تحلیل بازار ایران بورس/دلار (هفته چهارم بهمن)

تحلیل و گزارش بازارها بازار بورس

در این گزارش به بررسی عملکرد منفی بازار ایران در هفته چهارم بهمن ماه و پیش بینی آن در روزهای آینده پرداخته ایم؛ همچنین تحلیل و پیش بینی عملکرد بازار ارز نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

بازار بورس قرمز، ضعیف و کم حجم:

بازار سرمایه در هفته پایانی بهمن ماه دقیقا مانند تحلیل هفته گذشته عمل کرد و درگیر یک فاز اصلاحی اما با شدت کمتری نسبت به هفته های گذشته شد؛ اکثریت صنایع و سهام های بازار سرمایه در هفته گذشته سرخ پوش شدند و شاهد حجم و ارزش معاملات پایینی بودیم به طوری که میانگین ارزش معاملات به کمتر از ۴۰۰۰ میلیارد تومان می رسید و در همه روز های هفته متاسفانه شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم.
بسته و تعلیق شدن دو نماد خودرو و خساپا، بی اعتمادی سهامداران به دلیل سیاست گذاری دستوری،  مشکل تامین نقدینگی شرکت ها و تسویه کارگزاری ها در انتهای سال موجب کم رمق شدن بازار سهام در  این روزهای سال شده است.

(نقشه بازار ) (نقشه بازار)

تحلیل و پیش بینی شاخص کل:

شاخص کل در هفته چهارم از بهمن با افت ۳۴ هزار واحدی به عدد ۱.۵۲۴.۰۰۰ واحد رسید و شاخص هم وزن نیز افت ۲.۵ درصدی داشت. پیش بینی می شود شاخص کل در هفته آینده همچنان در گیر اصلاح زمانی باشد و در محدوده ی ۱.۴۷۰.۰۰۰ تا ۱.۵۱۰.۰۰۰ واحدی قرار بگیرد .
یکی از اتفاقاتی که می توانست  به برگشت بازار کمک کند؛ باز شدن مثبت نمادهای خودرو و خساپا بود؛ که اتفاقا در دقایق پایانی روز چهارشنبه ( ۲۶ بهمن ماه) نماد خساپا با منفی ۵ درصد از حالت تعلیق درآمد و این مورد باعث ناامیدی بیشتر سهام‌داران شد وشانس برگشت بازار در هفته آینده را کمتر کرد.  
بی اعتمادی و ابهامات زیاد به دلیل سیاست های دستوری مهم ترین دلیلی است که موجب عدم استقبال سرمایه گذاران به بازار سهام حتی با وجود دلار ۴۷۰۰۰ تومانی شده است.  

( شاخص کل)( شاخص کل)

ارزش دلاری بازار سرمایه:

باتوجه به نمودار زیر ارزش دلاری بازار سرمایه به ابتدای سال ۱۳۹۹ برگشته است؛ با این تفاوت که در آن مقطع ۴۵۷ شرکت وجود داشته و دلار ۱۶۵۰۰ تومان قیمت داشت.
اما در حال حاضر تعداد شرکت ها به ۵۴۵ عدد افزایش پیدا کرده و دلار آزاد  در قیمت ۴۷۰۰۰ تومان جا خوش کرده است.

ارزش دلاری بازار سرمایه

ارزش دلاری بازار سرمایه

امروز یعنی ۲۶ بهمن ماه، اختلاف قیمت دلار نیما که اکثریت شرکت های بازار سرمایه با آن ارزش گذاری می شوند؛ با دلار آزاد به تقریبا ۲۰ هزار تومان رسیده است.

این اتفاق باعث شده که اکثریت صنایع بزرگ بازار سرمایه با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی نیما ارزش گذاری شوند و این دلیل مهمی برای ارزندگی فعلی و جا ماندگی بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی مانند طلا و سکه و ارز است؛ عکس زیر نیز عقب ماندگی و ارزندگی بازار سهام را نسبت به بازارهای موازی دیگر در سال جاری نشان می دهد.

(بازدهی بین بازار ها در سال جاری)

(بازدهی بین بازار ها در سال جاری)

 باتوجه به ثبات این روزهای دلار آزاد، احتمال رشد دلار نیمایی در سال آتی برای کمتر کردن این فاصله بیشتر از قبل وجود دارد؛ اتفاقی که دیر یا زود خواهد افتاد و موجب رشد روند درآمدزایی شرکت های فعال بورسی و افزایش حاشیه سودشان خواهد شد؛ همه ی این موارد می تواند سبب برگشت مجدد اعتماد به بازار سهام و خروج نقدینگی از بازارهای دیگر و شروع یک موج صعودی قوی شود .

 تحلیل و پیش بینی دلار:

عواملی که در هفته آخر بهمن باعث ورود قیمت به کانال ۴۷ هزار تومان شد.

۱-وزارت خزانه داری آمریکا

وزارت خزانه داری آمریکا محدودیت های جدیدی برای بستن راه های دور زدن تحریم توسط ایران را اعمال کرده که از مهم ترین آن ها می توان به خبر محدودیت انتقال ارز از افغانستان و محدودیت تجّار ایرانی با همتایان عراقی خود اشاره کرد.

۲-هتریک دلار هرات

شکست سقف ۴۴۹۰۰ تومان دلار هرات و تثبیت در کانال ۴۵ هزار تومان کار دست بازار داد؛ ماندن قیمت در این کانال به مدت ۳ روز، باعث شد که دلار هرات کف سازی جدیدی کند تا دلار تهران نیز بتواند به راحتی وارد کانال ۴۷ هزار تومان شود.

۳- بدقولی های آقای رئیس کل

آقای فرزین روز یکشنبه در تاریخ ۲۳ بهمن، برای چهارمین بار تاریخ جدیدی برای راه اندازی مرکز مبادله و ارز اعلام کرد؛ این موضوع باعث شد فرزین اعتبار خود را از دست بدهد و معامله گران به خط قرمز های دولت و بانک مرکزی که عدد ۴۶۰۰۰ تومان بود توجهی نکنند.

۴- بی اعتنایی به منابع آزاد شده

در هفته آخر بهمن بانک مرکزی اعلام کرد بخشی از منابع بلوکه شده در عراق و چین آزاد شد ولی به خاطر قضیه کره جنوبی بازار هیچ واکنشی به این موضوع نشان نداد.

مواردی که در هفته آینده باید به آن توجه داشت

۱-باز شدن کانال یوان

یکی از دلایل افزایش نرخ درهم، بسته بودن کانال یوان می باشد؛ اگر سفر رئیسی منجر به باز شدن کانال یوان شود این مهم می تواند تقاضای درهم را کم کند و کاهش نرخ حواله می تواند قیمت اسکناس دلار در بازار آزاد را پایین آورد.

این نکته را نیز به یاد داشته باشید هر توافقی به غیر از برجام در شرایط فعلی صرفا می تواند به عنوان تسکین عمل کند و نه درمان…

۲- برجام زنده می شود؟

سفر گروسی به تهران و آزادی گروگان ها می تواند امید ها را برای برجام زنده کند.

مادامی که این اخبار مثبت به گوش نرسد، شاهد ریز نوسانات قیمت به سمت بالا هستیم
 
در آخر :

سه دلیل فضای مبهمی در بازار به وجود آورده که باعث شده تصمیم گیری برای پیش بینی قیمت دلار بسیار سخت شود.

۱-برجام: مادامی که اخبار مثبتی از برجام به گوش نرسد؛  نمی توان انتظار اصلاح قیمتی را داشت.

۲-بازار سرمایه: خروج سنگین پول از بورس باعث شده فضای پر ابهامی در بازار به وجود بیاید.

۳-نسبت پول به شبه پول: در تاریخ ۲۳ بهمن، بانک مرکزی داده های پولی و بانکی مربوط به آبان ماه را منتشر کرد که در این داده ها نسبت پول به شبه پول ۱.۲ درصد نسبت به مهرماه رشد کرده بود این افزایش در این متغیر کلیدی بدین معنی است که بی‌ثباتی در اقتصاد ایران، افراد با منابع مازاد را تشویق می‌کند که بخشی از این منابع را به طور نقد در سپرده‌های دیداری نگهداری کرده تا در زمان مناسب، آن را وارد بازارهای موازی از جمله ارز، طلا، مسکن، خودرو، سهام کنند.

( تحلیل تکنیکال دلار)

( تحلیل تکنیکال دلار)

همانطور که مشاهده می کنید قیمت بعد از ۴ سال بالاخره کانال صعودی خود را به سمت بالا شکست که در صورت تثبیت اولین هدف می تواند ۵۰۲۰۰ تومان و هدف دوم ۶۱۵۰۰ تومان باشد.

توجه داشته باشید قطار بی ترمز دلار از دید فنی تحلیل پذیر نمی باشد.  

 

دسترسی به گزارش بازار سرمایه در هفته سوم بهمن ماه

مطالب مشابه

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×