تحلیل بازار سرمایه/دلار ایران از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت

تحلیل و گزارش بازارها بازار بورس

در این گزارش به بررسی عملکرد بازار سرمایه از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت ماه و پیش بینی آن در روزهای آینده پرداخته شده و نیز تحولات اخیر در بازارِ ارز و عوامل تاثیر گذار بر قیمت دلار در مورد تحلیل قرار گرفته اند.

حمایت مجلس از بازار سرمایه

روز دوشنبه یازدهم اردیبهشت ماه، نمایندگان مجلس با ۱۷۶رای موافق مصوبه مالیات بر عایدی سرمایه را تصویب کردند. یکی از مهم ترین نکات این طرح، حذف بندِ مالیات بر سپرده های بانکی و بازار سرمایه توسط مجلس با هدف حمایت از سها‌م‌داران خرد و بهبود وضعیت بازار سرمایه بود. این امر موجب سخت تر شدن جذب نقدینگی در بخش های غیر مولد شده و می تواند اتفاق مثبتی برای بازار سرمایه تلقی شود؛ علاوه بر این، به دلیل معافیت مالیاتی و نقدشوندگی بالاتر بازار سرمایه، نقدینگی تازه ای را از بازار های موازی به سمت بورس هدایت خواهد کرد

 همچنان بر مدار صعودی

بازار سرمایه در هفته ی گذشته ( ۹ تا ۱۵ اردیبهشت) عملکرد بسیار مثبتی را ثبت کرد؛ به طوری که شاخص کل  بیشتر از  ۱۵۰ هزار واحد رشد داشت و بر فراز کانال ۲.۵۰۰.۰۰۰  واحدی قرار گرفت.

طبق آخرین گزارش بانک مرکزی، سهم پول از نقدینگی رکورد ۱۱ ساله خود را شکست و به عدد ۲۵ درصد رسید. درحال حاضر افراد باتوجه به افزایش انتظارات تورمی ترجیح می دهند که درصد سپرده های کوتاه مدتی خود را بیشتر کرده و باتوجه به این که بازار سرمایه همچنان نسبت به بازارهای موازی دیگر مانند ارز، سکه وطلا از ریسک کمتری برخوردار است؛ ترجیح می دهند که نقدینگی سرگردان خود را به سمت بازار سهام ببرند.
بازار سرمایه در این روزها میزبان ورود نقدینگی بالایی از سمت کدهای جدیدحقیقی است؛ رییس سازمان بورس در این رابطه اظهار داشت که در چند وقت گذشته روزانه هزار میلیارد تومان ورود نقدینگی جدید به سمت بازار سرمایه رخ داد.

میانگین ارزش معاملاتِ بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان نیز یکی از مهم ترین نکات مثبتی است که در این روز ها در بازار سرمایه شاهد هستیم؛ به عنوان نمونه،در هفته گذشته رکورد ارزش معاملات چندین و چند بار شکسته شد و در نهایت رکورد ارزش معاملاتی بالغ بر ۲۳.۶۰۰ میلیارد تومان در روز چهارشنبه سیزدهم اردیبهشت ثبت شد.

( رکورد ارزش معاملات در سیزدهم اردیبهشت ماه)( رکورد ارزش معاملات در سیزدهم اردیبهشت ماه)

پیش بینی عمکرد بازار سرمایه در هفته های  آتی

پیش بینی می شود که بازار سرمایه همچنان به روند صعودی خود ادامه داده و تا زمانی که نشانه ضعفی در محرک های صعودی آن دیده نشود؛ این رشد می تواند ادامه دار باشد.

محرک های صعودی حالِ حاضر بازار :

ثبات نرخ ارز و عدم اصلاح دلار
نزدیکی فصل مجامع و افزایش استقبال به سمت سهام های DPS محور 
کاهش زمان واریز سود مجامع به حداکثر چهار ماه
میانگین ارزش معاملات بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان و تزریق نقدینگی تازه به بازار سهام
معافیت مالیاتی بازار سهام در مصوبه طرح مالیات بر عایدی سرمایه
وجود خریداران تازه نفس و استقبال از اصلاحاتِ بازار برای خرید سهام
کاهش ریسک سیتماتیک کشور در چند وقت گذشته
ارزنده تر بودن بازار سرمایه و ریسک پایین تر آن نسبت به بازارهای موازی

 

عواملی که در هفته دوم اردیبهشت ۱۴۰۲ باعث ورود قیمت به کانال ۵۵ هزار تومان و سپس اصلاح آن شد:

۱-بازگشایی بازار هرات بعد از تعطیلات عید فطر در ابتدای هفته مورخ ۹ اردیبهشت

با اتمام تعطیلات عید فطر و بازگشایی بازار هرات در ابتدای هفته یعنی مورخ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ جناح افزایشی مجددا در بازار فعال شد .

۲- تایید شایعه مکانیزم ماشه

در روز یکشنبه مورخ ۱۰ اردیبهشت، ۳ عضو شورای اروپا نامه ای به ده عضو غیر دائمی شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر این که قطعنامه ۲۲۳۱ کامل نقض و مکانیزم ماشه فعال شده است، ارسال کردند که این موضوع باعث رسیدن دلار به قیمت ۵۶ هزار تومان شد.

عواملی که باعث کاهش قیمت شد:

در روز سه شنبه مورخ ۱۲ اردیبهشت ماه، خبری مبنی بر پذیرش نصب دوربین های امنیتی در نیروگاه های هسته ای توسط ایران درخبرگزاری های مختلف دست به دست می شد که این موضوع باعث کاهش قیمت دلار شد؛ به نظر می رسد وقتی ایران شاهد تغییر موضع اروپایی ها بود مسیر خود را عوض کرد.

با انتشار این خبر انتظار دور شدن از تنش های سیاسی وجود داشت اما در روز چهارشنبه دلار بعد از اصلاح خود در کف ۵۳۴۰۰ تومان حمایت شد که دلیل آن را می توان در انتشار تکذیب خبر نصب دوربین های آژانس و گروگان گرفتن یک کشتی پانامایی توسط سپاه پاسداران جمهوری اسلامی جستجو کرد.

مهمترین عواملی که در هفته جاری می تواند قیمت را دستخوش تغییرات کند؛ تایید دوباره نصب دوربین های آژانس و آزاد شدن کشتی پانامایی می باشد که بایستی با دقت بالایی رصد شوند.

نسبت پول به شبه پول بزرگترین چالش کنونی اقتصاد ایران:

در هفته ای که گذشت یعنی هفته دوم اردیبهشت ۱۴۰۲، بانک مرکزی داده های پولی و بانکی مربوط به بهمن ماه ۱۴۰۱ را منتشر کرد که در این داده ها نسبت پول به شبه پول به سقف تاریخی خود یعنی ۳۳.۹ رسید.
این افزایش در این متغیر کلیدی بدین معنی است که بی‌ثباتی در اقتصاد ایران، افراد با منابع مازاد را تشویق می‌کند که بخشی از این منابع را به طور نقد در سپرده‌های دیداری نگهداری کنند تا در زمان مناسب، آن را وارد بازارهای موازی از جمله ارز، طلا، مسکن، خودرو، سهام و … کنند.

(نسبت پول به به پول)

تحلیل دلار:

قیمت بعد از برخورد به مقاومت مشخص شده در محدوده ۵۵ هزار تومان، فاز اصلاحی به خود گرفت که در شرایط فعلی در حمایت استاتیک خود در حال نوسان می باشد. قیمت برای شکل گیری مجدد یک روند، نیاز به یک خبر سیاسی دارد، در صورت انتشار اخبار مثبت اولین محدوده قیمتی می تواند ۵۲۸۰۰ تومان باشد.

( تحلیل تکنیکال دلار)

( تحلیل تکنیکال دلار)

 

مطلب پیشنهادی : دسترسی به تحلیل بازار ایران بورس/دلار (هفته گذشته)

مطالب مشابه

4 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
alivezvaei19
alivezvaei19
1 سال قبل

سلام
ممنون محتوای کاملی که ارائه میدهید

دهقان
دهقان
1 سال قبل

با سلام ممنونم مثل همیشه عالی بود

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×