تصمیم گیری نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا و نیوزلند در کانون توجهات

بازار فارکس تحلیل و گزارش بازارها

تصمیم گیری نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا و نیوزلند در کانون توجهات

در این مقاله سعی شده است به داده های اقتصادی تاثیر گذار به ویژه داده های اقتصادی چین در عملکرد ارزهای کالایی اعم از AUD و NZD پرداخته شود و در نهایت جلسه تصمیم گیری نرخ بهره استرالیا و نیوزلند مورد بررسی قرار بگیرد.

تصمیم‌گیری بانک مرکزی استرالیا و نیوزیلند در رابطه با نرخ بهره

چرا دلار استرالیا و دلار نیوزلند وابسته به رشد اقتصاد چین هستند؟

دلار استرالیا (AUD) و دلار نیوزیلند (NZD) هر دو با افزایش سنتیمنت ریسک پذیری جهانی عملکرد مثبتی از خود نشان می‌دهند و در این راستا مسئله رشد اقتصادی چین اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند، چرا که چین مقصد اصلی کالاهای صادراتی استرالیا و نیوزیلند است. استرالیا و نیوزلند به شکل قابل توجهی به صادرات مواد اولیه وابسته‌اند و از همین جهت برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران دلار استرالیا و دلار نیوزلند، چشم‌انداز رشد جهانی به مراتب بسیار مهم‌تر از داده‌های داخلی آن ها است.

(روابط تجاری استرالیا و سایر کشورها) (روابط تجاری استرالیا و سایر کشورها)

بر اساس گزارش منتشر شده از PriceWaterCoopers در آگوست ۲۰۱۹ با نام China Matters ، در صورت از بین رفتن روابط اقتصادی چین و استرالیا، نیم میلیون شغل تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و حدود ۱۴۰ میلیارد دلار هزینه برای اقتصاد استرالیا خواهد داشت.
به عنوان مثال چند سال قبل، با جنگ تجاری این دو کشور و ممنوع شدن صادرات از استرالیا به چین، شاهد ضربه اقتصادی ۱۵.۵ میلیارد دلاری به استرالیا بوده ایم.
در نتیجه در صورت مطلوب بودن چشم‌انداز رشد اقتصادی چین، تقاضا برای واردات این کشور افزایش خواهد یافت و این امر در نهایت منجر به جذب سرمایه از چین به استرالیا می‌شود و در این شرایط، دلار استرالیا تقویت خواهد شد.
همچنین باید در نظر داشت که مهم ترین صادرات استرالیا شامل سنگ آهن، ذغال سنگ، نفت و پس از آن طلا می باشد که استرالیا یکی از منابع اصلی سنگ آهن، ذغال سنگ و گاز طبیعی مایع برای چین است.

(10 صادرات برتر استرالیا)
(۱۰ صادرات برتر استرالیا)

از طرفی بیشترین واردات به استرالیا از سمت چین صورت می گیرد و از همین رو PPI چین بر عملکرد AUD تاثیر گذار خواهد بود. از دیگر داده های اقتصادی تاثیر گذار بر دلار استرالیا می توان به PMI چین نیز اشاره کرد.

 (10 واردات برتر استرالیا)
 (۱۰ واردات برتر استرالیا)

در کنار استرالیا، بزرگ ترین شریک تجاری نیوزلند نیز چین است و این کشور مقادیر زیادی از گوشت و لبنیات به ویژه گوشت گوسفند و گاو به چین عرضه می‌کند. رشد اقتصادی چین سبب افزایش تقاضای چین برای لبنیات و گوشت و در نتیجه افزایش درآمدزایی صادرکنندگان نیوزلندی و نیز تقویت دلار نیوزلند خواهد شد.

(روابط تجاری نیوزلند و سایر کشورها)
(روابط تجاری نیوزلند و سایر کشورها)

به شکل کلی اقتصاد کشورهایی نظیر نیوزلند و استرالیا نسبت به اقتصاد کشورهایی که به تقاضای داخلی برای رشد اقتصادی متکی بوده یا به اصطلاح صادرات محور هستند، در برابر شوک‌های اقتصادی جهانی (اعم از بحران مالی، جنگ تجاری، کرونا و…) آسیب‌پذیرتر هستند و در چنین شرایطی NZD و AUD تضعیف می گردند.
در نتیجه بررسی موارد مربوط به کشورهایی همچون چین که شرکای بزرگ تجاری این کشورها محسوب می شوند حائز اهمیت بوده و تاثیر گذار هستند.

تصمیم گیری نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا و نیوزلند

جلسه تصمیم گیری نرخ بهره استرالیا در روز سه‌شنبه، برگزار خواهد شد. با وجود انتشار مطلوب داده‌های اخیر اقتصادی استرالیا، با توجه به بهبود قابل توجه در بازار کار در ماه آگوست و افزایش مجدد تورم، بازارها احتمال بسیار پایینی برای افزایش نرخ بهره در نظر دارند که از جمله دلایل بسیار مهم آن می توان به اظهارات برخی مقامات در صورتجلسه آخرین نشست بانک مرکزی استرالیا اشاره داشت.
در صورتجلسه آخرین نشست بانک مرکزی استرالیا با توجه به بالا بودن سرعت افزایش نرخ بهره، اکثر اعضا اذعان داشتند که نرخ بهره را بدون تغییر خواهند گذاشت چراکه معتقدند بایستی تأثیر کامل سیاست انقباضی را مشاهده کنند.
از آنجایی که نرخ بیکاری استرالیا در پایین‌ترین سطح خود بوده و نیز مشارکت نیروی کار در بالاترین سطح خود قرار دارد به طور کلی بازار کار استرالیا در وضعیت مطلوبی می باشد.

(وضعیت مطلوب بازار کار استرالیا)

(وضعیت مطلوب بازار کار استرالیا)

در صورت ثابت ماندن نرخ بهره استرالیا، شاهد ضعف دلار استرالیا خواهیم بود اما با توجه به قیمت گذاری بازار در خصوص عدم افزایش نرخ بهره انتظار ضعف قابل توجه AUD وجود ندارد.

جلسه تصمیم گیری نرخ بهره بانک مرکزی نیوزلند در روز چهارشنبه است و همچون بانک مرکزی استرالیا، بازارها احتمال پایینی را برای افزایش نرخ بهره در نظر دارند اما با توجه به عملکرد قوی اقتصاد نیوزیلند، سوال اصلی این است که آیا بانک مرکزی نیوزلند صحبتی از یک گام افزایش نرخ بهره در ماه نوامبر خواهد کرد یا خیر.

 (وضعیت اقتصاد نسبتا قوی استرالیا)
 (وضعیت اقتصاد نسبتا قوی استرالیا)

با وجود اینکه تورم در سه ماهه دوم کمی کاهش یافت اما به نظر می‌رسد با افزایش شدید قیمت نفت، مجددا شاهد افزایش تورم خواهیم بود که سبب موج جدیدی از نگرانی ها پیرامون تورم شده است.
عمده انتظارات حاکی از عدم تغییر نرخ بهره بانک مرکزی نیوزلند است اما پیش بینی می شود که RBNZ صحبت از یک گام افزایش نرخ بهره در ماه نوامبر را خواهد کرد که این موضوع به تقویت دلار نیزلند کمک خواهد کرد.
در نظر داشته باشید که دو هفته آینده بانک مرکزی نیوزیلند انتخاباتی پیش رو دارد و نظر سنجی ها حاکی از پیروزی اپوزوسیون راست گرا می باشد که در این صورت احتمال تغییر سیاست های پولی و مالی این کشور وجود دارد.
لازم به ذکر است که حذب چپ گرا در نیوزلند از سال ۲۰۱۸ روی کار آمده اند و می توان گفت عملکرد خوبی از خود نشان دادند که بازار کار قوی بعد از بحران جهانی کویید مصداق بارز این عملکرد می باشد. با توجه به برگزاری انتخابات این ریسک وجود دارد که بانک مرکزی این کشور اظهارات شفافی از تصمیمات RBNZ ارائه نکند.
در هر صورت با توجه به کندی رشد اقتصاد و کاهش سنتیمنت ریسک پذیری جهانی، چشم‌انداز کلی برای دلار نیوزیلند مطلوب به نظر نمی‌رسد و تقویت دلار نیوزلند به شکل مقطعی خواهد بود.

انتشار داده‌های اقتصادی چین نیز در کانون توجهات قرار خواهد گرفت چرا که همانطور که اشاره شد چین بزرگترین شریک تجاری استرالیا و نیوزلند است، بنابراین این ارزها نسبت به تحولات چین بسیار حساس هستند و آخرین نظرسنجی‌های تجاری چین در آخر هفته منتشر خواهند شد.

محدوده های جفت ارز AUD/USD و NZD/USD به شرح زیر است:

 

(نمودار AUD/USD)
(نمودار AUD/USD)

(نمودار NZD/USD)
(نمودار NZD/USD)

مطلب پیشنهادی : دسترسی به گزارش بازار فارکس هفته گذشته

مطالب مشابه

4.3 6 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اریا
اریا
7 ماه قبل

مثل همیشه عالی بود ممنون از لطفتون

مسیح محرری
مسیح محرری
7 ماه قبل

بسیار عالی . لطفا تحلیل های هفتگی رو هم مثل سابق بزارید با تشکر

hasan99tt
hasan99tt
7 ماه قبل

دمتون گرم

حسینی
حسینی
7 ماه قبل

عالی

سینا جعفری
سینا جعفری
7 ماه قبل

بسیار عالی ممنونیم ازتون. لطفا تحلیل هفتگی اقتصاد کلان رو نیز مثل قبل بزارید. با تشکر

امیر
امیر
7 ماه قبل

سپاس از این که برامون وقت میزارید

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×