مهم ترین رویدادها برای بازار جفت ارزها و سهام در هفته منتهی به ۰۸ سپتامبر

تحلیل و گزارش بازارها بازار فارکس

در این گزارش به ترتیب به موارد زیر پرداخته شده است:

  1. بازار سهام
  • مروری جزئی بر رویدادها و اخبار هفته گذشته و تاثیر آن بر سهام
  • چشم انداز سهام برای هفته پیش‌رو
  1. جفت ارزها
  • عملکرد جفت ارزها در هفته گذشته
  • چشم انداز جفت ارزها برای هفته پیش‌رو       
  1. نفت
  2. طلا 

بازار سهام در هفته گذشته و چشم انداز آن برای هفته پیش‌رو

 

 بازدهی هفتگی بازار سهام

 بازدهی هفتگی بازار سهام

 

همانطور که در گزارش هفته منتهی به ۰۱ سپتامبر اشاره شد، بازار سهام همچنان تحت تاثیر گزارش درآمدی Nvidia و ضعف مقطعی دلار، عملکرد مثبتی از خود نشان داد. داده میکس Unemployment Rate و NFP سبب عملکرد منفی بازار سهام در روز جمعه شد.

در هفته ای که گذشت مجددا سهام های تکنولوژی که در گزارش های قبلی به وزن آن ها در شاخص ها اشاره شده بود، عملکرد بسیار مثبتی از خود نشان دادند تا جایی که سهام Apple در هفته گذشته بیشتر از ۶ درصد ، Nvidia نزدیک ۵.۵ درصد و Adobe نزدیک ۷.۳ درصد رشد داشتند.

اینکه آیا بازار سهام به مسیر صعودی خود ادامه دهد یا خیر تا حد زیادی به قیمت گذاری دلار در هفته آتی بستگی دارد.

در صورت تضعیف دلار در هفته آینده و نگاه بازار به سافت لندینگ، بازار سهام می تواند به حرکت مثبت خود ادامه دهد.

برای شاخص صنعتی داوجونز محدوده حمایتی ۳۴۴۲۰ و محدوده مقاومتی ۳۵۲۷۰ باید مد نظر قرار گیرد و برای SP500 محدوده حمایتی ۴۴۱۲ و مقاومت ۴۵۷۲ باید مدنظر قرار گیرد.

 

چارت داوجونز

 چارت داوجونز

 


چارت SP500

چارت SP500

عملکرد جفت ارزها در هفته گذشته

در هفته‌‎ای که گذشت قوی‎‌ترین ارز دلار استرالیا بوده است که از جمله عوامل تاثیر گذار آن می‌توان به انتشار بهتر از انتظار داده خرده فروشی استرالیا و PMI چین اشاره اشاره کرد. دلار نیوزلند نیز عملکرد خوبی را ثبت کرد و جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. دلار کانادا نیز در دسته ارزهای قوی با توجه به رشد قیمتی نفت و انتشار مطلوب GDP این کشور قرار داشته است.

با توجه به اشاره مقامات بانک مرکزی اروپا به رکود تورمی و داده ضعیف PMI آلمان، یورو ضعیف‎‌ترین عملکرد در هفته گذشته را به ثبت رساند.

نمودار عملکرد هفتگی ارزها

 نمودار عملکرد هفتگی ارزها

چشم انداز جفت ارزها برای هفته پیش‌رو

در این گزارش سعی شده تا با توجه به تقویم اقتصادی پیش رو، به بررسی ارزهایی با بیشترین اثرپذیری از داده‌های اقتصادی پرداخته شود.

هفته آینده توجهات عمدتا معطوف به شاخص مدیران خرید ISM  بخش خدمات ایالات متحده خواهد بود. بانک مرکزی استرالیا و بانک مرکزی کانادا نیز هفته آینده جلسه تصمیم‌گیری نرخ بهره را خواهند داشت که این جلسات دور جدیدی از جلسات کلیدی بانک‌های مرکزی بزرگ خواهد بود و از همین رو می‌توانند تأثیر قابل توجهی بر مسیر آتی جفت ارزها داشته باشند.

 

 مهم‎ترین داده‌های اقتصادی هفته آینده

 مهم‌ترین داده‌های اقتصادی هفته آینده

 

PMI بخش خدمات ISM، مهم ترین داده اقتصادی ایالات متحده برای هفته پیش رو

در هفته‌ای که گذشت، برخی از داده‌های اقتصادی برای ایالات متحده ناامید کننده بود. در روز سه‌شنبه، آمار فرصت‌های شغلی برای ماه جولای به پایین‌ترین سطح خود از ماه مارس ۲۰۲۱ رسید و شاخص اطمینان مصرف‌کننده برای ماه آگوست نیز افت پیدا کرد. در روز چهارشنبه، تغییرات اشتغال بخش خصوصی غیرکشاورزی ADP نشان داد که بخش خصوصی ایالات متحده در ماه آگوست مشاغل کمتری نسبت به انتظارات اضافه کرده است.

در حال حاضر معامله گران در خصوص یک افزایش نرخ بهره فدرال رزرو تا ماه نوامبر، اختلاف نظر دارند. هفته آینده، هفته‌ای خلوت برای تقویم اقتصادی ایالات متحده است و از داده‌ های مهم، شاخص مدیران خرید بخش خدمات ISM در روز چهارشنبه است.

با توجه به شاخص‌های اولیه مدیران خرید S&P Global، احتمال کاهش شاخص مدیران خرید بخش خدمات ISM در هفته آینده نیز بیشتر شده است که این امر دلار آمریکا و بازده اوراق قرضه را تحت فشار قرار خواهد داد و در مقابل احتمال رشد بازار سهام را افزایش می‎دهد.

از دیگر داده های تاثیر گذار برای ایالات متحده می توان به سفارشات کارخانه ای روز سه شنبه نیز اشاره کرد.

دلار استرالیا در انتظار جلسه بانک مرکزی استرالیا و داده‌های چین

روز سه‌شنبه، جلسه تصمیم گیری نرخ بهره توسط بانک مرکزی استرالیا تشکیل خواهد شد. مقامات بانک مرکزی استرالیا در آخرین جلسه خود به احتمال انقباض بیشتر اشاره کردند.

نرخ بیکاری استرالیا  از ۳.۵ درصد به ۳.۷ درصد افزایش یافته است و شاخص CPI ماه جولای از ۵.۴ درصد به ۴.۹ درصد کاهش یافته است که این امر سبب کاهش گمانه‌زنی ها در مورد افزایش احتمالی نرخ بهره شده است.

در حال حاضر، سرمایه‌گذاران احتمال بیشتری برای عدم افزایش نرخ بهره توسط RBA در نظر دارند. باید در نظر داشت که با وجود کاهش تورم، همچنان تورم بسیار بالاتر از محدوده هدف بانک مرکزی استرالیا است و از همین رو افزایش بیشتر نرخ بهره همچنان گزینه روی میز است.

با وجود توقف نرخ بهره در جلسه هفته آینده در صورت اشاره مقامات RBA به انقباض بیشتر، احتمال یک افزایش نرخ بهره دیگر قبل از پایان سال جاری افزایش خواهد یافت و دلار استرالیا تقویت خواهد شد.

 

مقایسه مسیر نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا با پیش‌بینی بازار

مقایسه مسیر نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا با پیش‌بینی بازار

 

از طرفی باید در نظر داشت که دلار استرالیا نسبت به تحولات پیرامون اقتصاد چین بسیار حساس است و در حال حاضر داده‌های اقتصادی چین حاکی از عمیق‌تر شدن مشکلات اقتصادی این کشور است و اقدامات اخیر دولت چین توانایی متقاعد کردن بازار را نداشته است.
با در نظر گرفتن این موضوع، انتشار تراز تجاری چین در روز پنجشنبه و همچنین CPI و PPI روز جمعه چین، حائز اهمیت است. داده های ضعیف صادرات و واردات چین و کاهش مجدد تورم این کشور می‌تواند سبب تضعیف دلار استرالیا گردد.

تراز تجاری و GDP استرالیا به ترتیب در روزهای پنجشنبه و چهارشنبه منتشر خواهد شد.

 

نمودار صادرات چین

نمودار صادرات چین

آیا بانک مرکزی کانادا نرخ بهره را افزایش می دهد؟

جلسه تصمیم گیری بانک مرکزی کانادا در روز چهارشنبه برگزار خواهد شد. در جلسه ماه جولای، بانک مرکزی کانادا نرخ بهره را ۰.۲۵ درصد افزایش داد و مقامات بانک مرکزی خاطرنشان کردند که به رصد داده های اقتصادی  ادامه خواهند داد.

داده‌های تورمی کانادا برای ماه ژوئن کاهش قابل توجهی پیدا کرد، اما داده‌های ماه جولای همچنان نشان دهنده چسبندگی تورم بودند به شکلی که تورم از ۲.۸ درصد به ۳.۳ درصد افزایش یافت و نرخ تورم هسته در سطح ۳.۲ درصد ثابت مانده است.
از همین رو احتمال یک گام افزایش نرخ بهره تا پایان سال برای کانادا افزایش یافته است اما با توجه به نزدیک‌تر بودن نرخ تورم هسته در کانادا به هدف ۲ درصدی نسبت به سایر اقتصادهای بزرگ، مقامات بانک مرکزی کانادا می‌توانند در جلسه هفته آتی توقف در افزایش نرخ بهره داشته باشند.

 بنابراین، حتی در صورت عدم افزایش نرخ بهره، مقامات بانک مرکزی کانادا می‌توانند به افزایش نرخ بهره در آینده اشاره کنند که در این صورت شاهد تقویت دلار کانادا خواهیم بود.

با این حال، رشد احتمالی دلار کانادا بعد از جلسه بانک مرکزی ممکن است تا حد زیادی به گزارش اشتغال روز جمعه برای ماه آگوست بستگی داشته باشد. از آنجایی که نرخ بیکاری کانادا در ماه جولای افزایش یافت، در صورت انتشار ضعیف داده اشتغال در هفته آینده، شاهد تضعیف دلار کانادا خواهیم بود.

نمودار نرخ بیکاری کانادا

نمودار نرخ بیکاری کانادا

نفت

بالاترین سطح تقاضای جهانی نفت از یک سو و از سوی دیگر کاهش داوطلبانه تولید و عرضه اوپک بخصوص عربستان باعث عملکرد بسیار مثبت نفت در طی روزهای اخیر شد. در حال حاضر تنها درایور منفی برای نفت می تواند توافق احتمالی ایران با آمریکا باشد که تا حدی ساید عرضه را تحت فشاری قرار خواهد داد.
اما در صورت تمدید کاهش عرضه اوپک با توجه به تقاضای قابل توجه نفت، انتظار رشد قیمتی تا محدوده ۸۷ دلار هم وجود دارد. حمایت و مقاومت کلیدی برای نفت در هفته آینده محدوده های ۸۲.۸۰ و ۸۷ دلار است.

چارت نفت

چارت نفت

طلا

نرخ بهره حقیقی همچنان در سطوح بالایی قرار دارد اما طلا تحت تاثیر داده های ضعیف اروپا و از طرفی احتمال تضعیف شاخص دلار می تواند تا محدوده های ۱۹۶۰ دلار هم پیشروی کند. از طرفی طلا در هفته گذشته به قیمت گذاری دلار واکنشی نشان نداد و بخاطر ریسک گریزی مارکت تا حد زیادی با دلار همگرا بود. محدوده حمایتی طلا برای هفته آینده ۱۹۱۷ می باشد و محدوده مقاومتی مد نظر ۱۹۶۰ دلار می باشد.

 چارت طلا

 چارت طلا

مطالب مشابه

4.2 18 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
17 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد
محمد
8 ماه قبل

ممنون از تیم رمزعلی عزیز🙏🙏

سرتون سلامت،خسته نباشید💚💚

hamid
hamid
8 ماه قبل

ممنون

hamed
hamed
8 ماه قبل

سلام با تشکر از مقاله ارایه شده .

نظرتون رو در مورد لانگ یورو دلار میشه بگید ؟ !

Ramin.xmr
Ramin.xmr
8 ماه قبل

سپاس

اریا
اریا
8 ماه قبل

مثل همیشه عالی بود

احمد پناهلو
احمد پناهلو
8 ماه قبل

ممنون از اطلاعات مفیدتون

ramin
ramin
8 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر و خسته نباشید.ببخشید چرا کاهش داده خدمات ism باعث رشد بازار سهام میشه؟مگه کاهش داده خدمات نشونه کسادی یا رکود نیست و نباید سهام و تضعیف کنه؟

محمد
محمد
8 ماه قبل
پاسخ به  ramin

سلام چون احتمال افزایش نرخ بهره کمتره و فد خیالش بابت کاهش تورم راحتتره.شاخص دلار ضعیف میشه سهام رشد میکنه

yazdan1766
yazdan1766
7 ماه قبل
پاسخ به  ramin

یه دلیل دیگه این هست که تازه بازار کار از قدرتش میخاد کم شه و اثرات نرخ خودشو نشون بده . اون بحث رکود زمانه ماندگاری کاهش مرتبه شاخص service ism و چشم انداز gdp هست که اوضاش فعلا خوب بوده . البته باز هم فد بنظر یکبار دیگه ممکنه قبل پیوت نرخ رو بالا بکشه .

حسین
حسین
8 ماه قبل

مرسی ک هستین

hasan99tt
hasan99tt
8 ماه قبل

دمتون گرم

محمدرضا
محمدرضا
8 ماه قبل

ممنون از این همه محبت شما

Mahdi Taghavirad
Mahdi Taghavirad
8 ماه قبل

تشکر از زحماتتون

علی محمدی
علی محمدی
8 ماه قبل

سپاس از شما و تیم شما

yazdan1766
yazdan1766
8 ماه قبل

تشکر فراوان

Arsam
Arsam
8 ماه قبل

درود
مثل همیشه تحلیلتون عالی و کامل بود.
سپاس بابت زحماتی که میکشید و علم خودتون رو با ما به اشتراک میگذارید.✅

مسیح محرری
مسیح محرری
8 ماه قبل

بسیار عالی

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×