وضعیت سلامت شبکه
در هفته گذشته (۲۴ تا ۳۰ آوریل) بیتکوین توانست مجددا از ناحیه حمایتی ۲۷.۵۰۰ دلار به سمت منطقه مقاومتی ۲۹.۰۰۰ دلار حرکت کند؛ در این وضعیت تعداد آدرسهای فعال رشد کرد و به سطوح پیشین خود در زمان نوسان قیمت در همین محدوده های قیمتی رسید. با توجه به این امر میتوان به رفتار سفته بازها و نوسانگیری آنها از بازار رِنج فعلی پی برد. از سوی دیگر، سایز تراکنشهای بیتکوین با نوسان قیمت در محدوده ۲۷.۵۰۰ دلار رشد نسبی را تجربه نمود که نشاندهنده تقاضا جزئی بود. در حال حاضر شاخص در سطوح پایینی قرار گرفته که بیانگر عدم فعالیت جدی نهنگها است.
نرخ هش شبکه با کاهش خود توانست به سطح کلیدی ۱ ماه اخیرش دست پیدا کند که این امر طبیعتا بر روی امنیت تاثیر گذاشت. زمان ساخت بلاک هم به بالای محدوده ۱۰ دقیقه رسیده که نشاندهنده کاهش تمایل ماینرها به حضور در شبکه است. به طور کلی سلامت شبکه از لحاظ امنیت و فعالیت تغییر چندانی را تجربه نکرده و قاعدتا به بی تصمیمی معاملهگران اشاره دارد.
وضعیت ماینرهای شبکه
موجودی ماینرهای بیتکوین همچنان به روند نزولی خود ادامه داده و به ۱.۸ میلیون بیتکوین رسیده است.
همانطور که در گزارش پیشین بدان اشاره شد، در شاخص MPI جهش بالایی رخ داده بود. اما در هفتهای که پشت سر گذاشتیم به طور مجدد اسپایک در MPI با نزدیک شدن قیمت به ناحیه ۲۹.۳۰۰ دلار صورت گرفت که بازتاب افزایش حجم خروجی بیتکوین نسبت به یکسال گذشته است. با توجه به بالاتر بودن قیمت نسبت به میانگین هزینه استخراج این دسته، در صورت تشدید ریسک احتمال توزیع بالا وجود دارد. از سوی دیگر تدوام ضعف هشریت هم میتواند دلیلی دیگر برای تقویت ریسک از جانب ماینرها باشد.
وضعیت عرضه و تقاضا بیتکوین
با توجه به حجم کوینهای در ضرر و سود، انباشتهای مناسبی از ناحیه ۲۶.۶۰۰ تا ۲۹.۲۰۰ دلار صورت گرفته که میتواند به عنوان حمایتهای مهم در نظر داشت. اما از منطقه ۲۹.۳۰۰ تا ۳۰.۲۰۰ دلار تقریبا ۳۸۲ هزار بیتکوین انباشت شده که در حال حاضر در ضرر محقق نشده قرار دارد. بنابراین محدوده ذکر شده را می توان به عنوان مقاومت از جهت فروش افراد در نزدیکی نقاط سربهسر و حتی ضرر کمتر در نظر گرفت.
با شروع رشد قیمت، شاخص CDD (تعداد کوین * مدت زمان نگهداری) افزایش یافت و جهش نسبی را تجربه نمود که بیانگر فروش بیتکوین است. با بررسی بیشتر می توان متوجه شد که عامل تاثیرگذار بر این معیار فروش کوین توسط هولدرها (۵-۷ سال و ۲-۳ سال) بود.
میانگین هزینه کوین برای گروههای مختلف به ترتیب برابر است با:
بیتکوینهایی با باند سنی ۲-۳ سال: ۳۴.۳۰۰ دلار.
بیتکوینهایی با باند سنی ۱ هفته تا ۱ ماه: ۲۹.۷۰۰ دلار.
بیتکوینهایی با باند سنی ۱-۳ ماه: ۲۴.۹۰۰ دلار.
بیتکوینهایی با باند سنی ۶-۱۲ ماه: ۲۳.۴۰۰ دلار.
با توجه به رشد هزینه پایه بیتکوین برای گروههای بالا (به جز ۶-۱۲ ماه) می توان به انباشت و عدم توزیع جدی پی برد. همچنین رفتار سفته بازان در باندهای سنی پایینتر مشهود است.
پس از رشد موجودی و تعداد آدرسهای بالای ۱۰۰ هزار و ۱.۰۰۰ تا ۱۰.۰۰۰ بیتکوین در ۲۴ آوریل که قیمت در ناحیه ۲۷.۵۰۰ دلار قرار داشت، توزیع قابل توجهی صورت نگرفته که میتوان آن را یکی از عوامل عدم اصلاح جدی قیمت در نظر گرفت.
نزدیکترین تاریخ سررسید تقریبا مهم برای بازار آپشن از نظر حجم قراردادهای باز (معادل تقریبا ۶۹۹ میلیون دلار) در هفته آتی، مصادف با ۵ام ماه می ۲۰۲۳ است. حداکثر ضرر (Max Pain برای معاملات آپشن برابر با ۲۹,۰۰۰ دلار میباشد.) مهمترین مقاومتهای قیمتی برای این تاریخ به ترتیب برابر با ۲۹.۵۰۰ و سپس ناحیه ۳۰,۰۰۰ دلار با حجم قرار داد باز Call چشمگیر به عنوان محدوده مهم بعدی قرار دارند. نواحی حمایتی حائز اهمیت برابر با ۲۸,۰۰۰ و ۲۷.۰۰۰ دلار خواهند بود.
جمعبندی
به طور کلی سلامت شبکه از لحاظ فعالیت و امنیت تغییر جدی نداشته و از لحاظ ارزشگذاری بیتکوین با توجه به شاخصهای مربوطه شاهد کاهش ارزندگی هستیم. همچنین، توزیع نسبت به هفتههای اخیر تعدیل یافته و ضعف تدوامدار تقاضا همچنان مشهود است. در صورت عدم تشدید ریسک و توزیع از سوی نهنگها احتمال کمبود کوین در شبکه با رشد قیمت وجود خواهد داشت. همچنین فومو معاملهگران خرد در طی این روند به ادامهدار شدن حرکت مثبت قیمت در کوتاه مدت کمک خواهد کرد. بایست در نظر داشت که در صورت دست به دست شدن کوین از جانب ولتهای بزرگ به افراد خرد با توجه به شرایط کلی مارکت، احتمالا عمر رشد قیمت میتواند کوتاه باشد.
عالی بود دست مریزاد بابت تمام زحماتتون
سپاس بابت تحلیل عالی که انجام دادید
سلام با تشکر از شما اگر ممکنه تحلیل آنچین بیشتر بذارین برای ما که بتونیم تو پوزیشن هامون دید بهتری داشته باشیم