح تر خواهند کرد. در صورت توقف افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و تضعیف دلار میتوان طلا را تا محدوده ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ دلار دید.
در غیر این صورت، افزایش مجدد نرخ بهره و همچنین تورم بالا می تواند مجدد باعث تقویت دلار شده و طلا تا محدوده حمایت بعدی یعنی ۱۹۰۰ دلار کاهش یابد.

 

طلا

مطلب پیشنهادی : دسترسی به گزارش بازار فارکس از (هفته گذشته)

مطالب مشابه

4.7 3 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
7 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سعید
سعید
1 سال قبل

ممنون

علیرضا محمدی
علیرضا محمدی
1 سال قبل

ممنون

Arsam
Arsam
1 سال قبل

درود برشما
تحلیل ها رو خیلی روان و ساده توضیح میدید و این به درک بهتر ما کمک میکنه،
سپاس که هستید.😊🙏

فرزاد
فرزاد
1 سال قبل

با تشکر
مثل همیشه عالی و کاربردی…

غنی زاده
غنی زاده
1 سال قبل

دمتون گرن بسیار عالی بود 💚🙏

رضا
رضا
1 سال قبل

خیلی خیلی ممنونم از زحماتتون این دیتا ها بسیار کارامد هستن برامون. فقط کاش بازار سهام امریکا رو موقع تحلیلتون ؛ یک تحلیل تکنیکال هم بهش اضاف کنید. پاینده باشید

پیمان
پیمان
1 سال قبل

بسیار عالی

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×