در گزارش این هفته با توجه به انتشار دادههای اقتصادی هفته پیش رو، بر وضعیت اقتصاد و دلار کانادا، استرالیا و نیوزلند و در پی آن چشمانداز ارزهای کالا محور مروری خواهیم داشت و با توجه به نشست اوپک، چشم انداز بازار نفت را نیز بررسی میکنیم.
آیا شاهد پایان چرخه انقباضی بانک مرکزی نیوزلند خواهیم بود؟
جلسه تصمیمگیری نرخ بهره توسط بانک مرکزی نیوزلند در روز چهارشنبه برگزار خواهد شد و پیش بینیها حاکی از ثابت ماندن نرخ بهره در سطوح ۵.۵% است. همچنین برخی موسسات از جمله گلدمن ساکس انتظار کاهش نرخ بهره بانک مرکزی نیوزلند و استرالیا را از سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۴ را دارند و نیز معتقدند که CPI در استرالیا و نیوزلند تا سه ماهه چهارم ۲۰۲۴ به زیر %۳ کاهش خواهد یافت.
ماه می آخرین مرحله افزایش نرخ بهره بانک مرکزی نیوزلند بوده و با وجود بالا بودن سطح تورم نیوزیلند در میان سایر کشورها، تورم در حال کاهش است.
مسیر افزایش نرخ بهره بانک مرکزی نیوزلند
نرخ تورم سالانه از ۶ درصد در سه ماهه دوم به ۵.۶ درصد کاهش یافته، که پایین ترین رقم در دو سال گذشته است. اقتصاددانان عقیده دارند که شواهدی وجود دارد که نشان میدهد انقباض تهاجمی بانک مرکزی نیوزیلند، منجر به رکود بازار مسکن و کندی رشد اقتصادی شده، اما برای تورم موثر بوده است.
تورم نیوزلند
به شکل کلی باید در نظر داشت که سیاست پولی انقباضی نیوزلند در کند شدن اقتصاد این کشور موثر بوده است. نرخ بیکاری نیوزلند در حال افزایش است، که این امر با افزایش شاخص اطمینان کسب و کار در چند ماه گذشته تضاد دارد و همانطور که در گزارشهای قبل به وابستگی اقتصاد این کشور به چین اشاره شده بود، از جمله دلایل آن می توان به بهبود نسبی شرایط اقتصادی چین اشاره کرد.
نرخ بیکاری نیوزلند
در حال حاضر عمده سیاستگذاران احتمالاً بر این باورند که نیازی به انقباض بیشتر نیست و در اینصورت باید به مدت زمان باقی ماندن نرخ بهره در سطوح فعلی توجه نشان دهید. بانک مرکزی نیوزلند پیشبینیهای سه ماهه به روز شده خود را در روز چهارشنبه منتشر خواهد کرد و تقویت/تضعیف دلار نیوزیلند به تغییرات مسیر آتی نرخ بهره در پیشبینیها بستگی خواهد داشت.
پیش بینی بانک مرکزی نیوزلند در ماه آگوست به شرح زیر بوده است :
نرخ بهره برای مدت زمان طولانیتری بالاتر خواهد ماند و تا پایان سال ۲۰۲۴ اندکی کاهش خواهد یافت. چنانچه بانک مرکزی نیوزلند انتظار کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ را نداشته باشد، احتمال تقویت دلار نیوزلند وجود دارد.
دلار نیوزلند از منظر تکنیکال
دلار نیوزلند بعد از شروع یک حرکت مثبت از اواخر اکتبر و شکست محدوده مقاومتی ۰.۶۰۵۴ در حال حاضر در محدوده ۰.۶۰۸۶ معامله میشود. تداوم این حرکت مثبت می تواند کیوی دلار را تا محدوده ۰.۶۲۱۴ برساند. تقویت دلارهای کالایی با جو ریسک پذیری مقطعی می تواند تا اواسط دسامبر ادامه داشته باشد.
NZD/USD
تورم استرالیا و PMI چین
از دیگر ارزهای کالایی مورد توجه هفته آینده، دلار استرالیا خواهد بود، هفته گذشته شاهد تقویت دلار استرالیا با توجه به لحن هاوکیش رئیس جدید بانک مرکزی استرالیا بوده ایم و از همین رو انتشار داده CPI این کشور در روز چهارشنبه و خرده فروشی روز سه شنبه از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
از آنجایی که روند بلندمدت دلار استرالیا نسبت به تحولات چین بسیار حساس است، داده مدیران خرید چین در روز پنج شنبه و جمعه با توجه به نگرانیهایی در خصوص رشد اقتصادی این کشور، در کانون توجهات خواهد بود.
روند اشتغال در استرالیا نزولی است و از طرفی با توجه به نرخ دست مزدها و آمار اشتغال این کشور، به نظر می رسد میتوانیم با توجه به دادههای اخیر برای استرالیا هم مانند امریکا سناریو فرود نرم را متصور باشیم.
نرخ بیکاری استرالیا
دلار استرالیا از منظر تکنیکال
از نظر تکنیکال جفت ارز آزی دلار در حال حاضر بعد از فاصله گرفتن از محدوده حمایتی ۰.۶۴۱۸ در حال رسیدن به محدوده مقاومت ۰.۶۶۷۵ می باشد. در حال حاضر شروع این روند مثبت از یک سو به دلیل ضعف دلار آمریکا و از سمت دیگر تقویت نسبی دلار استرالیا در هفته گذشته بوده است.
AUD/USD
دلار کانادا و نفت
دلار کانادا در هفتهای که گذشت و نیز در ماه نوامبر عملکرد نسبتا ضعیفی از خود نشان داده است که از جمله دلایل آن میتوان به افت قیمت نفت از اواخر ماه سپتامبر اشاره کرد. دلایل اصلاح اخیر قیمت نفت در این گزارش شرح شدهاند.
عملکرد ماهانه ارزها
اما از طرفی دیگر، قیمتگذاری بازارها برای کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۴ سبب ایجاد فشاری مجدد بر دلار کانادا شده است. در حال حاضر قیمتگذاریها نشان دهنده حداقل سه کاهش %۰.۲۵ در نرخ بهره در سال آینده است و این در حالیست که طی چند ماه اخیر سرمایهگذاران انتظار باقی ماندن نرخ بهره بالای ۵% در طول سال آینده را داشتند.
از دادههای بسیار مهم کانادا در هفته آتی میتوان به GDP و آمار اشتغال اشاره کرد که در صورت انتشار بهتر از انتظار این دادهها میتوان به تقویت دلار کانادا امیدوار بود؛ اما باید در نظر داشت که این موضوع در صورتی امکان پذیر است که اوپک پلاس با تمدید کاهش تولید تا سال ۲۰۲۴ موافقت کند. برخی از تحلیلگران بر این باورند که احتمال نیاز به کاهش بیشتر تولید با توجه به عرضه بیش از حد انتظارات نفت به ویژه از ایران، روسیه و آمریکا وجود دارد.
لازم که به ذکر است که اوپک جلسه بعدی خود را از تاریخ ۲۶ به ۳۰ نوامبر به دلیل اختلاف نظر بر سر حجم تولیدات و سهمیههای مربوط به آن به تعویق انداخت.
دلار کانادا از منظر تکنیکال
دلار به کد در روزهای انتهایی هفته، مومنتوم نزولی گرفت و تحلیل آن در کانال تلگرامی Blue_pips در تاریخ ۲۱ نوامبر قرار گرفت. این حرکت نزولی با مومنتوم شدید به نظر میرسد و قبل از ادامه دادن به حرکت نزولی به یک اصلاح ۳۸ درصدی نیاز دارد. لذا برای هفته آینده دلار کد احتمالا یک قله و سپس یک دره تشکیل دهد و در نظر داشته باشید محدوده حمایتی بعدی دلار کد ۱.۳۴۷۵ می باشد.
USD/CAD
فوق العاده
واقعا تشکر میکنم از وقتی که میزارید،زحمتی که میکشید بی مزد و منت😍😍
عالی هستین
سپاس فراوان
با سلام و تشکر از زحمات شما
درخواست دورهمی فارکس
دمتون گرم
دست مریزاد
خسته نباشید
بسیار عالی بود
فوق العاده نابییییییی بود…
ممنون از تیمتون ….
والا ما تحلیل کلانتون رو متوجه میشیم ولی متاسفانه این سطوحی که مشخص میکنید حداقل یه دلیلی هم بزارید چرا این سطح
متشکر و ممنون
باسپاس فراوان
مثل همیشه عالی و پر کاربرد و در عین حال آموزشی