چشم انداز بازار فارکس در هفته منتهی به ۵ مِی (نفت، طلا و گزارش درآمد شرکت ها)

تحلیل و گزارش بازارها بازار فارکس

آنچه گذشت…

در هفته گذشته (منتهی به ۳۰ آوریل)،GBP  انگلستان بهترین عملکرد را به ثبت رساند چراکه با توجه به داده های منتشر شده به نظر می رسد تورم همچنان بالاتر از سطح هدف مورد انتظار بانک مرکزی (BoE) باقی بماند. ین ژاپن (JPY) نیز با وجود احتمال تغییر سیاست‎‌های پولی در آینده نزدیک، معامله گران را سورپرایز کرد و بیش از پیش تضعیف شد. باید دید در این هفته با وجود جلسات متعدد تعیین نرخ بهره در استرالیا، اروپا و آمریکا، آیا دلار می‎‌تواند جزء ارزهای قوی قرار بگیرد.

هفته آینده، هفته بسیار مهمی برای بازارهای جهانی است. سه بانک مرکزی بزرگ (ایالات متحده، ناحیه یورو و استرالیا) جلسه تعیین نرخ بهره خود را برگزار می کنند، از همین روی احتمال نوسانات بالا وجود دارد.

جلسه فدرال رزرو و دلار آمریکا (USD)

فدرال رزرو در هفته پیش رو جلسه تعیین نرخ بهره خود را برگزار می‎کند و بازارها با توجه به داده‌های موجود، احتمال افزایش ۲۵ واحد پایه ای نرخ بهره را ۹۰% قیمت گذاری کرده‌‎اند. بعید به نظر می‎رسد که ریاست فدرال رزرو از مواضع انقباضی خود کوتاه بیاید، چرا که باوجود داده‌‎های قوی اقتصادی هنوز احتمال بالا رفتن تورم وجود دارد.

آیا بانک مرکزی استرالیا نرخ بهره خود را بدون تغییر نگه میدارد ؟

بانک مرکزی استرالیا جلسه تعیین نرخ بهره را روز سه شنبه برگزار خواهد کرد که با توجه به کاهش تورم در سه ماهه اول سال، به نظر می‎رسد افزایش نرخ بهره تا حدی تاثیر گذار بوده است. با این وجود تورم استرالیا با هدف ۲ تا ۳ درصدی همچنان فاصله زیادی دارد که با بالا نگه داشتن نرخ بهره تا قبل از سه ماهه سوم، می تواند RBA را به سطح تورم هدف نزدیک تر کند.
باید در نظر داشت که ممکن است RBA از شروع کاهش نرخ بهره صحبتی نکند و همچنان بیانیه هاوکیش منتشر کند، چرا که تورم هسته بالا بوده و ممکن است برای شروع کاهش نرخ بهره در پاییز امسال، این بانک مرکزی آمادگی لازم را نداشته باشد.

 

 چارت تورم استرالیا

چارت تورم استرالیا 

 تورم بالا در ناحیه یورو

جلسه تعیین نرخ بهره بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه خواهد بود؛ به نظر می رسد با انتشار داده های نسبتا خوب از سطح بالای تقاضا به ویژه در بخش خدمات، ECB چرخه انقباضی خود را در تابستان هم ادامه بدهد. در حال حاضر جفت ارز EUR/JPY در بالا ترین سطح خود از دسامبر ۲۰۰۸ قرار دارد. لذا تداوم سیاست های انقباضی ECB می تواند به تداوم تقویت EUR کمک کند.

 

چارت EURJPY

چارت EURJPY

بررسی و چشم انداز شاخص های بورس آمریکا

درآمد مهم ترین شرکت ها با مارکت‎‌کپ بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به قدری قوی منتشر شد که شاخص‌‎های Nasdaq و S&P500 در روز جمعه در سقف ۸ ماهه گذشته معامله شدند. در تصویر مشخص است که درآمد و سود سهام همه شرکت ها نسبت به پیش‎‌بینی بهتر بوده است.

طبیعتا قدرت درآمد شرکت‌های بزرگ از ترس رکود می‎کاهد. بیشتر شرکت‌ها با سقف درآمدی ثبت شده فاصله دارند اما روند درآمدی رو به بهبودی را نشان می‌دهند. باید توجه داشت که یکی از دلایل عمده این بهبود درآمد به افزایش قیمت شرکت‌ها برمی گردد، به عنوان مثال شرکت کوکاکولا ۱۲ درصد به میانگین محصولات خود در فصل گذشته اضافه کرد.

بیشتر شرکت‌های تکنولوژی محور هم در سال گذشته با اخراج گسترده کارکنان و کم کردن فضای کاری از هزینه‌های خود کم کردند که می توان گفت این پیشرفت نمی تواند نشانه کاملا قابل استنادی (نسبت به اقتصاد کلان) از وضعیت سلامت اقتصاد آمریکا باشد.

در تقویم درآمدی هفته آینده شرکت‌‎های فایزر،HSBC ، AMD، استارباکس، کوالکام، ایرباس و البته با ارزش‎ترین شرکت دنیا یعنی اپل مورد توجه خواهند بود.

خرید شاخص S&P500 در قیمت ۴۱۳۰ تا ۴۱۴۰ می تواند یک فرصت معاملاتی مناسب باشد.

 جدول مگاکپ ها

بررسی و چشم انداز  طلا

طلا در سه سال گذشته سه بار در محدوده ۲۰۰۰ دلار قرار گرفته است، به نظر می رسد این بار خریداران بتوانند حداقل طلا را بیش از دفعات گذشته در این محدوده نگه دارند و این رالی صعودی را متفاوت کنند.  

ثبت سقف قیمت تاریخی طلا (۲۰۷۵) در سال ۲۰۲۰ پس از تسهیل کمی (Q.E) بی سابقه اتفاق افتاد؛ گرچه در آن زمان سایر طبقات دارایی های ریسکی نیز در روند صعودی بسیار قوی قرار داشتند. اما پس از تغییر سیاست بانک های مرکزی و تحول به سمت انقباض، عرضه طلا تشدید شد و پس از آن با کند شدن روند افزایش نرخ بهره و نزدیکی به سقف نرخ ها، این فلز گران بها طی ۵ هفته ۱۵ درصد رشد کرد، اما تاکنون نسبت به ثبت رکورد جدید شکست خورده است.

در این مقطع مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار بر تمایل خریداران طلا، داده‎‌های پیرامون مشکلات بانکی است؛ از طرف دیگر، Not QE (تزریق اعتبار برای بانک‎های محلی) بانک مرکزی ایالات متحده، تضیعف دلار و تنش‎‌های ژئوپلتیک همگی می توانند به سنتیمنت صعودی طلا کمک کنند.

اما از دیدگاه کوتاه مدت مهم ترین محرک های طلا جلسه FOMC و داده های اشتغال خواهند بود. انتظار می رود در جلسه FOMC آخرین مرحله افزایش نرخ بهره انجام شود که این امر تا کنون توسط بازار به میزان زیادی قیمت گذاری شده است؛ سپس، بیانیه اهمیت بالایی خواهد داشت. در صورتی که در بیانیه بر رویکرد و لحن انقباضی تاکید شده باشد، انتظار می رود قیمت طلا تحت فشار قرار بگیرد.  

در صورتی که داده اشتغال طبق پیش بینی منتشر شود (نرخ بیکاری بالاتر و ایجاد شغل غیرکشاورزی کمتر)، طلا می تواند دوباره جایگاه فعلی خود را پیدا کند. به صورت کلی هفته ای بسیار پر نوسان برای طلا پیش بینی می شود.

خرید طلا در محدوده ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۵ می تواند یک فرصت میان مدت معاملاتی مناسب باشد؛ هدف قیمتی ۲۰۰۰ دلار برای میان مدت و سقف های جدید در بلند مدت مدنظر هستند، چرا که بیشتر سناریوهای موجود به افزایش قیمت طلا کمک خواهند کرد.

 

چارت طلا
چارت طلا

تغییر روند قیمت نفت محتمل است؟

نفت پس از  اعلام کاهش تولید توسط اوپک پلاس در چند هفته گذشته و تشکیل گپ قیمتی، طی تقریبا ۲ هفته با ریزش ۱۲ درصد کامل شد. تولیدات نفت روسیه در ماه مارس نسبت به سال قبل ۱۰ درصد افزایش یافت و تا آوریل ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل به ۱۷ درصد رسید. اما به دلیل تحریم های وضع شده علیه روسیه، عمده این نفت در آسیا عرضه می گردد.

روسیه همچنین اعلام کرده که تمامی داده هایی که در خصوص تولید و ذخایر نفت و گاز و میعانات گازی منتشر می شود را تا سال ۲۰۲۴ منتشر نخواهد کرد و بدان معنیست که در یک سال آینده از نفت اورال روسیه داده ای منتشر نخواهد شد.

شرکت اکسون مبیل گزارش درآمد سه ماهه اول خود را تقریبا دو برابر سال گذشته منتشر کرد که بر اساس آن، این شرکت کاهش قیمت نفت را با تولید بیشتر جبران کرده است.

پس از بررسی وضعیت موجودی نفت آمریکا بعد از گپ قیمتی به نظر می رسد آمریکا ذخایر خود را در قیمت ۸۰ دلار افزایش ندهد. بنابراین می توان گفت با شروع کاهش تولید شرکت های بزرگ نظیر شورون و اکسون مبیل و از طرفی افزایش تقاضا از سمت آمریکا شاهد تشکیل یک Pivot قیمتی در این نواحی باشیم.

تحلیل تکنیکال نفت 
تحلیل تکنیکال نفت 

مطلب پیشنهادی : دسترسی به گزارش بازار فارکس از (هفته گذشته)

مطالب مشابه

5 4 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آرسام
آرسام
1 سال قبل

سپاس بابت تحلیل خوبتون

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×