بررسی قیمت بیت کوین در ۲۰۲۳ از نظر آنچین

مقالات تحلیل بنیادی

آینده بیتکوین از نظر امنیت شبکه

طی دو سال اخیر (۲۰۲۰-۲۰۲۲شاخص نرخ هش¹ که نشان‌دهنده امنیت شبکه است، با نوسانات زیادی روبه‌رو بود. پس‌ از ثبت سقف تاریخی² در ماه می ۲۰۲۱، ممنوعیت استخراج در چین باعث سقوط شدید این شاخص در ماه جولای همان سال شد. سیستم خودتنظیم‌کننده فوق‌العاده ای که ساتوشی³ برای امنیت شبکه در نظر گرفته بود، مؤثر واقع شد و با کاهش سختی شبکه و افت قیمت تجهیزات، انگیزه‌ای برای ورود افراد جدید به این صنعت و همچنین استخراج‌کنندگان (ماینرها) چینی برای نقل‌مکان به کشورهای دیگر فراهم گردید که درنهایت منجر به ثبت سقف تاریخی جدید نرخ هش پس از دوره‌ای کوتاه شد. سپس با توجه به تحولات ایجادشده در اقتصاد کلان بیشتر کشورهای تأثیرگذار، بازارهای ریسک‌پذیر تحت تأثیر قرار گرفتند و بسیاری از آنها با افت قابل توجه ارزش روبرو شدند. این وضعیت باعث شد که استخراج‌کنندگان تحت‌فشار قرار گیرند و میزانی از بیت‌کوین‌های خود را با قیمت پایین‌تر و در ضرر بفروشند، که نتیجه‌اش سقوط بیشتر قیمت بود. این شرایط تا جایی پیش رفت که قیمت بیت‌کوین برای برخی از استخراج‌کنندگان دیگر توجیه اقتصادی نداشت و منجر به تعطیلی فعالیت‌هایشان شد. گرچه پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، مجددا از استخراج مورد استقبال قرار گرفت و وضعیت نرخ هش بهبود پیدا کرد. تا اواخر ۲۰۲۲ با انتشار اخباری مبنی بر ورشکستگی صرافی FTX و جدیت بانک های مرکزی برای مقابله با تورم و ادامه سیاست های انقباضی، قیمت بیتکوین تحت فشار بود که بازتاب آن در نرخ هش و تمایل محدود استخراج کنندگان به فعالیت مشهود بود. علیرغم این موارد می توان گفت که در صورت خروج برخی از ماینرها از این صنعت، انتظار می رود با توجه به آینده روشن برای بیتکوین و کاهش قیمت تجهیزات استخراج، افراد جدیدی به این صنعت ورود کنند و امنیت شبکه را تامین نمایند.

سختی شبکه در بیتکوین

bitcoin asic price index

وضعیت ماینرها در ۲۰۲۳

از اواسط ۲۰۲۲ و افزایش قیمت انرژی در بیشتر مناطق جهان و کاهش قیمت بیتکوین، ماینرها تحت فشار کم سابقه ای قرار گرفتند و به یکی از مهم‌ترین بازیگران این بازار تبدیل شدند. در نمودار زیر درآمد ماهانه استخراج‌کنندگان نمایش داده شده که از ابتدای سال ۲۰۲۲ همواره رو به کاهش بوده و انتظار می رود در ۲۰۲۳ نیز به همین روند ادامه دهد و یا ثابت باقی بماند.

درآمد ماهانه استخراج‌کنندگان

طبق تصویر زیر، تعداد بیت‌کوین‌های در اختیار ماینرها به‌شدت کاهش‌یافته که می‌تواند نشانه فروش برای پوشش هزینه‌های جاری‌شان باشد؛ این در حالیست که متوسط هزینه استخراج هر عدد بیتکوین بر اساس گزارش وبسایت macro-micro، حدود ۱۸۸۰۰ دلار تخمین زده می شود.  

روند کاهشی تعداد بیت‌کوین‌های تحت اختیار ماینرها

بر اساس اطلاعات فوق، اگر وضعیت اقتصاد کلان در شرایط انقباضی باقی بماند و قیمت انرژی افزایش یابد، احتمال ورشکستگی تعدادی از استخراج‌کنندگان دور از ذهن نخواهد بود. با توجه به اینکه تعداد بیت‌کوین‌های نزد استخراج‌کنندگان در بازار تعیین‌کننده و تأثیرگذار است، فروش بیش‌ازحد آن ها ممکن است باعث کاهش شدید قیمت گردد.

تحلیل رفتار هولدرهای بلند مدت

هولدرهای بلندمدت افراد یا سازمان هایی هستند که اسیر رویدادهای لحظه‌ای نمی‌شوند و بیشترین سود را در طول تاریخ بیت‌کوین کسب کرده‌اند. طبق تصویر زیر، هولدرهای بلندمدت همواره هنگام افزایش قیمت بیت‌کوین فروشنده و هنگام افت قیمت، خریدار بوده‌اند و تعداد کوین‌های خود را افزایش داده‌اند. در حال حاضر، این روند بار دیگر در حال تکرار است و این گروه از زمان سقوط قیمت این رمز ارز به زیر ۲۶ هزار دلار، اقدام به خرید و افزایش موجودی بیت‌کوین‌ خود کرده‌اند. به نظر می رسد، این افراد سطوح قیمت بالاتری را برای این رمزارز در آینده متصور هستند.

روند بیت کوین از نظر هولدر های بلند مدت

برای تایید بیشتر این موضوع می توان به آدرس ها با دارایی بیش از ۱۰۰ بیت‌کوین مراجعه و مشاهده کرد که رفتار این گروه از بازیگران بازار  توأم با ترس نیست و تقریباً رفتار خنثی دارند.

آدرس های دارای بیشتر از 100 بیتکوین

هولدرهای بلندمدت و نهنگ‌های بیت‌کوین در حالی این رفتار را از خود نشان می دهند که شاخص NUPL از ماه جولای روند نزولی داشته و بازار رمز ارز در شرایط مطلوبی به سر نمی برد.

شاخص nupl

نتیجه‌گیری

با توجه به موارد بحث شده و رفتار و سنتیمنت بازیگران بازار رمزارزها می توان سه سناریو را برای سال ۲۰۲۳ متصور بود.

سناریوی نخست

بر اساس این سناریو، وضعیت اقتصاد کلان انقباضی باقی خواهد ماند و رویدادهایی همچون ورشکستگی یا شکست پروژه‌های بزرگ رخ می‌دهند که باعث ایجاد ترس شدید و فرار سرمایه از بازار رمزارزها خواهند شد. بسیاری از استخراج‌کنندگان با مشکلات نقدینگی و ناکارآمدی اقتصادی مواجه می گردند و درنهایت با ترک بازار فشار فروشی مضاعفی وارد می نمایند. با کاهش قیمت‌های تجهیزات استخراج و کاهش سختی شبکه‌، سرمایه‌گذاران جدید وارد این صنعت می‌شوند و خطر امنیت شبکه را کاهش می‌دهند.

سناریوی دوم

در این سناریو، اتفاقی بسیار ناگوار در حوزه رمز ارز رخ نخواهد داد و شرایط اقتصادی کلان از اواسط ۲۰۲۳ بهبود خواهد یافت و از حالت انقباض شدید خارج خواهد شد. این اتفاق می‌تواند منجر به ورود پول به بازارهای پرخطر شود، سهم هولدرها کاهش نماید، حجم تراکنش‌ها افزایش پیدا کند و در نهایت شرایط بازار به‌تدریج رو به بهبود برود.  

سناریوی سوم

با توجه به داده‌ها و شرایط اقتصاد کلان، خروج از روند انقباضی حداقل در اوایل ۲۰۲۳ قابل تصور نیست. جهت برخورداری از سناریویی امیدوارکننده، باید رویدادی بزرگ در صنعت رمز ارز رخ دهد تا نقدینگی وارد آن شود، از جمله تصویب قوانین در کشورهای تأثیرگذار و پرجمعیت یا ظهور روند جدید در صنعت بلاک‌چین که وضعیت سرمایه‌گذاری و نقدینگی را در این حوزه تغییر دهند.   

منبع

medium


¹ Hash

² ATH

³ Satoshi

مطالب مشابه

4 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×