این مقاله حاصل تحقیقات مرکز پژوهشی سرمایهگذاری سازمانی¹، تحت حمایت مالی شرکت کوینبیس² بوده و به بررسی رویکرد تصمیمگیران در سازمانهای ایالات متحده نسبت به داراییهای دیجیتال میپردازد. ۱۴۰ سرمایهگذار سازمانی در آمریکا با مجموع دارایی تحت مدیریت ۲.۶ تریلیون دلار در این نظرسنجی مشارکت داشتند که به عنوان نماینده این گروه از سرمایهگذاران انتخاب شده بودند. لازم به ذکر است که شرکت کوینبیس در انتخاب سازمانها نقشی نداشت و هیچ یک از شرکتکنندگان جزو مشتریان آن نبودهاند. این پژوهش به صورت مستقل و توسط سرمایهگذاران سازمانی بین ۲۱ سپتامبر و ۲۷ اکتبر ۲۰۲۲ انجام شد.
نکات کلیدی
- سرمایهگذاران سازمانی در زمستان بازار (چرخه خرسی) به سبد رمزارزهای خود افزودهاند و از آن به عنوان فرصتی برای یادگیری و ساخت آینده یاد کردهاند.
- انگیزۀ اصلی سرمایهگذاران برای ورود سرمایه به رمزارزها عملکرد متمایز آنها بود و بسیاری از افراد به علاقه خود برای سرمایهگذاری روی تکنولوژیهای خلاقانه اشاره داشتند.
- داراییهای دیجتال، علیرغم نوسانات زیاد، فرصتهای خوبی برای بازدهیهای معاملاتی بالا فراهم میآورند.
- سرمایهگذاران سازمانی انطباق با مقررات را اصلیترین معیار انتخاب رمزارزها عنوان کرده و شفافیت قانونی را مهمترین عامل رشد آتی این حوزه مطرح کردهاند.
به طور کلی، درباره معنای زمستان بازار رمزارزها برای سرمایهگذاران سازمانی و چگونگی مدیریت سرمایه ایشان طی دورههای طولانی بازار نزولی پرسشهای زیادی وجود دارد. این موضوع و سایر موارد در نظرسنجی چشمانداز داراییهای دیجیتال در ۲۰۲۲ مورد بررسی قرار گرفتهاند.
چشمانداز بلندمدت
با بررسی تغییرات در چگونگی تخصیص سبد به داراییهای دیجیتال در این نظرسنجی مشخص شد که ۶۲% از سرمایهگذارانی که پیش از این در بازار رمزارزها ورود کرده بودند، دارایی خود را طی ۱۲ ماه گذشته افزایش دادهاند و ( تنها ۱۲% داراییهای خود را کاهش داده بودند). این امر نشان میدهد که سرمایهگذاران سازمانی علیرغم افت قیمتها، دید بلندمدتی نسبت به داراییهای خود دارند.
۵۸% از سرمایهگذاران قصد دارند طی ۳ سال آتی داراییهای دیجیتال خود را افزایش دهند و اکثریت آنها (۵۹%) در حال حاضر رویکرد خرید و حفظ دارایی را دارند.
اختصاص سبد به داراییهای دیجیتال در حال حاضر و آینده
سوال: سرمایهگذاری شما در بازار رمزارزها طی ۱۲ ماه گذشته؟
سوال: تغییرات درصد تخصیص سرمایه به رمزارزها طی سه سال آینده؟
تعدیل انتظارات از آینده
به طور کلی دید شرکتکنندگان نسبت به آینده داراییهای دیجیتال مثبت بوده و ۷۲% بر این باورند که این بازار از بین نخواهد رفت (۸۶% از این افراد در رمزارزها سرمایهگذاری کردهاند و ۶۴% قصد این کار را دارند). این نتیجه نشانه خوبی برای پذیرش رمزارزها به عنوان یک کلاس دارایی است. با این وجود، چرخه خرسی باعث شده تا انتظارات قیمتی کاهش پیدا کنند؛ ۵۴% انتظار نوسان قیمت در نواحی قیمتی اواخر ۲۰۲۲ را دارند و ۲۹% در انتظار کاهش بیشتر قیمت طی ۱۲ ماه آتی هستند. لازم به ذکر است که دیدگاه سرمایهگذاران نسبت به قیمت در بلندمدت مثبت بوده و ۷۱% در انتظار افزایش ارزش این بازار هستند.
انتظارات قیمتی کوتاه و میان مدت
سوال: مسیر آتی رمزارزها طی ۱۲ ماه آینده؟
سوال: موافقت یا عدم موافقت با افزایش ارزش رمزارزها در بلندمدت؟
سرمایهگذاری برای آینده
نتایج نشان دادند که سرمایهگذاران در حال برنامهریزی برای آینده هستند. پس از پرسش درباره اقدامات و برنامهها برای سرمایهگذاری بر رمزارزها مشخص شد که ۴۴% از شرکتکنندگان تحقیقات و گزارشهای مربوطه را در اختیار دارند و ۳۶% دادههای بازار را دنبال میکنند. حدود یک پنجم سرمایهگذاران در حال برنامهریزی برای ورود به این بازار هستند تا زیرساختهای داخلی خود را توسعه و بهبود ببخشند. مجموعا میتوان متوجه شد که سرمایهگذاران از شرایط فعلی برای یادگیری و ساختن یک آینده بهتر استفاده میکنند.
استراتژیهای به کار رفته یا برنامه ریزی شده برای سرمایه گذاری در رمزارزها
سوال: چگونگی برنامهریزی برای استفاده از رمزارزها در چارچوب سرمایهگذاری
تغییر نگرشها نسبت به داراییهای دیجیتال
بر اساس یافتهها میتوان گفت که دلایل سرمایهگذاری بر رمزارزها و رویکردها نسبت به آن در حال تکامل هستند. دلایل اصلی مورد اشاره توسط سرمایهگذاران عبارتند از: بهبود وضعیت مالی، فرصتهای کشت سود³، سرمایهگذاری بر فناوریهای نوآورانه و پتانسیل رشد قیمت در بلندمدت. جالب آنکه در مطالعات پیشین همبستگی پایین با سایر کلاسهای دارایی و پوشش تورم از دلایل اصلی عنوان میشدند.
دلایل اصلی برای سرمایهگذاری بر داراییهای دیجتال
سوال: اصلیترین دلایل سرمایهگذاری بر داراییهای دیجیتال؟
برخی از سرمایهگذاران، داراییهای دیجیتال را تحت عنوان داراییهای واقعی و یا جایگزین دستهبندی میکنند، اما بیشتر آنها تمایل دارند که رمزارزها را تحت عنوان فناوریهای نوآورانه یا نوظهور به سبد خود اضافه کنند. این امر خود شاهدی برای فرصتهای بلندمدت این حوزه در آینده است.
رمزارزها از جنبه بازدهی مورد انتظار نیز به عنوان یک سرمایهگذاری با بازدهی بالا درنظر گرفته میشوند. طبق نتایج بدست آمده، ۵۶% از سرمایهگذاران بر این باورند که شرکتهای سرمایهگذاری آمریکایی طی سه سال آینده بیشترین بازدهی را داشته باشند؛ رمزارزها و املاک و مستغلات نیز هر دو با ۳۵% آراء در رتبههای بعدی قرار دارند.
درخواست اقدامات اجرایی از سیاستگذاران
سرمایهگذاران در تمایل به شفافیت قانونی هم صدا هستند. از بین عوامل چندگانهای که روی تصمیم برای سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتال تاثیر میگذارند، سرمایهگذاران به نا مشخص بودن قوانین به عنوان مهمترین عامل اشاره کردهاند. این موضوع به ویژه برای ۶۴% از افرادی که قصد سرمایهگذاری طی ۱۲ ماه آتی دارند، اهمیت بالایی دارد.
نگرانی درباره سرمایهگذاری بر داراییهای دیجیتال
سوال: بیشترین نگرانی هنگام تصمیمگیری برای سرمایهگذاری بر رمزارزها؟
درسهایی از آشفتگیهای بازار رمزارزها
سرمایهگذاران با به یاد آوردن آشفتگیها و شکستها در این بازار مجدد به این باور میرسند که شفافیت قانونی مورد نیاز است. تقریبا نیمی (۴۷%) از سرمایهگذاران وقایعی همچون سقوط Terra Luna و ورشکستگی شرکت ۳AC را از جمله دلایلی عنوان کردند که سیاستگذاران بایستی به این حوزه ورود نمایند و با ایجاد بستر قانونی امکان بهرهمندی از این بازار را فراهم نمایند. بیش از یک سوم شرکتکنندگان (۳۶%) بر این باورند که این اتفاقات به شرکتها هشدار میدهند تا استراتژیهای مدیریت ریسک بهتری را به کار ببرند. مهمترین معیارها برای اختصاص رمزارزها به سبد سرمایهگذاران سازمانی، امنیت، سازگاری با قانون و قابل اعتماد بودن عنوان شدند.
مهمترین عوامل در انتخاب رمزارزها
محرکهای رشد
از هر ۱۰ سرمایهگذار، ۷ نفر بر این باورند که گسترش کاربردهای داراییهای دیجیتال در دنیای واقعی محرکی برای رشد آن در آینده خواهد بود. دانش بیشتر سرمایهگذاران و شفافیت قانونی در رتبههای دوم و سوم قرار داشتند و از هر ۱۰ نفر، ۴ نفر به این موارد اشاره داشتند. بنابراین میتوان گفت که در صورت رفع موانع قانونی نیاز به کاربردهای واقعی و افزایش دانش در این حوزه وجود دارد.
نتیجهگیری
سرمایهگذاران علیرغم تجربه یک دوره خرسی همچنان در این بازار حضور دارند و از دانش موجود برای یادگیری و ساخت آینده بهتر استفاده مینمایند. گرچه اتفاقات ناگوار در بازار باعث شده تا دیدگاه کوتاه مدتی تضعیف گردد، اما بیشتر سرمایهگذاران رویکرد بلندمدتی دارند. این امر نشاندهنده پذیرش گسترده این بازار است. بر اساس نتایج، سرمایهگذاران به ویژه پس از ورشکستگی صرافی FTX خواهان شفافیت قانونی هستند. علاوه بر این، سازمانها خود میتوانند باعث بهبود حکمرانی، ارتقاء استانداردها و جهتدهی به این صنعت شوند تا داراییهای دیجیتال به یک گزینه سرمایهگذاری دردسترستر، ایمنتر و آسانتر تبدیل شوند.
منبع
coinbase
توضیحاتی درباره روششناسی:
این مطالعه شامل سرمایهگذاران سازمانی است که اخیرا وارد بازار رمز ارزها شدهاند (۳۶%)، به همراه افرادی که برای سرمایهگذاری طی ۱۲ ماه آینده در آن برنامه دارند (۶۳%). از بین کسانی که اخیرا در بازار ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کردهاند، اکثریت (۶۴%) در سه سال گذشته وارد این بازار شدهاند. این نظرسنجی حاوی بازخوردهایی از سوی تصمیمگیرندگان صندوقهای پوشش ریسک، مدیران سرمایه و تخصیصدهندگان سرمایه است.
¹ Institutional Investor (www.institutionalinvestor.com)
² Coinbase
³ Yield Opportunities
بسیار عالی
دید خیلی بهتری گرفتم
لطفاً مطالبی که در مورد فناوری و توسعه ارز های دیجیتال هست رو بیشتر به اشتراک بزارین ممنونم
ممنون از مطالعه مطلب و ثبت نظرتون؛ حتما تلاش می کنیم مطالب به روز بیشتری در این حوزه رو در اختیار شما قرار بدیم