مهم ترین رویدادها برای بازار جفت ارزها و سهام در هفته منتهی به ۲۱ جولای

تحلیل و گزارش بازارها بازار فارکس

در این گزارش به ترتیب به موارد زیر پرداخته شده است:

  1. بازار سهام
  • مروری جزئی بر رویدادها و اخبار هفته گذشته و تاثیر آن بر سهام
  • چشم انداز سهام برای هفته پیش‌رو (۱۷-۲۱ جولای)
  1. جفت ارزها
  • عملکرد جفت ارزها در هفته گذشته
  • چشم انداز جفت ارزها برای هفته پیش‌رو (۱۷-۲۱ جولای)   
  1. نفت
  1. طلا

بازار سهام در هفته گذشته و چشم انداز آن برای هفته پیش‌رو (۱۷-۲۱ جولای)

هفته گذشته هفته‌ای مثبت برای بازار سهام بود. هفته‌ای که گزارش درآمدی بخش بانکی از یک طرف و از طرفی داده تورمی نقش بسیار موثری در آن داشتند.
داده تورمی آمریکا در هفته گذشته منتشر شد که نشان دهنده کاهش تورم در این کشور است. همین امر باعث تضعیف شاخص دلار و رسیدن آن به محدوده زیر ۱۰۰ شد.
گزارش درامدی شرکت‌های بزرگی مانند JPmorgan ، Wells Fargo ، Black Rock ، City Group از مهم‌ترین شرکت‌هایی بودند که گزارش درآمدی خود را در جمعه گذشته منتشر کردند.

این گزارش مثبت در کنار داده تورمی مطلوب باعث شد شاخص داوجونز که بیشترین وزن سکتور بانکی در آن وجود دارد ۲.۱۹ درصد افزایش پیدا کند. شاخص NFTY هند همچنان در حال ثبت رکوردهای مثبت بوده و مجدد سقف قیمتی جدیدی از خود ثبت کرد. در گزارشات قبلی و همچنین گزارش ماهانه به دلایل رشد شاخص هند اشاره شد. به نظر می‌رسد چشم انداز اقتصادی برای هند همچنان مثبت بوده و محدوده مقاومتی جدی برای آن وجود ندارد.

SP500 هم ۲.۲۷ درصد رشد داشت و به محدوده ۴۵۰۰ رسید که با هدف قیمتی که بیشتر بانک‌ها و موسسات برای انتهای سال ۲۰۲۳ پیش‌بینی کرده بودند، فاصله چندانی ندارد.
این هفته نیز انتشار گزارش‌های درآمدی همچنان ادامه دارد. در روز سه شنبه گزارش درآمدی Bank of America ، Morgan stanly،   Lockheed Martin  از مهم‌ترین موارد هستند. در روز چهارشنبه نیز Tesla ، Netflix ، IBM , Goldman sachs گزارشات خود را منتشر می کنند و در روز پنجشنبه گزارشات J&J ، Philip Moris منتشر خواهند شد.

 

 بازدهی هفتگی شاخص‌های اصلی بورس دنیا

 بازدهی هفتگی شاخص‌های اصلی بورس دنیا

عملکرد جفت ارزها در هفته گذشته

در هفته گذشته فرانک سوئیس بهترین عملکرد را به ثبت رساند. دلار نیوزلند جایگاه دوم را با وجود توقف افزایش نرخ بهره RBNZ به خود اختصاص داد که از جمله عوامل آن می‌توان به افزایش شاخص مواد غذایی و چشم انداز فشارهای تورمی در آینده اشاره کرد. ین ژاپن نیز در دسته ارزهای قوی قرار گرفت.

ضعیف‌ترین ارز در هفته گذشته مطابق با انتظار (گزارش منتهی به هفته ۱۴ جولای) با توجه به داده تورمی، دلار آمریکا بوده است. دلار کانادا نیز مطابق با انتظار (گزارش منتهی به هفته ۱۴ جولای) در دسته ارزهای ضعیف قرار داشته است.

 نمودار عملکرد هفتگی ارزها

 نمودار عملکرد هفتگی ارزها

 

چشم انداز جفت ارزها برای هفته پیش‌رو (۱۷-۲۱ جولای)

در این گزارش سعی شده تا با توجه به تقویم اقتصادی پیش رو، به بررسی ارزهایی با بیشترین اثرپذیری از داده‌های اقتصادی پرداخته شود.

هفته آینده داده‌های تورمی برای کشورهای زیادی اعم از کانادا، نیوزلند، ژاپن و بریتانیا منتشر خواهد شد. از داده‌های مهم دیگر تولید ناخالص داخلی چین و آمار خرده‌فروشی ایالات متحده خواهد بود.

آیا داده‌های اقتصادی چین می‌تواند به ریسک پذیری مارکت کمک کند؟

بایستی در نظر داشت که همچنان تردیدهایی در خصوص بهبود اقتصادی چین و ادامه‌دار شدن سیاست تسهیلی این کشور وجود دارد. روز دوشنبه تولید ناخالص داخلی چین برای سه ماهه دوم منتشر خواهد شد.
انتظار رشد اقتصادی ۷.۳ درصدی در بعد سالانه برای چین وجود دارد که سریع‌ترین رشد از سه ماهه دوم سال ۲۰۲۱ است. با این حال انتظارات نشان دهنده رشد تنها ۰.۵ درصدی در بعد فصلی است که بسیار پایین‌تر از انتظارات دولت چین برای دستیابی به رشد سالانه ۵ درصدی می‎باشد.

از دیگر داده‌های مهم اقتصادی چین گزارش ماهانه تولیدات صنعتی و خرده‌فروشی است که انتظار کاهش تولید صنعتی از ۳.۵ درصد به ۲.۷ درصد در ماه ژوئن و خرده‌فروشی از ۱۲.۷ درصد به ۳.۲ وجود دارد.

در صورت انتشار GDP بالاتر از سطح انتظارات، احتمال ریسک‌پذیری در مارکت وجود دارد و در غیر اینصورت ارزهای ریسک‌پذیر مانند دلار استرالیا و همچنین بازار سهام احتمالا تحت فشار قرار خواهند گرفت.

نمودار GDP چین

نمودار GDP چین

از دیگر داده‌های مهم چین می‎توان به نرخ اولیه وام در روز پنجشنبه اشاره کرد. بانک خلق چین در ماه گذشته برای اولین بار از آگوست ۲۰۲۲ نرخ بهره وام اولیه خود را کاهش داد اما با وجود این کاهش ۰.۱ درصدی، احتمال پایینی برای کاهش بیشتر وجود دارد.

داده‌های ایالات متحده احتمالا کمی به تقویت دلار کمک خواهد کرد

پس از کاهش قابل توجه در داده  CPI، عمده معامله گران معتقدند که افزایش نرخ بهره در ماه جولای، آخرین گام خواهد بود و مهم‌‎تر از آن، سرمایه‌گذاران گمانه زنی برای کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ افزایش داده‌اند که این موارد در راستا تضعیف دلار بوده است.

از داد‌‌ه‌های مهم آمریکا می‎توان به آمار خرده‌فروشی و تولیدات صنعتی در روز سه‌شنبه اشاره داشت که انتظار بهبود آن‎ها وجود دارد.

احتمال تقویت پوند همچنان وجود دارد!

پوند یکی از ارزهایی است که در یک ماه اخیر عملکرد نسبتا خوبی داشته است که با انتشار داده تورمی انگلیس در روز چهارشنبه ادامه مسیر این ارز مشخص خواهد شد.

داده تورمی بریتانیا در سال جاری بارها بالاتر از انتظارات بوده است و در حال حاضر انتظارات حاکی از کاهش آن می‎باشد.

حتی در صورت پایین‎تر منتشر شدن CPI، پوند نسبت به سایر ارزها قوی خواهد ماند چرا که بانک مرکزی انگلستان همچنان مسیر انقباضی طولانی‌تری نسبت به سایر بانک‌های مرکزی بزرگ مانند فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا دارد.

 نمودار تورم بریتانیا

 نمودار تورم بریتانیا

داده‌های خرده‌فروشی این کشور در روز جمعه نیز مهم خواهد بود.

ژاپن، نیوزلند و کانادا در انتظار انتشار داده تورمی

بانک مرکزی نیوزلند در نشست جولای، نرخ بهره را بدون تغییر باقی گذاشت که می‎تواند نشان دهنده رسیدن نرخ بهره به اوج خود باشد. داده CPI این کشور در روز چهارشنبه منتشر خواهد شد که پیش‌بینی‎‌ها حاکی از کاهش آن است که در این صورت با توجه به تقویت اخیر این ارز، احتمال تضعیف آن وجود دارد.

از سوی دیگر، بانک مرکزی کانادا هفته گذشته نرخ بهره را مطابق انتظار افزایش داد. با این حال، با توجه به اینکه تورم در ماه می به کم‎ترین سطح در دو سال گذشته رسیده است عمده سرمایه‌گذاران در مورد افزایش مجدد آن بی‎‌تصمیم هستند.

در روز سه‌شنبه، CPI برای کانادا منتشر خواهد شد و در صورتی که این داده مطابق انتظارات نباشد، احتمال نوسانات زیادی برای CAD وجود دارد.

داده‌های تورمی ژاپن در روز جمعه منتشر خواهد شد که احتمال بالایی در مورد تغییر سیاست بانک مرکزی ژاپن وجود دارد.

هر گونه تغییر قابل توجه در CPI ژاپن می‌تواند سبب افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد افزایش نرخ بهره در ماه جولای و تقویت ین ژاپن شود.

نفت

هفته گذشته، نفت عملکرد خوبی داشته است. پس از کاهش عرضه روسیه و عربستان و کاهش ذخایر نفتی آمریکا، تضعیف دلار نیز از عوامل تاثیر گذار در رشد قیمتی نفت بوده است.
گزارشات IEA حاکی از کاهش تولید عربستان و رسیدن آن به کم‌ترین سطح در ۲ سال گذشته است.
در حال حاضر قیمت نفت که در گزارشات قبلی با هدف ۷۷ دلار که Fair price  محدوده بالاتر است رسیده که در صورت تداوم کاهش تولید و عرضه اوپک به ویژه عربستان و همچنین کاهش عرضه روسیه با توجه به رشد تقاضای جهانی می توانیم برای نفت محدوده های بالاتری متصور شویم.

 

نفت

 

طلا

طلا نیز پس از انتشار داده تورمی حرکت مثبتی از خود ثبت کرد و به محدوده ۱۹۶۰ رسید . در صورت ادامه‌دار شدن روند تضعیف دلار، میتوان انتظار رشد طلا را داشت ولی به نظر می‎رسد طلا پیش از حرکت به سمت محدوده ۲۰۰۰ نیاز به یک اصلاح تا محدوده ۱۹۲۰ دارد.

 

طلا

مطالب مشابه

4.2 13 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
19 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسینی
حسینی
1 سال قبل

تشکر بابت وقت و اطلاعات خوبی که در اختیارمون میزارید♥♥♥👏🏻👏🏻🌹

اصغر قاسمی زاده
اصغر قاسمی زاده
1 سال قبل

خیلی پر محتوا و خوب بود ممنون

Sir Ali
Sir Ali
1 سال قبل

مرسی عالی خسته نباشید

hamid
hamid
1 سال قبل

ممنونم. عالی بود

mhk
mhk
1 سال قبل

واقعا عالی بود خداقوت

سمانه
سمانه
1 سال قبل

عالی هستید

توحید
توحید
1 سال قبل

خوب یادمه اوایل که فارکس شروع کرده بودم و استقبال از این بازار تو کشورمون این همه نبود،واسه ترجمه همچین تحلیل هفتگی کلی وقت باید میذاشتم و زحمت‌میکشیدم،ولی الان به لطف همچین تیمی فقط مطالعه کردن و نوشتن نکات مهم رو انجام‌میدم،به راحتی میشه از این مطالب واچ لیست هفتگی تنظیم‌کرد،ولی چرا این‌همه استقبال کم هستش تو اونش موندم،ولی همین تعداد اندکی هم که اینجا هستیم ازتون ممنونیم بچه های آکادمی و همچنین دعاتون خواهیم کرد،خیلی ممنون از این همه زحمتتون❤️❤️❤️

Arsam
Arsam
1 سال قبل
پاسخ به  توحید

من هم با نظر شما موافقم🙏

shimahosseini88
shimahosseini88
1 سال قبل
پاسخ به  توحید

دقیقا همینطوره

ghafarian-r
ghafarian-r
1 سال قبل

ممنون

کیانوش
کیانوش
1 سال قبل

سلام وقت بخیر
داده های چین چه تاثیری روی دلار نیوزلند دارد

آزاده
ویرایشگر
آزاده
1 سال قبل
پاسخ به  کیانوش

نیوزلند از بزرگترین تولید کنندگان محصولات دامی و پروتئینی هستش، صنعت پوشاک چین هم بخش زیاد مواد اولیش رو نیوزلند فراهم میکنه.
اقتصادشون به هم مربوط هستش.

سیاوش
سیاوش
1 سال قبل

واقعا دمت گرم 👍🙏

Arsam
Arsam
1 سال قبل

مثل همیشه عالی تحلیل کردید، دلیل انتظار اصلاح طلا تا محدوده ۱۹۲۰ رو اتفاقات کلان میدونید یا صرفا منطودتون از منظر تکنیکالی بود؟

shimahosseini88
shimahosseini88
1 سال قبل

کم کم زمانی که مقاله هاتون میخونم، میبینم تحلیل های خودم چقد روز به روز داره به تحلیل های شما نزدیک میشه و این خیلی ارزشمنده، مرسی که اینقد کاربردی، پله پله و با تکرار، مطالب رو برامون روشن کردین و میکنین.
مرسی که هستین تیم استاد رمزعلی عزیز

مهدی جودت
مهدی جودت
1 سال قبل

عالی بود

علیرضا محمدی
علیرضا محمدی
1 سال قبل

ممنون بابت زحماتی که میکشین

hatefsoltanian
hatefsoltanian
1 سال قبل

سلام
خیلی ممنون از زحمات شما 🌸
جسارتاً اون خطوط زرد و آبی روی نمودار نفت و طلا چیه؟

امیر
امیر
1 سال قبل

ممنون از زحماتتون

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×