بازار ۲۴ ساعته فارکس از سه بازه (Session) معاملاتی اصلی تشکیل شده است: یعنی سشن آسیا، اروپا و آمریکا . با اینکه بازار فارکس بین انواع داراییهای مختلف بیشترین نقدینگی را دارد، گاهی اوقات در تلاطم دائمی به سر می برد و گاهی نیز راکد می شود. درک تفاوت سشن های معاملاتی در فارکس به شما کمک میکند تا استراتژی معاملاتی خود را بهبود ببخشید. در این محتوای آموزشی، میآموزید که چطور در ساعتهای مختلف از معامله گری در بازار فارکس بهره ببرید.
سشن های معاملاتی اصلی فارکس کداماند؟
بازار فارکس در سه سشن معاملاتی اصلی خود شدیدا فعال و پویاست: آسیا (توکیو)، اروپا (لندن) و آمریکا (نیویورک). دلیلش این است که بانکها، مؤسسات و معاملهگران خرد عموما در این زمان فعال هستند. با در نظر گرفتن زمانهای خاص هر سشن معاملاتی، میتوانید استراتژی خود را به شیوهای طراحی کنید که از این اطلاعات به سود خود استفاده نمایید.
سشن | بازار اصلی | زمان (به وقت جهانی گرینویچ) |
آمریکا | نیویورک | ۱ ظهر – ۱۰ شب |
آسیا | توکیو | بامداد – ۹ صبح |
اروپا | لندن | ۸ صبح – ۵ عصر |
برای اطلاع دقیق از این زمانها به وقت ایران/تهران میتوانید از هر یک از ابزارهای time converter استفاده نمایید.
چرا بازار فارکس ۲۴ ساعت در روز فعال است؟
بازار فارکس میتواند ۲۴ ساعته و ۵ روز در هفته باز بماند، زیرا معاملات فارکس به صورت فرابورس (بدون پیشخوان) یا Over the counter هستند، یعنی خارج از ساختار سازمانها و به صورت مستقیم انجام میشوند. این بازار در یک مکان مرکزی (مانند یک صرافی که زمانهای کاری ثابتی دارد) معامله نمیشود. این معاملات از طریق شبکههای ارتباطی الکترونیکی (ECNها) در مکانهای مختلفی در سرتاسر جهان انجام میشوند، که این شبکهها عموما توسط بانکها و برای مجموعه متنوعی از معاملهگران ارائه میگردند. هنگامی که ساعات کاری یک ناحیه به پایان میرسد، دیگری شروع به کار میکند؛ به عبارت دیگر، ارزها میتوانند تا زمانی که آخر هفته فرا برسد، بیوقفه معامله شوند.
البته این به این معنا نیست که بازار همیشه نقدینگی دارد؛ بلکه در زمانهای خاصی طی روز، حجم معاملات بالاست. بسیاری از معاملهگران معمولا معاملات خود را در این بازه زمانی با نقدینگی بالا انجام میدهند، زیرا فرصتهای بیشتری در اختیارشان قرار دارد.
معامله ۲۴ ساعته در بازار فارکس شامل چیست؟
بیشتر تراکنشهای بازار فارکس توسط مؤسسات مالی و معاملهگران بزرگ انجام میشوند و تنها درصد کمی از آنها توسط معاملهگران خرد صورت میگیرد. به همین دلیل، این معاملهگران سعی میکنند در زمانهایی که نقدینگی بازار بالاست معاملات خود را انجام دهند، که معمولا حین سشنهای اصلیست یا زمانی که این بازهها با هم تداخل دارند. تداخل آنها یک بازه زمانی ۴ ساعته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ ظهر به وقت آمریکای شرقی است، که سشن نیویورک و لندن همزمان فعال هستند. این بازه معمولا نقدینگی و نوسانات بالا را به همراه دارد.
البته برای سود بردن از حرکات قیمت ارزهای جهانی نیازی نیست ۲۴ ساعت در روز فعال باشید. کافیست یک بازه زمانی خاص که برای شما مناسب است را انتخاب کرده و استراتژی معاملاتی خود را دنبال کنید. خوب است پیش از ورود به یک بازار این نکات را نیز در نظر داشته باشید:
۱. تعطیلات
از آنجا که بازار فارکس به سشنهای مختلفی تقسیم شده است، هر کدام از آنها نیز تعطیلات متفاوتی دارند. اگر آمریکا یک تعطیلی رسمی (که شامل بانکها نیز میشود) پیش رو داشته باشد، پس احتمالا میزان معاملات دلار آمریکا کم خواهد بود. با این وجود بازار فارکس هیچوقت متوقف نمیشود، زیرا فرصتهای معاملاتی دیگری در سایر نواحی وجود دارد.
۲. استفاده از استراتژیهای مختلف برای سشنهای مختلف
هر سشن بازار فارکس ویژگیهای مختلفی دارد. به همین دلیل، توصیه میکنیم استراتژی معاملاتی خود را متناسب با هر شرایط خاص وفق دهید. برای مثال، میتوانید در سشن لندن و نیویورک از استراتژیهای شکست قیمت (breakout) برای شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب استفاده کنید. همچنین در سشنهایی با نوسان کمتر (مانند سشن آسیا) میتوانید از استراتژیهای محدوده رنج (range bound) استفاده کنید تا نزدیک سطوح حمایتی بخرید و نزیک سطوح مقاومت بفروشید.
خوب است بدانید که سطح حمایت معمولا به عنوان «کف» نمودار بازار در نظر گرفته میشود. این سطح هنگامی ایجاد میشود که بازار الگوی خاصی نشان میدهد که در آن، افت ارزش بازار در حدود همان سطح (حمایت) متوقف میشود و با تغییر جهت، شروع به صعود میکند. در جهت مخالف، سطح مقاومت وجود دارد که معمولا به عنوان سقف نمودار در نظر گرفته میشود. این یعنی بازار چندین بار تا سطح خاصی صعود میکند، سپس جهت خود را تغییر میدهد و افت میکند.
۳. معامله جفت ارزهای اصلی
جفت ارزهای اصلی، مانند EUR/USD، USD/JPY، GBP/USD، EUR/JPY، GBP/JPY و USD/CHF در حجم بالا معامله میشوند، که یعنی تفاوت نرخ خرید و فروش (Spread) و هزینه آنها برای معاملهگران کمتر است. به نفع شماست که هنگامی که میتوانید از فعالیت بالای آنها سود ببرید به سراغ این ارزها بروید.
معامله در سشن لندن
بنا بر گزارش سهسالانه بانک تسویه جهانی (BIS) در سال ۲۰۱۶، سشن معاملاتی لندن به طور متوسط حدود ۳۵٪ از حجم معاملات فارکس را به خود اختصاص داده بود، که بیشترین حجم نسبت به همتایان خود است. همچنین در طول سال با سشن نیویورک نیز همپوشانی دارد که موجب میشود گزینه جذابی برای معاملهگران باشد. در ادامه، درباره زمانهای فعالیت، جفت ارزهای معاملاتی ایدهآل در این سشن و نحوه استفاده از استراتژیهای شکست قیمت توضیح میدهیم. به خواندن ادامه دهید.
۱. زمانهای کلیدی در بازار فارکس لندن
زمانهای مهم این بازار را به وقت شرقی (ET) شامل موارد زیر هستند:
- زمان باز شدن: ۳ صبح
- زمان بسته شدن: ۱۲ ظهر
- تداخل با سشن آسیا: ۳ صبح – ۴ صبح
- تداخل با سشن نیویورک: ۸ صبح – ۱۲ ظهر
۲. سرعت و پویایی سشن لندن
بازار آرام توکیو به سشن لندن منتهی میشود و هنگامی که قیمتها به دلیل فراهمکنندگان نقدینگی در انگلستان شروع به حرکت میکنند، معاملهگران عموما با افزایش نوسانات مواجه خواهند شد. حمایت و مقاومت در این سشن بسیار آسانتر از سشن آسیا، که نوسانات کمتری دارد، شکسته میشوند. این مفاهیم میتوانند برای رویکرد معاملهگر در پیشبینی سشن لندن مفید باشند، زیرا معاملهگران میتوانند با انجام معاملات شکست قیمت، از این نوسانات به سود خود استفاده کنند.
۳. به دنبال تداخل باشید
سشن لندن و آمریکا دو مورد از بزرگترین مراکز بازار فارکس در دنیا هستند. در بازهای ۴ ساعتهای که با یکدیگر تداخل دارند، حرکات بزرگ و سریعی در بازار دیده میشود، زیرا حجم بالایی از نقدیندگی وارد بازار میشود.
۴. نقدینگی بالا
به دلیل حجم بالای خرید و فروشها در سشن لندن، جفت ارزهای اصلی میتوانند با اختلاف قیمت خرید و فروش کمی معامله شوند. معامله گران روزانهای که به دنبال حرکات کوتاه مدت هستند میتوانند با پیدا کردن روندها و شکست قیمتها معامله کنند تا هزینهای که به دلیل اختلاف قیمت خرید و فروش ارزها میپردازند را کاهش دهند.
۵. انواع معاملات در سشن لندن
نمیتوان گفت که «بهترین» جفت ارز برای معامله در ساعات بازار فارکس لندن کدام است، اما بعضی از آنها به دلیل حجم بالای معاملات هزینههای اختلاف قیمت خرید و فروش کمتری دارند. این موارد شامل جفت ارزهای اصلی مانند EUR/USD، USD/JYP، GBP/USD، و USD/CHF هستند. البته جفت ارزهایی که به دلیل فعالیت بین بانکی بین آمریکا و اروپا/لندن بیشتر از همه تحت تأثیر تداخل قرار میگیرند، عبارتند از: EUR/USD، USD/JYP، GBP/USD. اگر استراتژی شما برای نوسانات مناسب است، خوب است این جفت ارزهای معاملاتی را تحت نظر داشته باشید.
۶. معاملات شکست قیمت در سشن لندن
معاملات شکست قیمت در بازه سشن لندن مانند معاملات شکست قیمت در هر زمان دیگری از روز هستند، با این تفاوت که ممکن است معاملهگران در زمان باز شدن با هجوم نقدینگی و نوسان مواجه شوند. هنگامی که معاملهگران به دنبال معاملات شکست قیمت هستند، معمولا به دنبال حمایت یا مقاومتی مطمئن هستند تا معاملات خود را انجام دهند. برای مثال، هنگامی که در نمودار یک الگوی وج (Wedge) صعودی با روند سطح مقاومت میبینید، قیمت سطح مقاومت هنگام باز شدن سشن لندن شکسته میشود.
استفاده از ابزارهای پیشگیرانه مدیریت ریسک میتواند هنگام استفاده از این استراتژی بسیار مفید باشد. برای مثال، میتوانید استاپها را به نسبت فشرده تعیین کنید و از حد ضررهای پویا نزدیک به خط روند استفاده کنید تا اگر خط روند/حمایت شکسته شد، ضررهای خود را به حداقل برسانید. همچنین اگر استراتژی شما موفقآمیز باشد، میتواند به نسبت ریسک-پاداش (R/R) مثبتی منجر شود. افزایش نقدینگی سشن لندن با نوسانات بالای آن همراه میشود تا احتمال شکست قیمت را بالاتر ببرد.
معامله در سشن نیویورک
سشن نیویورک معمولا دومین سشن با بیشترین نقدینگی است. این سشن با لندن تداخل دارد، که بیشترین نقدینگی را در طول روز ایجاد میکند. سشن نیویورک بین ساعتهای ۸ صبح تا ۵ عصر به وقت شرقی فعال است و تداخل آن با سشن لندن بین ساعتهای ۸ صبح تا ۱۲ ظهر به وقت شرقی اتفاق میافتد. در طی این تداخل، معامله در سشن نیویورک بسیار شبیه به سشن لندن است. همچنین، شروع سشن نیویورک معمولا نوسان بیشتری نسبت به ساعات دیگر روز دارد. در ادامه، برخی از روشهای سود بردن از نوسانات سشن معاملاتی فارکس نیویورک را با شما به اشتراک میگذاریم.
۱. استراتژی شکست قیمت نیویورک: معامله در تداخل
مانند سشن لندن، شما میتوانید حین تداخل سشن آمریکا از استراتژی شکست قیمت استفاده کنید تا از افزایش نوسانات مورد انتظار به سود خود استفاده کنید. در مثال نمودار زیر، جفت ارز EUR/USD الگویی مثلثی تشکیل داده که در آن قیمت بازار در حین تداخل دچار شکست میشود. هنگامی که اقدامات مدیریت ریسک مناسب را انجام دادهاید، میتوانید با سازوکارهای مربوط به حمایت یا مقاومت، نقطه ورود خود به بازار را تعیین کنید.
۲. معامله در نیمه دوم سشن نیویورک
با به پایان رسیدن روز کاری بازار لندن، نوسانات عموما کاهش مییابند. نوسان کمتر نیز میتواند به یاری معاملهگرانی بیاید که میخواهند از بازارهایی که دچار شکست قیمت نمیشوند، به کمک سطوح حمایت و مقاومت کسب سود کنند. مثال زیر نشان میدهد که چگونه میتوانید از سطح حمایت و مقاومت کسب سود کنید. هنگامی که قیمت به سمت مرز بالایی حرکت میکند (خط مشکی)، میتوانید با انتظار اینکه قیمت پس از رسیدن به این سطح قیمت خاص افت میکند، این جفت ارز را معامله شورت کنید. هنگامی که به مرز پایین (خط قرمز) نزدیک میشود، میتوانید جفت ارز را بخرید، زیرا الگوی بازار میتواند به این معنا باشد که ارزش آن پس از رسیدن به این سطح افزایش خواهد یافت.
دلیل استفاده از این استراتژی این است که با کمتر شدن نوسانات، شکستن سطح حمایت و مقاومت سختتر خواهد بود و به همین دلیل، احتمال حفظ این سطح بیشتر میشود – که در واقع بهرهوری از استراتژی معاملاتی رنج محدود است.
۳. انواع معامله در سشن نیویورک
مانند سشن لندن، معامله جفت ارزهای اصلی در این سشن مناسب خواهد بود، یعنی EUR/USD، USD/JPY، GBP/USD، EUR/JPY، GBP/JPY و USD/CHF. این جفت ارزها معمولا در سشن آمریکا بیشترین نقدینگی را دارند، مخصوصا نقدینگی EUR/USD که حین تداخل بازارها بیشتر است.
معامله در سشن توکیو
سشن معاملاتی آسیا، که به عنوان سشن توکیو نیز شناخته میشود، عموما کمتر مورد توجه قرار میگیرد، زیرا به اندازه سایر سشنهای معاملاتی اصلی دیگر نقدینگی و نوسان ندارد. البته دقیقا همین ویژگیها موجب میشوند که سشن آسیا برای افرادی که میدانند چطور در آن معامله کنند جذاب باشد. در ادامه، شما را با ریزهکاریهای این بازه معاملاتی آشنا میکنیم و به معرفی ساعات فعالیت بازار فارکس توکیو و استراتژیهای کاربردی آن میپردازیم.
۱. بازار فارکس توکیو در چه ساعاتی فعال است؟
سشن آسیا فعالیتهای معاملاتی هفته را از دوشنبه ساعت ۹ صبح آغاز میکند و در ساعت ۶ غروب به وقت رسمی ژاپن (JST) بسته میشود. در نظر داشته باشید که بازار فارکس ۲۴ ساعته در روز فعال است و زمانهای رسمی شروع نسبی هستند. اما به طور کلی پذیرفته شده است که سشن آسیا هنگامی شروع به فعالیت میکند که بانکهای توکیو آنلاین میشوند، زیرا بیشترین حجم معاملات توسط آنها انجام میشود.
در واقع نیوزلند و سیدنی استرالیا اولین مراکز مالی با حجم نسبتا مناسب هستند که روز معاملاتی را شروع میکنند. مراکز اقتصادی اصلی در اروپا و آمریکا در بیشتر ساعات سشن توکیو فعال نیستند، که به حجم پایینتر معاملات منجر شده است.
۲. نکات مهم مربوط به سشن توکیو
سشن توکیو قابلیت بیشتری برای حفظ سطوح حمایت و مقاومت دارد، زیرا نقدینگی و نوسان کمتری تجربه میکند. در ادامه این ویژگیهای بازار را مورد بررسی قرار میدهیم:
نقدینگی کمتر
با نقدینگی کمتر، احتمال کمتری وجود دارد که بازارهای غیرآسیایی مانند EUR/USD، GBP/USD و EUR/GBP خارج از محدودههای معاملاتی معمول خود حرکات بزرگی داشته باشند. نمودار زیر این ویژگی را نشان میدهد. سشن آسیا در کادرهای کوچک آبی نمایش داده شده و سشنهای لندن و آمریکا با کادرهای قرمز بزرگتر نشان داده شده است.
نوسانات کمتر
از آنجا که بیشترین نقدینگی از آسیا وارد بازار میشود، به طور کلی حرکات آن محدودتر از سشنهای لندن و آمریکا هستند.
نقاط ورود و خروج مشخص
سطوح حمایت و مقاومت با ارائه فرصتهای ورود و خروج به پوزیشن به معاملهگران کمک میکنند. ترکیب این موارد با سیگنال اندیکاتورها میتواند احتمال وارد شدن به یک معامله خوب را افزایش دهد. در واقع، در سشن آسیا برای معاملهگران آسانتر است که سطوح حمایت و مقاومت را تشخیص دهند، زیرا معمولا بیشتر مشخص بوده و بر محدوده معاملاتی منطبق هستند.
قابلیت مدیریت ریسک مطمئن
هنگامی که بازار نوسانات کمتری دارد، مدیریت درست معاملات شما آسانتر خواهد بود. ماهیت کند این بازار امکان تحلیل دقیقتر ریسک و پاداش را فراهم میکند.
فرصتهای معاملات شکست قیمت پس از بسته شدن
هنگامی که سشن معاملاتی آسیا به پایان خود نزدیک میشود، با شروع فعالیت بازار لندن تداخل دارد، که معمولا بلافاصله با نقدینگی بیشتر همراه است و معاملهگران میتوانند شکست قیمت از محدودههای معاملاتی پایه را مشاهده کنند.
۳. انواع معامله در سشن توکیو
جفت ارزهای پرپتانسیل در سشن توکیو بر اساس هر معاملهگر و استراتژی معاملاتی او متفاوت هستند. اگر در این بازه زمانی به دنبال بازارهای پرنوسان هستید، ین ژاپن، دلار سنگاپور، دلار استرالیا و دلار نیوزلند این الگو را دنبال میکنند. اگر جفت ارزهایی با نوسان کمتر میخواهید، بهتر است جفت ارزهای غیرآسیایی را هدف بگیرید، از جمله EUR/USD، GBP/USD، و EUR/GBP.
۴. معاملات رنج در سشن آسیا
برخی از رایجترین استراتژیها در سشن فارکس توکیو شامل شکست قیمت و معاملات محدود قیمت هستند. در نمودار زیر نمونهای از یک پوزیشن شورت را برای معامله رنج میبینید. البته اگر بازار از سطح مقاومت عبور میکرد، این پوزیشن شورت میتوانست به ضرر منجر شود. همین منطق برای پوزیشنهای لانگ نیز حکم میکند.
در ادامه روشهای تفسیر علامتهای نمودار بالا را شرح میدهیم:
ستاپ معاملاتی
یک روش برای معامله رنج این است که هنگامی که ارزش معاملات بازار به سطح مقاومت نزدیک میشود، به دنبال سیگنال فروش باشید و در عین حال، یک حد سود اولیه در نزدیکی پایین محدوده تعیین کنید. معمولا معاملهگران از نوسانسازهایی (oscillators) مانند RSI و اندیکاتورهای استوکاستیک (stochastic) کمک میگیرند تا سیگنالهای خرید و فروش را تولید کنند.
خوب است بدانید اندیکاتور استوکاستیک به شما کمک میکند تا تشخیص دهید که معمولا کجا روند بازار به اتمام میرسد. این اندیکاتور تعیین میکند که ارزش پایانی یک جفت ارز نسبت به یک محدوده قیمتی مشخص در گذر زمان کجاست.
نقطه ورود
با این استراتژی خاص، نزدیک شدن ارزش بازار به سطح حمایت میتواند سیگنال خرید باشد، در حالی که نزدیک شدن ارزش آن به سطح مقاومت سیگنال فروش در نظر گرفته میشود. اندیکاتورهای استوکاستیک هنگامی که بازار وارد محدوده اشباع خرید میشود نمایان میشوند و سینگال فروش را به معاملهگران میدهند.
حد ضرر
حد ضرر میتواند بالای سطح مقاومت تعیین شود، زیرا تجربه نشان داده است که قیمتها از این سطح شروع به تغییر جهت میکنند.
حد سود (Take profit)
بعضی معاملهگران در مقایسه با آنچه در صورت حرکت معامله به ضرر آنها از دست میدهند، بیشتر به دنبال پیپهایی هستند که به سود آنهاست. این امر به عنوان نسبت ریسک به پاداش شناخته میشود و برای بیشتر معاملهگران ۱:۱ است. با این وجود، اگر بازاری که در نمودار بالا نشان داده شده از بالای محدوده به پایین آن حرکت کند، معاملهگرانی که ۸۰ پیپ را هدف گرفتهاند و ۳۰ پیپ ریسک میکنند، نسبت ریسک به پاداش ۱:۲.۶۷ خواهند داشت.
هنگامی که موجی از نقدینگی در سشن لندن و آمریکا وارد بازار میشود، احتمالا معاملات رنج کمتر کاربردی خواهند بود. نمودار بالا نیز با شکست قیمتهای بزرگی که پیش از برگشتن به کانال قیمتی که در محدوده پایین دیده میشوند این حقیقت را نشان میدهد. البته اگر همچنان میخواهید از این استراتژی استفاده کنید، لازم است از لیمیتها و حد ضررها استفاده کنید تا exposure خود را در کانال قیمتی حفظ کنید.
با بازارهای بسته آخر هفتهها چه کنیم؟
با اینکه فارکس یک بازار ۲۴ ساعته است، فعالیت آن شامل آخر هفتهها نمیشود. همانطور که پیشتر هم گفته شد، دلیلش این است که معاملهگران سازمانی فارکس و بانکهای بزرگ (یعنی اصلیترین خریداران و فروشندگان ارزهای خارجی) تنها در ساعات کاری هفته فعال هستند. البته، لازم نیست با بسته بودن بازار فارکس شما نیز بیکار بمانید. آخر هفته فرصت ایدهآلی برای معاملهگران است که به یادگیری، بازنگری و برنامهریزی برای هفته معاملاتی آتی بپردازند. در ادامه، چند راهکار برای بهبود استراتژی معاملاتی فارکس شما در آخر هفتهها بیان میکنیم.
۱. آموزشهای معاملاتی رایگان فارکس را بررسی کنید
در آخر هفتهها که بروکرهای فارکس تعطیل هستند، این کار یکی از رایجترین روشهای سپری کردن زمان معاملاتی شماست. محتواهای آموزشی آنلاین زیادی هستند که به شما اجازه میدهند دانش خود را در طول تعطیلات آخر هفته بهبود ببخشید. بازار فارکس، مانند بسیاری از بازارهای مالی دیگر، همراه با تغییرات جهان دستخوش تغییر میشود. به همین دلیل، لازم است از روندهای فعلی بازار غافل نشوید و استراتژیهای جدیدی که برای معاملات شما کاربردی خواهند بود را یاد بگیرید.
۲. بیشترین استفاده را از پلتفرم معاملاتی خود داشته باشید
آخر هفتهها زمانی ایدهآل برای یادگیری جزئیات ریز و درشت پلتفرم معاملاتی و راهکارهاییست که روش معاملهگری و استراتژی معاملاتی شما را پشتیبانی میکنند. برخی از پلتفرمهای معاملاتی پیشرفته به معاملهگران اجازه میدهند که چندین استراتژی مختلف را تحلیل کرده و آن را برای داده های قبلی به کار ببرند تا متوجه شوند که این استراتژیها چگونه عمل میکردند. این فرایند آزمون گذشته (Back-testing) نام دارد و میتواند روشی مناسب برای آزمایش یک استراتژی پیش از به کار بردن آن در معاملات فعلی باشد.
برای آزمون گذشته، لازم است یک نمودار معاملاتی در بازه زمانی خاصی در گذشته انتخاب کنید که با پرایس اکشن آن ناآشنا هستید و سپس با قفل کردن یا ‘Locking the view’، جزئیات گزارش بعد آن را تحلیل کنید تا تشخیص دهید که این استراتژی چقدر عملکرد مناسبی میداشت. برخی پلتفرمهای محبوبی که این امکان را فراهم میکنند شامل ProRealTime و MT4 هستند.
البته خوب است در نظر داشته باشید که چون این استراتژی در گذشته مؤثر بوده است، دلیل نمیشود که به همین شکل در آینده نیز مناسب باشد. هدف آزمون گذشته این است که شبیه سازی کنید که یک استراتژی چگونه پیش میرفته و اختلاف نتایج مورد نظرتان را با نتایج واقعی آن بسنجید. این کار برای وقتهایی که بازار حرکت نمیکند عالیست و محیطی پایدار در اختیار شما قرار میدهد تا بهتر احساسات مخرب مربوط به معاملات (از جمله طمع و ترس) را مدیریت کنید.
۳. برای هفته پیش رو استراتژی بچینید
یکی از مزایای بسته شدن معاملات فارکس در آخر هفته این است که به شما اجازه میدهد یک قدم به عقب باز گردید و هفتهای که گذشت را ارزیابی کنید. این زمان میتواند برای برنامهریزی فعالیتهای معاملاتی هفته و بهروزرسانی ژورنال معاملاتی شما نیز مناسب باشد.
بسیاری از پلتفرمهای معاملاتی آنلاین لیستی از تاریخچه معاملاتی شما را نشان میدهند. با اینکه این قابلیت میتواند به خوبی معاملاتی که موفقیتآمیز بوده یا نبودهاند را به شما نشان دهد، همیشه یادتان نمیماند که دلیل آن چه بوده است. با استفاده از یک ژورنال معاملاتی، بهتر میتوانید تصمیماتی که در شرایط خاص مؤثر بودهاند را بررسی کنید. البته باید به خاطر بسپارید که نتایج گذشته الزاما نمایانگر عملکرد آینده نیستند.
بیشتر معاملهگرانی که یک برنامه معاملاتی دنبال میکنند، این زمان را به بررسی، ویرایش و تغییر برنامه بر اساس مشاهدات جدیدشان اختصاص میدهند. اگر برنامه معاملاتی ندارید، آخر هفته بهترین زمان برای ایجاد این برنامه است. معاملهگرانی که از برنامه معاملاتی خود راضی هستند نیز میتوانند با در نظر داشتن هفته آتی و زمان انتشار دادههای اقتصادی، رویکرد خود را متمرکز کنند. برای این کار میتوانید از تقویمهای اقتصادی استفاده کنید، که بیوقفه در دسترس هستند و حتی هنگام بسته بودن بازار نیز به شما اجازه میدهند استراتژی هفته را مشخص کنید.
نتیجه گیری
در چهار بخش آموزش استراتژی معاملاتی فارکس، چند مورد از مباحث پیچیده بازار فارکس را با شما به اشتراک گذاشتیم. با یادگیری این مطالب میتوانید حضور مؤثرتری در بازار فارکس داشته باشید و استراتژی معاملاتی خود را در این بازار پرتلاطم بهبود ببخشید.
منبع: IG
🙏🏻🌹
سپاس
عالی ولی کاش یه کلیپ هم تهیه میشد
ممنون