تحلیل بازار سرمایه/دلار ایران از ۱۵ تا۳۰ اردیبهشت

تحلیل و گزارش بازارها بازار بورس

عوامل موثر بر قیمت دلار در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۲

در ابتدای هفته مورخ ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ ، قیمت بین دو سطح حمایت و مقاومت نوسان می کرد و در انتظار این بود که یا پول جدیدی به بازار وارد شود تا قیمت روند صعودی به خود بگیرد و یا اینکه فاند خبری مثبت باعث ریزش آن شود؛ اگر اخبار روز سه شنبه مورخ ۲۶ اردیبهشت و چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت که در ادامه گزارش به آن خواهیم پرداخت، تایید نشود؛ قیمت در میان مدت به خاطر عمق کم بازار و نبود فاند خبری مثبت می تواند در محدوده های فعلی کف سازی کند و به صورت لاک پشتی با سیگنال تورم به مسیر صعودی خود ادامه دهد.

خبری که شوخی شوخی جدی شد.

در روز یکشنبه مورخ ۲۴ اردیبهشت یک خبر مثبت به بازار تزریق شد و آن این بود که سلطان قابوس پادشاه درگذشته عمان با پیام اروپا و آمریکا وارد تهران خواهد شد، اما این قضیه شوخی شوخی جدی شد و در همان شب پادشاه عمان در مصاحبه ای با تلویزیون ملی عمان گفت: من حامل پیشنهادات جدید اتحادیه اروپا و آمریکا برای پایان دادن به مسئله برجام هستم؛ انتشار این خبر باعث ریزش بازار به زیر مرز حمایتی خود یعنی ۵۱۸۰۰ که از بعد عید فطر نتوانسته بود آن را از دست بدهد شد.

خبر دستگیری دلالی با ۶۰ هزار دلار نیز در نوع خودش جالب بود، زیرا اخلال بازار با ۶۰ هزار دلار مقداری خنده دار است، این مبلغ به قدری پایین می باشد که انگار ۳۰ نفر سهمیه گرفته باشند.

تزریق درهم آغاز شد؟

 در روز دوشنبه مورخ ۲۵ اردیبهشت خبرهایی مبنی بر این که بخشی از منابع ایران به امارات منتقل و به درهم تبدیل شده است دست به دست می شد؛ این انتقال دست بازار ساز را در حواله بالا برده و از دو مسیر سقف زده است :

۱-تزریق حواله درهم از امارات ۲- عرضه اسکناس در بازارهای نقدی ، با توجه به شرایط فعلی این تزریق به صورت مقطعی است و اگر به دنبال اصلاح هستیم این عرضه باید ادامه دار باشد.

احیای برجام استارت خورد؟

در روز چهارشنبه مورخ ۲۷ اردیبهشت و بعد از مدتها در روز تعطیل سه شنبه یک سری اخبار برجامی به بازار مخابره شده است.

یک سناریو وجود دارد که ریزش نرخ کار بازار ساز می باشد و اسم اصلاح را نمی توان روی آن گذاشت؛ زیرا اکثرا در کف قیمت ها شاهد انتشار اخبار مذاکرات و در سقف هم شاهد جنگ و خونریزی هستیم، طبق سنوات گذشته هر زمانی که در یکی دو روز شاهد پمپاژ اخبار هستیم و در یک کف به سر می بریم، بدان معناست که بازار ساز قصد دخالت در آن روز معاملاتی را دارد.

در روز چهارشنبه نیز خبر آزادسازی منابع بلوکه شده توسط رئیس بانک مرکزی به بازار رسید که به خاطر این خبر کف ۵۱۲۰۰ از دست رفت، اما بیش از ۲ ساله که این اخبار بوده و هست تا خبر قطعی منتشر شود، ریزش نرخ می تواند بیشتر شود و دلار دامنه ۵۰ را از دست دهد و اگر هم منفی باشد دلار در هفته پیش رو هر چه به سمت پایین حرکت کرده را پس می گیرد.

دلار هرات

دلار هرات از ابتدای هفته شروع به کاهش کرد و هر روز یک مرز حمایت را می شکند و بعد از برخورد به حمایت بعدی نوسان رو به بالا می دهد، از آنجایی که که روند کاهشی می باشد، در نوسانات برگشتی، نرخ توانایی شکستن مرز مقاومت را ندارد و در روز بعد برای شکستن حمایت روز قبل تلاش می کند و این مهم را رقم می زند.

طبق این تحلیل اگر در روزهای آتی این الگوی رفت و برگشت تکرار شود و دلار هرات زیر ۵۱۲۰۰ تثبیت شود، میزان اصلاح در بازار بیشتر خواهد شد و نرخ به سمت ۵۰۷۰۰ تومان نزول خواهد کرد و در مقابل اگر دلار هرات در روزهای آتی کندل بالای ۵۱۲۰۰ ببندد، به سمت شکست مقاومت ۵۲۰۰۰ و ۵۲۲۰۰ حرکت می کند.

دلار هرات از خرداد ماه پارسال وارد کانال صعودی خود شده است و همچنان در این کانال در حال نوسان می باشد؛ در این روزها قیمت تزدیک به کف کانال صعودی خود است و همین موضوع باعث ترس در بازار شده، در شرایط فعلی نظاره گر بودن بهترین تصمیم می باشد زیرا اگر کف این کانال به سمت پایین بشکند و تثبیت دهد، می توان شاهد فشار فروش در دامنه ۴۰۰۰۰ تومان بود، اما از آنجایی که هر بار به کف خورده و یک نوسان رو به بالا را داده است؛ این ناحیه منطقه خطرناکی برای بازار می تواند باشد.

چرا بازار ارز و طلا عمق کافی را ندارند؟

زیرا در این روزها با یک گمانه زنی روبرو می باشد، این گمانه انگشت اتهام را به سوی دولت گرفته است؛ که در بین معامله گران به نابازار معروف است؛ اکثر معامله گران معتقدند دولت یک بازی با با نقدینگی مردم برای جبران کسری بودجه شروع کرده است و ۳ دلیل را می توانیم برای این موضوع یادآور باشیم:

۱-ریزش بورس

۲-کاهش دلار و سکه

۳-ریزش خودرو

یک سری از معامله گران نیز کم عمق بودن بازار را در هفته گذشته و ابتدای هفته تزریق درهم می دانند.

در هفته ای که گذشته اختلاف نظر بین فنی کاران و بنیادی کاران به اوج رسید زیرا تحلیلگران فنی هیچ کدام از این اتفاقات را دلیل رنج و کاهش بازار نمی دانند و صرفا آن را روند بازار نامیدند که قیمت در حال کف سازی در آین نواحی می باشد.

در مورد کف بازار ۲ سناریو وجود دارد.

۱-خیلی از معامله گران معتقدند ۵۱۳۰۰ تومان کف امسال می باشد و به دلیل ثبت نام خودرو و آخرماه بازار جان ندارد؛ انتظار می رود با تمام شدن این دو مسئله بازار می تواند به روند صعودی خود ادامه دهد در صورتی که جناح افزایشی در بازار فعال شود و قیمت بالای ۵۲۲۰۰ تومان تثبیت کند، روند نزولی استاپ می شود.

۲- با توجه به اخبار و نزدیکی دلار به ۵۰۰۰۰ تومان می توان انتظار شکست حمایت خوب ۵۰۸۰۰ تومان را داشت ؛ در صورت از دست دادن این کانال و ورود به کانال ۴۰۰۰۰ تومان فشار فروش نیز در بازار زیاد خواهد شد.

در صورت ورود به کانال ۴۰۰۰۰ تومان می توان آن را آخرین باری در این سال دانست که قیمت وارد آن می شود؛ اما از نظر زمانی اصلا مشخص نیست که قیمت چه مقدار در این کانال باقی می ماند.

تحلیل تکنیکال دلار

تحلیل تکنیکال دلار

مطلب پیشنهادی : دسترسی به تحلیل بازار ایران بورس/دلار

مطالب مشابه

3 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مریم
مریم
1 سال قبل

ممنون از تیم پرقدرت آقای رمزعلی

yazdan1766
yazdan1766
1 سال قبل

سلام و خسته نباشید . میشه با توجه به برگزاری وبینار تحلیل هارو حداقل دو هفته یکبار بررسی کنید برامون . ممنون و خسته نباشید

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×