بررسی تغییرات داده های درون شبکه بیتکوین در هفته منتهی به ۲۴ ژوئن

تحلیل و گزارش بازارها بازار رمزارزها

وضعیت سلامت شبکه:

در هفته گذشته با پر رنگ شدن اخبار مبتنی بر ثبت ETF توسط شرکت‌های بزرگ از جمله Blockrock، قیمت بیتکوین با رشد سریع و پر قدرتی روبه‌رو شد. متعاقبا تعداد آدرس‌های فعال (نمودار صورتی) تغییرات مثبت محسوسی را ثبت نمود که این امر اشاره به بی تصمیمی فعلی میان معامله‌گران دارد.
از سوی دیگر، تعداد آدرس‌های جدید (نمودار آبی) جهش یافت که می‌تواند تشدید فعالیت از سوی این دسته از آدرس‌ها را بازگو کند.

وضعیت سلامت شبکه

با رسیدن قیمت به محدوده ۲۵.۵۰۰ دلار، تعداد تراکنش‌ها (نمودار آبی) شروع به رشد کرد؛ گرچه با قرارگیری قیمت در ناحیه مقاومتی ۳۰.۶۰۰ دلار، این شاخص روند روبه رشد خود را ادامه نداد و کاهش یافت. با توجه به تغییرات فعلی تعداد تراکنش‌ها، همچنان فومو شدید در بازار توسط معامله‌گران خرد در داده‌های آنچین دیده نمی‌شود.
میانه حجم تراکنش‌ها (نمودار نارنجی) طی هفته اخیر افزایش داشته و با وجود نوسان قیمت در نواحی مقاومتی ظاهرا این رشد عمدتا در جهت تقاضا بوده‌ است.

رشد تعداد تراکنش ها

طبق گزارش پیشین (هفته منتهی به ۱۸ ژوئن)، هش‌ریت به روند کاهشی خود ادامه داده و به سطح کلیدی ۲ ماه اخیرش رسیده‌است. با وجود ضعف نرخ هش، شبکه امنیت در وضعیت مطلوبی است اما در صورت تدوام حرکت فعلی هش‌ریت و از دست رفتن این ناحیه مهم، امنیت دچار تزلزل خواهد شد و ریسک از سوی ماینرها می‌تواند آغاز شود.

هش‌ریت به روند کاهشی خود ادامه داده و به سطح کلیدی 2 ماه اخیرش رسیده‌است

وضعیت ماینرهای بیتکوین:

همزمان با رشد قیمت و افت هش‌ریت، شاخص Mpi جهش‌های نسبتا بزرگی را ثبت نموده که بازتاب افزایش حجم خروجی دلاری این دسته نسبت به یکسال گذشته ‌است. از سوی دیگر، رشد این معیار می‌تواند توزیع از سوی ماینرها را نشان دهد.

وضعیت ماینرهای بیتکوین

وضعیت عرضه و تقاضا بیتکوین:

با نوسان قیمت در محدوده ۳۰.۶۰۰ دلار شاهد انباشت‌ از سوی برخی از معامله‌گران هستیم و مجموعا ۱۹۸.۵ هزار بیتکوین اکتساب شده‌اند. هم‌چنین، مقادیر نسبتا بالایی کوین از ناحیه ۲۵.۹۰۰ تا ۲۸.۷۰۰ دلار انباشت شده که می‌تواند به عنوان مناطق حمایتی عمل کند. از سوی دیگر، تعداد بیتکوین‌های در ضرر نسبت به سود پایین‌تر بوده که در کوتاه مدت (در صورت عدم تشدید ریسک) می‌تواند نشانه مثبتی تلقی شود.  

وضعیت عرضه و تقاضا بیتکوین

به طور کلی تعداد و موجودی آدرس‌های بزرگ (به جز آدرس‌ها با موجودی بین ۱۰.۰۰۰ تا ۱۰۰.۰۰۰ بیتکوین) دست به تقاضاهایی زده‌اند که یکی از عوامل رشد قیمت می‌تواند تلقی شود.

تعداد و موجودی آدرس‌های بزرگ (به جز آدرس‌ها با موجودی بین 10.000 تا 100.000 بیتکوین) دست به تقاضاهایی زده‌اند

با توجه به رشد قیمت، توزیع‌هایی در جهت کسب سود رخ داده که امری بدیهی است. بنابراین شاهد رشد CDD (نمودار آبی) و بالا گرفتن میزان سود تحقق شده نسبت به ضرر (نمودار سبز) هستیم. در صورت ادامه‌دار بودن، فروش در سود می‌تواند یکی از نشانه‌های بهبود در شبکه و شروع روند صعودی باشد.

شاخص cdd

با توجه به عرضه موجود در شبکه، نکته حائز اهمیت این است که مجموعا فشار فروش نسبت به هفته اخیر کمتر شده که با توجه به شرایط کنونی، در کوتاه مدت می‌تواند به نفع قیمت باشد. در حال حاضر توزیع‌هایی از سوی باند سنی بلند مدت، میان مدت و سفته‌بازان می‌بینیم که به غیر از هولدرها با باند سنی ۲ تا ۳ سال که طی روز گذشته (۲۳ ژوئن ۲۰۲۳) مقدار ۹.۶ هزار بیتکوین فروخته، سایر دسته ها نسبت به قبل تعداد کوین کمتری از شبکه خارج کرده‌اند.

شاخص MVRV، همزمان با رشد قیمت جهش یافته و به سقف محدوده کلیدی‌اش رسیده‌است. این امر ‌می‌تواند عدم اطمینان به ارزندگی را در کوتاه مدت ایجاد کند اما در صورت تدوام تقاضا و رشد مجدد این شاخص، MVRV به سطح بعدی خود خواهد رسید که با نوسان در کف این ناحیه کلیدی و مساعد بودن شرایط بازار، پتانسیل برای تقاضا در شبکه را محتمل خواهد کرد.

شاخص MVRV

نزدیک‌ترین تاریخ‌ سررسید مهم برای بازار آپشن از نظر حجم قراردادهای باز (معادل تقریبا ۴.۵۷ میلیارد دلار) در هفته آتی، مصادف با ۳۰ ژوئن ۲۰۲۳ است. حداکثر ضرر (Max Pain  برای معاملات آپشن برابر با ۲۵,۰۰۰ دلار می‌باشد.) بیشترین مقدار Call اخذ شده برابر با ۳۵.۰۰۰ دلار است که در صورت عبور قیمت از این ناحیه مقاومتی قراردادهای بسته شده در جهت رشد قیمت اتخاذ شده‌است.

جمع‌بندی:

سلامت شبکه با وجود رشد قیمت تغییر زیادی نداشته، وزنه تقاضا نسبت به عرضه در شبکه بیشتر شده و عمده فروش‌ها در سود محقق شده که در صورت مساعد بودن شرایط می‌تواند نشانه بهبود و باور افراد برای شروع روند صعودی در کوتاه مدت باشد.
اما توجه داشته باشید که در شرایط فعلی توجه به کلان و عوامل بنیادی امری مهم است و می‌تواند تعیین‌‎کننده وضعیت قیمت بیتکوین در آینده باشد چرا که در صورت عدم تشدید ریسک می‌تواند زمینه بهبود در داده‌های درون شبکه از جمله تقاضا و… در کوتاه مدت را فراهم کند.

مطالب مشابه

3.7 15 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
15 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پارسا
پارسا
1 سال قبل

بسیار مفید و کامل. تشکر

ابی
ابی
1 سال قبل

ممنون از محتوای عالیتون

حسینی
حسینی
1 سال قبل

👏🏻👏🏻♥عالی، تشکر بابت تمام زحماتتون

علی
علی
1 سال قبل

خدا قوت.. دمتون گرم 🌹🙏 ممنون بابت تحلیل‌هایی که انجام میدیدن

امیر
امیر
1 سال قبل

شما عالی هستید خوشحال هستم از اینکه شما رو دنبال میکنم

Amirabbas Qahremani
Amirabbas Qahremani
1 سال قبل

مثل همیشه توضیحاتی مفید در جهت افزایش آگاهی

فرزان
فرزان
1 سال قبل

واقعا لذت میبرم و یاد میگیرم
عال عالی

شجاعی
شجاعی
1 سال قبل

⚘️⚘️⚘️⚘️ممنون از اطلاعات جامعتون

Bita d
Bita d
1 سال قبل

ممنون👌🙏🌱

Amin
Amin
1 سال قبل

خیلی عالی و مفید👏🏻
سپاس از زحماتتون 🙏

Arsam
Arsam
1 سال قبل

درود و سپاس فراوان بابت اینکه هستید و مادو حمایت میکنید.

امیر
امیر
1 سال قبل

تشکر🙏

حدیثه
حدیثه
1 سال قبل

ممنون فوق العاده بود خداقوت👌👌

محمدرضا
محمدرضا
1 سال قبل

با تشکر از زحمات تیم قوی رمز علی،،🌹

Kamyar
Kamyar
1 سال قبل

ممنون از محتوای عالی 👌🏻

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×