اصلاح قیمت بیت کوین و بررسی تغییرات در رفتار معامله گران

تحلیل و گزارش بازارها بازار رمزارزها

 مروری بر داده‌های آنچین تا هفته منتهی به ۱۲ فوریه ۲۰۲۳

با اصلاح قیمت بیت کوین و رسیدن به محدوده ۲۱.۸۰۰ دلار ،تعداد آدرس‌های فعال و جدید شبکه کاهش یافتند. علی‌رغم افت فعالیت از سوی معامله‌گران خرد که بازتاب آن در حرکت کاهشی تعداد تراکنش‌ها دیده می‌شود، میانه حجم تراکنش‌ها طی هفته گذشته دوبار جهش داشت. اولین اسپایک در محدوده ۲۳.۲۰۰ دلار در جهت توزیع صورت گرفت که قیمت هم تعدیل یافت. اکنون شاهد جهش مجدد شاخص در محدوده ۲۱.۶۰۰ دلار هستیم که این امر بازتاب فعالیت نهنگ‌های شبکه در این منطقه قیمتی است.

با وجود ریسک‌های به وجود آمده از سوی عوامل بنیادی و نزدیک شدن به انتشار داده تورمی کشور آمریکا، ماینرهای بیتکوین همچنان در شبکه حضور دارند که بازتاب این امر در روند صعودی هش‌ریت نمایان شده‌است. با توجه به افت میانه زمان ساخت بلاک و رسیدن به محدوده ۹.۶ دقیقه، احتمال افزایش سختی طی روز آتی می‌تواند وجود داشته باشد. در نظر داشته باشید که هرگونه تغییر در سختی شبکه احتمالا جزئی خواهد بود. علی‌رغم وضعیت مطلوب امنیت شبکه، فعالیت دچار تضعیف شده که ادامه این روند می‌تواند به نفع سلامت شبکه نباشد.

فعالیت در شبکه

هش ریت

در هفته اخیر، فشار فروش در شبکه افزایش داشت. با توجه به نوسان قیمت و ایجاد ترس، عمده کوین‌ها در ضرر خارج شد که بیشترین مقدار آن در ۱۰ فوریه معادل تقریبا ۱۶۱ هزار بیتکوین بود که موجب رسیدن شاخص به بیشترین مقدار خود طی  ماه گذشته شد. در حال حاضر (هفته دوم فوریه) فروش در سود در سطوح پایینی قرار دارد و با وجود آرام‌تر شدن شرایط، همچنان کوین‌هایی که در ضرر خارج می‌شوند نسبت به خروج کوین ها در سود بیشتر بوده که با توجه به این امر می‌توان به ریسک‌گریزی معامله‌گران اشاره داشت.

با وجود ریسک‌گریزی و ایجاد فشار فروش در شبکه، همانطور که در گزارش هفته پیشین (هفته منتهی به ۵ فوریه) به آن اشاره شده بود؛ هولدرهای شبکه همچنان تصمیم به نگهداری کوین خود دارند. در حال حاضر تقریبا ۶۷ درصد موجودی در گردش به هولدرهای بالای یکسال تعلق دارد که باعث ثبت ATH در شاخص شده است.  

transfer volume

percent of supply

پس از رسیدن شاخص MVRV به سقف محدوده کلیدی خود همراه با نوسان قیمت در ناحیه مقاومتی، عدم اطمینان به ارزندگی در شبکه وجود داشت که پس از آن شاهد اصلاح قیمت و افت شاخص بودیم. در حال حاضر حباب قیمتی بیتکوین نسبت به هفته‌های اخیر کاهش داشته و شاخص به کف محدوده کلیدی خود رسیده‌ که پتانسیل برای اطمینان به ارزندگی و تقاضا در شبکه می‌تواند تقویت شود. اما باید در نظر داشت که شدت و میزان این تقاضا (حتی در صورت ورود برای یک پله خرید) به شرایط کلان اقتصادی بستگی دارد.

در ۷ روز اخیر (هفته دوم فوریه)، حجم ورودی بیتکوین به صرافی‌ها نسبت به خروجی غالب بوده که می توان آن را در کنار سایر عوامل به عنوان نشانه اصلاح جزئی قیمت در نظر داشت. اما نکته حائز اهمیت، میزان ورودی کوین به صرافی‌ها است که همچنان نسبت به قبل در سطوح پایینی قرار دارد.

market value to realized value

ورودی و خروجی از/به صرافی ها

میزان حجم قراردادهای باز معاملات فیوچرز تغییر محسوسی نداشته که نشان‌دهنده عدم ریسک‌پذیری میان معامله‌گران است. اردرهای Takerدر جهت تقاضا بوده و شاهد رشد شاخص هستیم. از سوی دیگر این امر را می‌توان یکی از عوامل حفظ ناحیه حمایتی فعلی برای بیتکوین دانست.

حجم قراردادهای باز معاملات فیوچرز

نزدیک‌ترین و مهم‌ترین تاریخ سررسید برای بازار آپشن از نظر حجم قراردادهای باز (معادل تقریبا ۴۹۵ میلیون دلار)  طی هفته آتی، مصادف با ۱۷ فوریه می‌باشد. حداکثر ضرر Max Pain برای معاملات آپشن قیمت ۲۲,۵۰۰ دلار است. مهم‌ترین مقاومت‌ها برای این تاریخ به ترتیب برابر با ۲۳,۰۰۰ ، ۲۴,۰۰۰ دلار و نواحی حمایتی حائز اهمیت برابر با ۲۲,۰۰۰ ، ۲۱,۵۰۰ و ۲۱,۰۰۰ دلار خواهد بود.

طبق گزارش هفته قبل، نوسان ضمنی همچنان به افت خود ادامه داده‌ که این امر می‌تواند نشان‌دهنده انتظار معامله‌گران به خارج شدن از محدوده فعلی و حرکت قیمت (چه در جهت صعودی و چه نزولی) باشد.

نزدیک‌ترین و مهم‌ترین تاریخ سررسید برای بازار آپشن

مطالب مشابه

3.9 11 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Yahyatt
Yahyatt
1 سال قبل

طبق معمول عالی بود .

فقط یه پیشنهاد داشتم که اگه امکانش هست مثل امیر جان این گذارشارو در قالب فیلم اراعه بدین تا گیرا تر باشه مطالب .

بازم ممنونم

Abdall
Abdall
1 سال قبل

عالی

محمد موسوی نیا
محمد موسوی نیا
1 سال قبل

سلام، متشکر عالی بود

آزاده
ویرایشگر
آزاده
1 سال قبل

تشکر

حسینی
حسینی
1 سال قبل

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻♥♥🔥

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×