تحلیل بازار ایران بورس/دلار تا هفته چهارم فروردین ۱۴۰۲

تحلیل و گزارش بازارها بازار بورس

در این گزارش به بررسی عملکرد بازار سرمایه در هفته چهارم فروردین (۱۹ تا ۲۶ فروردین) و پیش بینی آن در روزهای آتی (هفته منتهی به ۳۱ فروردین) پرداخته شده؛ همچنین، تحولات اخیر در بازارِ ارز و عوامل تاثیر گذار بر قیمت دلار مورد تحلیل قرار گرفته است.

هفته بُرد کوچکترها

بازار سرمایه طی روزهای ۱-۲۶ فروردین نیز همانند روز های گذشته روند صعودی خود را حفظ کرد و ورود پول حقیقی برای چهارمین هفته مشاهده شد؛  همچنین، رکورد ارزش معاملات از ابتدای سال ۱۴۰۲ در روز یکشنبه بیستم فروردین شکسته شد.
این هفته را می توان “هفته کوچکترها” نامید؛ چرا که  اکثریت سهم های کوچکتر و با ارزش بازار پایین نسبت به سهام شاخص ساز و بزرگ، عملکرد به شدت بهتری داشتند.
این امر را می توان از رشد ۶ درصدی شاخص هم وزن و ۱.۵ درصدی شاخص کل متوجه شد.

به نظر می رسد که از این جا به بعد سرمایه گذاران به دلیل ریسک دخالت های دستوری دولت به درآمدها و قیمت گذاری این شرکت ها، تمایل کمتری به خرید سهم های بزرگ و شاخص ساز داشته باشند و سرمایه گذاری در نماد های کمتر دولتی و با ارزش بازار پایین تر را ترجیح بدهند. به همین دلیل انتظار می رود که در ادامه نیز شاهد پیشتازی و بازدهی بهتر کوچکترها در بازار سرمایه باشیم.

بررسی عملکرد شاخص کل 

شاخص کل در دو روز ابتدایی این هفته بیشتر از ۸۰ هزار واحد رشد داشت؛ اما در روز های دوشنبه و سه شنبه یعنی ۲۱ و ۲۲ فروردین ماه وزنه عرضه ها شدت یافته و فروشندگان اقدام به کسب سود کردند. تقاضای گسترده برای خرید منفیِ  اکثریت سهام های عرضه شده و وجود خریداران پا به پای فروشندگان در روز های عرضه را می توان مهم ترین نکته این هفته دانست. این امر نشان می دهد که احتمالا در روز های آتی نیز نباید انتظار اصلاح عمیقی از بورس را داشت و کلیت بازار  همچنان خریداران جامانده ای را دربر می گیرد.

پیش بینی می شود که شاخص کل باتوجه به کسب سود بسیاری افراد در پی رشد اخیر بازار در چند وقت گذشته و اصلاح احتمالی دلار در هفته آتی، به کانال ۲ میلیون تا ۲.۱۰۰.۰۰ واحد عقب نشینی کند.  البته این وضعیت به معنای عرضه شدید در بازار نیست و همانند هفته قبل، بسیاری از سهم های جامانده و اغلب کوچک، می توانند بر خلاف اصلاح بزرگترها روند مثبت و سبز خود را  ادامه دهند.   

عملکرد شاخص کل

عملکرد شاخص کل

 

۶ عامل اثرگذار بر کاهش قیمت دلار در هفته منتهی به ۲۶ فروردین  

۱- پیشنهاد توافق موقت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران

۲- سفر آقای شمخانی به وین

 ۳- پیشنهاد جدید آقای گروسی به آژانس انرژی اتمی

۴- سفر هیئت سعودی به تهران و احتمال بازگشایی سفارت عربستان در حوالی عید فطر

۵- آزادسازی ۳ میلیارد دلار از ژاپن در ازای آزادی زندانیان

۶- جدی گرفتن خبر اخطار به پتروشیمی ها برای ارز صادراتی: دولت به مدیران این بنگاه ها اخطار داده است که اگر ارز صادراتی به بانک مرکزی تحویل داده نشود، عزل خواهند شد. این خبر می تواند در کوتاه مدت عرضه ارز در بازار را افزایش دهد.

جناح افزایشی قیمت دلار بیشتر نگران انتقال پول از بازار ارز به بازار سهام است و به دلیل این نگرانی روند محافظه کارانه در بازار تقویت شده، به طوری که در بازار دلار سلیمانیه را با ایران چک تاخت می زنند.

به دلیل اخبار مثبت در حوزه سیاست خارجی و وضعیت خوب بازار سرمایه به عنوان یک بازار موازی، فعلا انتظار نوسانات مثبت رو به بالا در بازار ارز وجود ندارد.

لطفا صحبت نکنید!!!!!

آقای فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در تاریخ ۲۱ فروردین (دوشنبه شب) در یک نشست زنده تلویزیونی به مصاحبه پرداخت و  طبق سنوات گذشته هر زمان که ایشان موضع گیری داشتند، جناح افزایشی در بازار ارز فعال می شد. قیمت دلار  در روز سه شنبه مورخ ۲۱ فروردین به دو دلیل افزایش پیدا کرد:

  • ایشان مدعی بودند که میزان ارز در دست مردم ۱۶ میلیارد دلار می باشد؛ ولی اکثر معامله گران معتقدند که میزان ارز خانگی بسیار بیشتر بوده و این آمار با واقعیت جامعه در تضاد است. همین موضوع باعث شد تا معامله گران به این موضوع فکر کنند که رصد در بازار به آن شکل که ادعا می شود، وجود ندارد.
  • موضوع دومی که از نظر اکثر معامله گران خیلی خوش بینانه به نظر می آمد، مطرح شدن تارگت نرخ ۲۵ درصدی تورم بود که باعث تقاضای دوباره در جامعه شد.

درگیری باندهای فردایی

یک خبر دیگر درگیری روز سه شنبه مورخ ۲۳ فروردین، بین باندهای فردایی در هرات بود. یکی از اتاق های فردایی هشدار داد اگر معاملات را هیجانی بالا ببرند، یک سری عکس و آی دی را افشا خواهد کرد؛ که این موضوع باعث شد دلار هرات از سقف بالاتر نرود.

تحلیل تکنیکال دلار

با بررسی دلار از منظر فنی می توان گفت که قیمت در یک الگوی کنج در حال نوسان می باشد. در صورت شکست سقف این الگو، اولین هدف قیمتی را می توان ۵۳۴۰۰ تومان در نظر گرفت؛ در صورت شکست از کف نیز انتظار رسیدن قیمت به ۴۹۲۶۰ تومان  وجود دارد.

سناریو دیگری که می توان برای اصلاح قیمت دلار در نظر داشت، پر شدن گپ به وجود آمده در قیمت های ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان، در بازه زمانی ۲۸ اسفند تا ۵ فروردین می باشد.

تحلیل تکنیکال دلار تحلیل تکنیکال دلار

مطلب پیشنهادی : دسترسی به تحلیل بازار ایران بورس/دلار (هفته سوم فروردین)

مطالب مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×