در این گزارش به ترتیب به موارد زیر پرداخته شده است:
- بازار سهام
- مروری جزئی بر رویدادها و اخبار هفته گذشته و تاثیر آن بر سهام
- چشم انداز سهام برای هفته پیشرو (۲۶-۳۰ ژوئن)
- جفت ارزها
- عملکرد جفت ارزها در هفته گذشته
- چشم انداز جفت ارزها برای هفته پیشرو (۲۶-۳۰ ژوئن)
- نفت
- طلا
بازار سهام
مروری جزئی بر رویدادها و اخبار هفته گذشته و تاثیر آن بر سهام
هفته سوم ژوئن با بازدهی منفی شاخصهای سهام شروع شد و تا پایان هفته ادامه پیدا کرد. ضعیفترین بخش بورس آمریکا یعنی بخش بانکی همچنان در ریزش شاخصهای آمریکا نقش پُر رنگی دارند، انتظارات از کاهش درآمد بانکها بیشتر شده و خانم یلن روز جمعه اعلام کردند احتمالا در آینده ادغام بیشتری در راه خواهد بود. هفته گذشته Citi group و Bank of America با بیش از ۵ درصد کاهش مواجه شدند.
بازدهی هفتگی شاخصهای مطرح بورس دنیا
داده های ضعیف PMI آمریکا، آلمان و فرانسه
کاهش شاخصهای بورس در ابتدا با توجه به هفته قبل که احساسات بازار بیانگر ریسک پذیری بود برای عمده تحلیلگران به فاز اصلاحی شباهت داشت اما در آخرین روز هفته داده PMI به صعودگرایان بازار هشدار جدی داد. داده PMI آمریکا نیز نشان دهنده ضعف در بخش تولید است و داده PMI آلمان و فرانسه در هر دو بخش تولید و خدمات ضعیف منتشر شد.
PMI بخش تولید اروپا به ۴۳.۶ (کمترین سطح در ژوئن ۲۰۲۰) و در خدمات به ۵۲.۴ رسید.
چشم انداز سهام برای هفته پیشرو (۲۶-۳۰ ژوئن)
رالی صعودی S&P500 و Nasdaq بعد از هفتهها متوقف شد، اما آیا این میتواند پایان صعود در هفتههای آینده باشد؟
شاخص VIX همچنان نشان دهنده اعداد ۱۳ و ۱۴ میباشد که بیانگر ریسک پذیری بازار آمریکا با وجود ریزش هفته گذشته است، در نتیجه راه صعود و سقفهای جدید سال خیلی دور نخواهد بود. اما اگر مبنا تحلیل بر پایه تحلیل بنیادی باشد بازار نیاز دارد PMI جدید منتشر شده را قیمت گذاری کند از همین رو خریداران بهتر است با اصلاحات بیشتر وارد معامله شوند.
عملکرد جفت ارزها در هفته گذشته
در هفته گذشته دلار کانادا علیرغم کاهش قیمت نفت بهترین عملکرد را به ثبت رساند که از جمله عوامل تاثیر گذار در تقویت آن میتوان به انتشار مطلوب داده خرده فروشی اشاره کرد. دلار آمریکا جایگاه دوم را با توجه به برخی اظهارات انقباضی اعضای فدرال رزرو و به ویژه پاول در طول شهادت خویش به خود اختصاص داد. فرانک نیز مطابق انتظار و همانطور که در گزارش هفته گذشته (هفته منتهی به ۲۳ ژوئن ) به آن اشاره شده بود در دسته ارزهای قوی با توجه به افزایش نرخ بهره این کشور قرار گرفت.
ضعیفترین ارز در هفته گذشته با توجه به افت PMI بخش خدمات و صورتجلسه RBA، دلار استرالیا بوده است. دلار نیوزلند نیز عملکرد بسیار ضعیفی را داشته است.
نمودار عملکرد هفتگی ارزها
چشم انداز جفت ارزها برای هفته پیشرو (۲۶-۳۰ ژوئن)
در این گزارش سعی شده تا با توجه به تقویم اقتصادی پیش رو، به بررسی ارزهایی با بیشترین اثرپذیری از دادههای اقتصادی پرداخته شود.
با پشت سر گذاشتن تصمیمات مهم بانکهای مرکزی، توجه بازارها در هفته آتی معطوف به دادههای تورمی خواهد شد. عملکرد یورو در یک ماه گذشته مثبت بوده است اما ادامه این روند بستگی به دادههای تورمی و سیاست بانک مرکزی اروپا خواهد داشت. ین ژاپن در یک ماه گذشته عملکرد بسیار ضعیفی داشته و به نظر میرسد که در صورت انتشار بسیار بالا تورم، شاهد مداخله بانک مرکزی ژاپن خواهیم بود.
رالی صعودی یورو ادامهدار خواهد بود؟
بازارها در حال قیمت گذاری دو مرحله افزایش نرخ بهره طی ماههای آتی میباشند اما با توجه به کاهش تورم و نشانههایی مبنی بر رکود فنی، تصمیمات بانک مرکزی اروپا در ادامه بسیار دشوار خواهد بود.
از همین رو احتمال تقویت یورو از جانب سیاست پولی پایین است و نمیتواند به تنهایی محرکی برای ادامه این رالی باشد. اما در صورت تضعیف سایر ارزها به ویژه دلار آمریکا و ین ژاپن، یورو همچنان میتواند تقویت شود.
پیش از انتشار داده CPI ناحیه یورو در روز جمعه، توجه معامله گران معطوف به داده CPI آلمان در روز پنجشنبه خواهد بود.
نمودار CPI ناحیه یورو
ضعف یِن تا کجا ادامه دار است؟
با توجه به امتناع بانک مرکزی ژاپن از اعمال سیاستهای پولی انقباضی، ین در برابر ارزهایی با بانکهای مرکزی هاوکیش تضعیف شده است و از همین رو جفت ارزهای EURJPY و GBPJPY رشد بسیار قابل توجهی را تجربه کردهاند.
با ضعف ین، مقامات ژاپنی هشدارها در مورد مداخله را افزایش دادهاند اما این صحبتها توسط مقامات ژاپنی هنوز به اوج خود نرسیده است و تا کنون، وزیر دارایی از به کار بردن عباراتی که نشان دهنده هرگونه مداخله قریب الوقوع باشد، خودداری کرده است.
از دادههای مهم ژاپن در هفته آتی که تا حدی مسیر ین را مشخص خواهد کرد میتوان به CPI و تولیدات صنعتی روز جمعه نیز اشاره کرد.
مشخص شدن مسیر دلار با انتشار داده تورمی PCE
دلار در یک ماه اخیر ضعیف شده است که از جمله عوامل آن، بدبینی بازار در خصوص سیگنالهای هاوکیش فدرال رزرو و ریسک پذیری بازار سهام بوده است. بدین ترتیب با انتشار داده PCE در روز جمعه مسیر دلار مشخص خواهد شد.
از دیگر دادههای مهم ایالات متحده، انتشار سفارشات کالاهای بادوام در روز سهشنبه و داده نهایی نرخ رشد GDP در Q1 در روز پنجشنبه میباشد.
احتمالا رالی صعودی کانادا ادامه خواهد داشت!
آمار تورمی کانادا روز سهشنبه منتشر میشود و علیرغم کاهش قیمت نفت، در هفته اخیر دلار کانادا با توجه به صحبتهای هاوکیش بانک مرکزی کانادا، رشد خوبی داشته است. بنابراین گزارش تورمی هفته آتی کانادا در تثبیت روند صعودی دلار کانادا بسیار مهم خواهد بود.
نفت
نفت در هفته گذشته همچنان در محدوده رنج ۷۲ دلار و ۶۷ دلار به نوسانات خود ادامه داد. با وجود کاهش عرضه نفت توسط عربستان در ماه جولای، به دلیل عدم تقاضا و از طرفی فروش نفت روسیه در بازار سیاه با قیمتهایی پایینتر فشار فروش بر روی نفت حفظ شده است.
با شدت گرفتن تنشهای داخلی روسیه و اعلان جنگ نیروهای واگنر علیه پوتین احتمالا نفت در روز دوشنبه با گپ مثبت باز خواهد شد. اما بعید به نظر میرسد که عوامل ژئوپلتیک بتواند باعث تشکیل روند قیمتی برای نفت شود.
طلا
بعد از بالا بردن نرخ بهره ترمینال تا آخر سال ۲۰۲۳ و احتمال افزایش دو مرحلهای آن به نظر میرسد طلا همچنان میتواند به روند نزولی خود ادامه دهد اما قطعا تنشهای ژئوپلتیک در روسیه میتواند باعث اصلاح آن شود. بطور کلی خرید پلهای طلا از محدوده ۱۹۳۰ تا ۱۸۴۰ یا استراتژی DCA در بازه زمانی ۶ ماه آینده میتواند استراتژی مناسبی برای ورود به طلا باشد. اما از دید کوتاه مدتتر میتوان طلا را تا محدوده ۱۹۴۵ در این هفته مثبت دید که البته روند طلا در حال حاضر منفی بوده و افزایش قیمت طلا در این مقاطع میتواند موقتی باشد.
دید بهتری برای سرمایه گذاری میده ممنون
مرسی، مثل همیشه عالی بود.
سپاس
سپاس ♥🌹👏🏻
بسیار عااالی
اااا نمیدونستم میشه کامنت گذاشت
دمتون گرم خدایی ، خدا قوت .
همیشه برام سواله که دلار نیوزلند چرا باید بین ارزهای مهم فارکس باشه ؟ رفرنسی هست درباره اش که بخونم و یاد بگیرم ؟
وقت بخیر؛ نیوزیلند از نظر جمعیت کشور کوچکی است، اما حجم معامله دلار نیوزیلند در بازارهای فارکس بسیار زیاد است، بخاطر اینکه این کشور پایگاه بانکهای خارجی بزرگ، نرخهای بهره محلی بالا، تجارت خارجی گسترده و اقتصاد محلی باثبات است.
مختصر و مفید
تحلیلتون عالی بود
خواهشا به حمایت از ما ادامه بدید.🙏
بسیار عالی و کاربردی
لطفا همینطور ادامه بدید ۳>
ممنون خیلی عالی . لطفا ویدئو های انچین هم ادامه بدید مخصوصا بخش کریپتو
بسیار عالی.
تشکر
ممنونم
سپاس خیلی مفید وعالی🌷🌷🌷