مهم ترین رویدادها برای بازار فارکس در هفته منتهی به ۲۶ مِی

تحلیل و گزارش بازارها بازار فارکس

جفت ارزها در هفته گذشته

در هفته گذشته دلار نیوزلند بهترین عملکرد را به ثبت رساند که از جمله عوامل تاثیر گذار در تقویت آن می‎توان به انتظار معامله گران برای افزایش نرخ بهره در هفته آتی اشاره کرد. دلار کانادا نیز جایگاه دوم را با توجه به انتشار تورم بالاتر از سطح انتظار به خود اختصاص داد. دلار استرالیا در دسته ارزهای قوی با توجه به نشست ماه مِی RBA قرار گرفت.

 

ضعیف‎ترین ارزها، ین ژاپن به دلیل انتشار داده های مطلوب و یورو به دلیل آما نامطلوب تولیدات صنعتی بودند.  
ضعیف‌‎ترین ارزها، ین ژاپن به دلیل انتشار داده های مطلوب و یورو به دلیل آما نامطلوب تولیدات صنعتی بودند  

بازار سهام

موضوع سقف بدهی دولت فدرال آمریکا رفته رفته در روزهای اخیر بیشتر بعنوان یک ریسک اساسی به بازارهای مالی متحمل شد، عدم افزایش سقف بدهی به معنای کمبود نقدینگی برای دولت فدرال است و می تواند منجر به عدم اجرای تعهدات دولت آمریکا در زمینه های مختلف خصوصا اوراق بدهی خزانه دولتی باشد.
برای مثال دولت ژاپن بیش از یک تریلیون دلار  اوراق خزانه دولتی آمریکا را در اختیار دارد و در صورت عدم افزایش سقف بدهی دولت نسبت به این موارد نکول خواهد کرد و باعث می شود امن ترین دارایی دنیا (اوراق خزانه دولتی آمریکا) به خطر بیافتد. انتظار می رود تحت این شرایط، سهام های جهانی به ریسک گریزی گرایش پیدا کنند.
نکول دولت آمریکا می تواند باعث ریزش بیش از ۷۰ درصدی شاخص های بورس آمریکا شود؛ البته این وضعیت بی سابقه نبوده و در دولت روئسای جمهور ترامپ و اوباما هم اختلافات جمهوری خواهان و دموکرات ها باعث طولانی شدن مذاکرات افزایش سقف بدهی شدند.
در واقع راهی بجز افزایش سقف بدهی وجود ندارد و فقط جمهوری خواهان در تلاش هستند تا تاییدیه کاهش هزینه های دولتی و سقف محدودتر برای بدهی را کسب کنند. بازارها پیش بینی می کنند که این توافق قطعی است، چرا که در غیر صورت ممکن بود شاهد شروع یک مارکت کرش جدید در بورس آمریکا باشیم.
همان طور که در گزارش هفته گذشته پیش بینی شد، دو شاخص نزدک با ۳.۷ % و نیکی با ۴.۵ % رشد مجدد هفته درخشانی را به ثبت رساندند و بهترین بازدهی را در بین شاخص ‎های مطرح دنیا داشتند. شاخص S&P نیز بالاخره توانست بالاتر از هفته گذشته قیمت را Close دهد.

موضوعی که همچنان باعث نگرانی سرمایه گذاران بوده، سخت شدن شرایط وام دهی به کسب کارها (مخصوصا کسب کارهای خُرد) است. پس از بحران های بانکی اخیر، وضع قوانین سخت گیرانه رگولاتور های فدرال رزرو برای بانک های منطقه ای باعث کاهش میزان وام دهی شده و بازخود آن در شاخص Russell 2000 کاملا قابل مشاهده است. این شاخص که از سهام شرکت های کوچکتر آمریکا تشکیل شده، از ماه مارس در چرخه نزولی قرار دارد. 

رویدادها و آمار اقتصادی هفته پیش رو و سناریو های موجود

  • سه هفته بعد از آخرین افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، این هفته جزئیات بیشتر از گفتگوهای صورت گرفته در قالب صورتجلسه (Minutes) در روز چهارشنبه و در ساعت ۲۱:۳۰ به وقت تهران مورد توجه است.
  • تولید ناخالص داخلی آمریکا (بازبینی دوم داده مقدماتی برای سه ماهه اول) در روز پنج شنبه
  • انتشار داده تورم PCE (با تمرکز بر تورم هسته ای) در روز جمعه
  • انتشار داده PMI کارخانه ای و خدماتی فرانسه و آلمان

توافق احتمالی دولت و کنگره برای افزایش سقف بدهی (زمان نامشخص)

نرخ تورم سالانه طی آخرین داده های اقتصادی همچنان رو به کاهش گزارش شده؛ ادامه این روند می تواند باعث شود تا فدرال رزرو تحت تاثیر آمارهای اقتصادی (مانند PCE و غیره)، در نشست آتی خود رویکردی محتاطانه تر نسبت به سیاست بالا بردن نرخ بهره اتخاذ نماید.
از نگاه بیشتر تحلیل‌گران مهم‌ترین محرک بازارهای مالی در هفته پیش رو  PCE است و افزایش آن می تواند سطح ریسک گریزی را افزایش دهد. انتشار رقمی بالاتر از ۰.۳ درصد میتواند همچنان سناریو افزایش نرخ بهره را در ذهن نگه دارد.

در رابطه با تولید ناخالص داخلی در Q1، داده ابتدایی برابر با ۱.۱% منتشر شد، حال باید دید در بازبینی دوم جزئیات به چه صورت تغییر کرده اند.
اما طبق روند صعودی موجود پیش بینی میشود هفته آینده هم شاخص های بورس اعداد بالاتر را تجربه کنند. در هفته جاری (۲۲-۲۶ می) سبدی ترکیبی از پوزیشن خرید شاخص های DAX آلمان (برای ثبت ATH)، شاخص CAC40 فرانسه و شاخص SP500 پیشنهاد می شود.

برآوردهای اقتصادی حاکی از افزایش سطح PMI کارخانه ای و خدماتی آلمان و فرانسه است، این کشورها که مهم‌ترین کشورهای اتحادیه اروپا محسوب می شوند، در فصل اول نشان دادند که از رکود کاملا فاصله دارند و مشکلات بیشتر به سمت کمبود نیروی انسانی متمایل هستند.

همانطور که گفته شد، سرمایه گذاران میتوانند برای اجتناب از ریسک انتشار افزایش PCE، پیش از انتشار این داده از موقعیت های معاملاتی خارج شوند.

هفته آتی، هفته‌ای بسیار شلوغ و مهم

به غیر از سخنرانی اعضای بانک مرکزی آمریکا در هفته آتی، داده های PMI ، GDP،  تعیین نرخ بهره نیوزلند و در نهایت صورت جلسه FOMC در این هفته مورد توجه هستند. در هفته ای که گذشت داده‌‎های مرتبط با دلار آمریکا کاملا مختلط بود. تولیدات صنعتی در ایالات متحده ۰.۵ درصد افزایش داشت، از طرفی خرده فروشی کاهش نسبتا چشم‌گیری به ثبت رساند. تولیدات صنعتی و خرده فروشی چین نیز ضعیف منتشر شد.

آیا بانک مرکزی نیوزیلند نرخ بهره را برای آخرین بار افزایش می‌دهد؟

بانک مرکزی نیوزلند هفته آینده جلسه تعیین نرخ بهره را برگزار خواهد کرد و انتظار افزایش ۲۵ واحدی نرخ بهره در روز چهارشنبه وجود دارد که در این صورت این دوازدهمین افزایش متوالی از زمان شروع چرخه انقباضی در اکتبر سال گذشته خواهد بود و نرخ بهره را به ۵.۵۰ درصد می‌رساند که بالاترین نرخ بهره در میان کشورهای پیشرفته می‌باشد.

همچنین انتظار افزایش ۲۵ واحدی دیگر نیز وجود دارد که این قیمت‌گذاری نسبت به پیش‌بینی خود بانک مرکزی نیوزیلند(که در ماه فوریه ۵.۵۰ درصد پیش‌بینی شده بود) انقباضی تر است. بانک مرکزی نیوزیلند پیش‌بینی‌های خود را در بیانیه سه ماهه سیاست پولی در روز چهارشنبه منتشر خواهد کرد که در صورت افزایش نرخ ترمینال، دلار نیوزیلند می‌تواند تقویت شود.

آخرین گزارش اشتغال نیز از اکت انقباضی بیشتر حمایت می‌کند، زیرا نرخ بیکاری در سطح ۳.۴ درصد پایین مانده و رشد دستمزدها در سه ماهه اول کمی شتاب گرفته است. آمار خرده‌فروشی که در همان روز جلسه بانک مرکزی منتشر می‌شود، می‌تواند نشان دهنده افزایش هزینه‌های مصرف‌کننده در سه‌ماهه اول باشد.

با این حال، این استدلال نیز وجود دارد که افزایش نرخ بهره در سطح ۵.۵۰ درصد متوقف شود، زیرا در آخرین نظرسنجی انتظارات بانک مرکزی نیوزیلند، انتظارات تورمی برای دو سال آینده در محدوده هدف ۱ تا ۳ درصدی قرار گرفته و به ۲.۷۹ درصد کاهش یافت. از این رو ریسک تضعیف نیز برای دلار نیوزیلند بعد از جلسه بانک مرکزی وجود دارد.

 

rbnz

 

نگاه‌ها به داده‌های ایالات متحده

با افزایش گمانه‌زنی‌ها مبنی بر توقف افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، انتشار داده تورمی PCE و صورتجلسه ماه می فدرال رزرو در هفته آینده مورد توجه قرار خواهند گرفت. از اظهارات اخیر اعضای فدرال رزرو، به نظر می‌رسد که اکثر مقامات تمایل به یک افزایش نرخ بهره دیگر در ماه ژوئن را دارند. از همین رو صورتجلسه روز چهارشنبه فدرال رزرو حائز اهمیت است.

پیش‌بینی می‌شود که شاخص PCE هسته در ماه آوریل با ۰.۲ درصد کاهش به ۴.۴ درصد برسد.

آمار سفارشات کالاهای بادوام نیز در روز جمعه منشتر خواهد شد و دومین برآورد تولید ناخالص داخلی سه ماهه اول در روز پنجشنبه خواهند بود.

پس از دو هفته عملکرد قوی دلار، در صورت انتشار داده‌های نامطلوب و افزایش انتظارات برای کاهش نرخ بهره، دلار آمریکا می‌تواند در یک روند اصلاحی قرار گیرد. اما چنانچه فدرال رزرو این دیدگاه را تقویت کند که تورم با سرعت کافی کاهش نمی‌یابد، دلار آمریکا می‌تواند در یک ترند صعودی قرار گیرد.

 

pce

 

  • آیا شاخص‌های

داده‌های نگران کننده اخیر برای آلمان و در کنار آن تقویت مجدد دلار آمریکا باعث تضعیف یورو شده و از دست رفتن سطوح کلیدی این ارز شده است.

شاخص‌های PMI روز سه‌شنبه می‌توانند نقشی در جلوگیری از تضعیف یورو داشته باشند و یا به تضعیف بیشتر آن دامن بزنند.

ریکاوری بخش تولیدی، به ویژه در آلمان، می‌تواند سبب کاهش نگرانی‌ها در خصوص کندی رشد اقتصادی گردد. به همین دلیل، گزارش تولید ناخالص داخلی برای سه ماهه دوم آلمان در روز پنج‌شنبه مهم خواهد بود.

 

  • داده تورمی انگلستان

پوند توانسته است تا حدودی بهتر از سایر ارزها در برابر دلار مقاومت کند. با توجه به اینکه بانک مرکزی انگلستان اخیراً اعلام کرده است که دیگر انتظار وقوع رکود را ندارد، احتمال بیشتری برای افزایش نرخ بهره این کشور وجود دارد.

 انتظار می‌رود که CPI به زیر ۱۰ درصد کاهش یابد. با کاهش تورم در انگلستان به نظر می‎رسد می‌‎توانیم تا چند هفته آینده شاهد تضعیف نسبی پوند باشیم.

در کشورهای دیگر، شاخص‌های PMI اولیه مهم‌ترین رویداد هفته برای استرالیا خواهند بود. در کانادا در روز پنجشنبه نرخ رشد دستمزدها برای ماه آوریل منتشر خواهد شد. و اما در ژاپن، داده‌های زیادی منتشر خواهند شد، از جمله سفارشات ماشین آلات (دوشنبه)، شاخص مدیران خرید (PMI) بخش تولیدی (سه‌شنبه) و پیش‌نمایشی از تورم در ماه می با شاخص‌های CPI  توکیو (جمعه). 

نفت

بعد از ثبت کف ۶۵ دلار در نفت یک بار دیگر این کف قیمتی در تاریخ ۴ می شکسته شد اما در همان روز افزایش مومنتوم صعودی باعث شد کندل بیشتر مسیر رفته بازگردد. در حال حاضر با توجه به قیمت گذاری مثبت دلار در دو هفته اخیر، ممکن است فشار همچنان بر روی نفت حفظ شود. با توجه به تداوم سیاست های اوپک مبنی بر کاهش عرضه به نظر میرسد در صورت ریسک پذیری بازارها شاهد یک رالی صعودی مثبت برای نفت باشیم. اما اگر بازارها همچنان ریسک گریز بمانند به نظر می‎رسد نفت میتواند همچنان در محدوده ۶۴ دلار تا ۷۷ دلار نوسان داشته باشد.

 

نفت

 

طلا

بعد از سخنرانی پاول در روز جمعه و صحبت های او مبنی بر احتمال کم کردن سرعت افزایش نرخ بهره، دلار تا حدی در روز انتهایی هفته گذشته تضعیف شد و طلا تا محدوده ۱۹۷۷ دلار رشد داشت. حال آنکه این هفته باتوجه به صورت جلسه فدرال رزرو و داده PCE میتوان به ادامه حرکت اصلاحی طلا با هدف ۱۹۲۶ امیدوار بود.

 

طلا

 

 

مطالب مشابه

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×