معاملات CFD چیست؟ راهنمای کامل بازار CFD

مقالات
معاملات CFD

معاملات قرارداد مابه التفاوت (Contracts for Difference) یا به طور اختصاری، CFD، جایگزینی محبوب برای معاملات معمول هستد، اما این معاملات شامل چه دارایی هایی می‌شوند؟ این سبک معامله برای چه افرادی مناسب است؟ در این محتوای آموزشی، نکات مهم مربوط به CFDها، نحوه کار و دلیل استفاده از آن برای پوزیشن گرفتن در بازارهای مالی را شرح می‌دهیم. اگر می‌خواهید با مزایای این سبک معاملاتی و ریسک‌های آن آشنا شوید و مقدمات معامله گری به سبک CFD را یاد بگیرید، با ما همراه شوید.

مقدمه

سفته بازی بر روی دارایی های مالی که ارزش آن ها با رشد یا سقوط همراه است، همیشه فعالیتی محبوب بوده؛ به ویژه که امکان انتخاب از بین طیف متنوعی از بازارها وجود دارد. برای مثال:

  • سهام، مانند شرکت اپل (Apple) یا شرکت نفتی BP؛
  • ارزها، مانند یورو (EUR) یا دلار آمریکا (USD)؛
  • کامودیتی‌ها، مانند طلا، نفت یا شکر؛
  • شاخص های سهام، که عملکرد مجموعه‌ای از سهم‌ها را در بر می‌گیرد، مانند FTSE 100 یا Nikkei 225؛
  • سایر ابزارهای مالی، مانند نرخ های بهره و اوراق قرضه دولتی.

قیمت یا ارزش هریک از این دارایی ها در بازار، در هر زمان در مشخص است و طبیعتا در گذر زمان تغییر می‌کند. برای مثال، ممکن است قیمت هر سهم شرکت Apple امروز معادل ۱۱۳ دلار و فردا برابر با ۱۱۵ دلار باشد. خرید و فروش سهام یا معامله ارزها برای سرمایه‌گذاران عادی آسان به نظر می‌رسد ، اما خرید کامودیتی‌هایی مانند بشکه‌های نفت یا معامله شاخص‌های سهام پیچیدگی‌های بیشتری دارد.

قرارداد مابه التفاوت یا CFD به شما اجازه می‌دهد که بر اساس پیشبینی از افزایش یا کاهش ارزش این دارایی ها در آینده دست به معامله بزنید و دسترسی شما به بازارهایی مانند کامودیتی‌ها و شاخص‌ها را بسیار آسان‌تر می‌کند. در واقع CFD به شما اجازه می‌دهد از تغییر در ارزش دارایی ها در بازه زمانی بین باز کردن و بستن معامله، کسب سود کنید، بدون اینکه به در اختیار داشتن مالکیت دارایی ها نیاز داشته باشید.

معاملات قرارداد مابه التفاوت یا CFD چیست؟

معاملات CFD جزو بازار مشتقه به حساب می آیند، چرا که قیمت یک CFD بر اساس ارزش دارایی در حال مبادله تعیین می شود. برای مثال، یک معامله CFD بر روی طلا هنگامی که این قراردادها را معامله می‌کنید، می‌پذیرید که تفاوت قیمت یک سرمایه را از زمانی که قرارداد باز می‌شود تا زمانی که بسته می‌شود، معامله کنید. از آنجا که صاحب این سرمایه نمی‌شوید، می‌توانید هم از بازارهایی که صعودی هستند و هم از بازارهایی که نزولی هستند کسب سود کنید.

اما معاملات CFD چگونه صورت می‌گیرند؟ هر قرارداد یک قیمت خرید و یک قیمت فروش دارد. قیمت فروش اندکی کمتر از قیمت فعلی بازار و قیمت خرید نیز مقداری بیشتر است. تفاوت بین این دو به عنوان Spread یا تفاوت نرخ خرید و فروش نام دارد. اگر فکر می‌کنید که بازار صعودی خواهد بود، سهام را می‌خرید، که به عنوان گرفتن پوزیشن Long شناخته می‌شود. اگر پیشبینی می‌کنید که بازار نزولی باشد، سهام را می‌فروشید، که گرفتن پوزیشن Short نام دارد. هر چقدر بازار در جهتی که تحلیل کرده‌اید حرکت کند، سود شما نیز بیشتر خواهد بود و هرچقدر بازار در جهت مخالف حرکت کند، ضرر شما سنگین‌تر می‌شود.

CFDها با Leverage یا اهرم مبادله می‌شوند، یعنی تنها به پیش‌پرداختی محدود، یعنی Margin، نیاز دارید تا به بازار دسترسی کامل داشته باشید. برای مثال، اگر بخواهید اگر پوزیشنی معادل ۵۰۰ سهام اپل باز کنید، کافیست تنها مبلغی معادل ۵۰ سهم سپرده‌گذاری کنید. البته سود یا ضرر شما بر اساس ارزش کامل معامله محاسبه می‌شود، به همین دلیل باید همیشه مراقب ضررهای خود باشید و اقداماتی مانند تعیین استاپ و لیمیت را برای مدیریت ریسک انجام دهید.

آشنایی با سازوکار معاملات CFD

هنگام معامله یک دارایی به صورت CFD، با دو عدد روبرو هستید: قیمت خرید (Buy Price) و قیمت فروش (Sell Price). پس اگر بخواهید بر روی یک کامودیتی، برای مثال نقره، پوزیشن بگیرید، در پلتفرم CFD با همچین ارقامی مواجه خواهید شد:

معاملات CFD چیست

* ارقام ارائه شده در این مقاله ترجمه ای از متن اصلی بوده، بنابراین بایستی به اختلاف با قیمت های کنونی در بازار توجه داشت.

در این مثال، قیمت نقره توسط تأمین‌کننده در بازه بین ۱۶۵۳ – ۱۶۵۰ تعیین شده است (که در بازار اصلی برابر با ۱۶.۵۰/۱۶.۵۳ دلار آمریکاست). اگر فکر می‌کنید قیمت نقره افزایش خواهد یافت، می‌توانید آن را از سطح قیمتی ۱۶۵۳ که به عنوان مبلغ پیشنهادی (offer price) شناخته می‌شود، بخرید (Buy) و در انتظار رشد قیمتی بمانید. یا اگر انتظار دارید که قیمت نقره افت داشته باشد، می‌توانید آن را در سطح قیمتی ۱۶۵۰ که به عنوان قیمت عرضه (bid price) شناخته می‌شود، بفروشید (Sell). تفاوت بین این دو قیمت، اسپرد (Spread) یا اختلاف نرخ خرید و فروش نام دارد.

اسپرد چیست؟

قیمت خرید و قیمت فروش هیچ کدام برابر با ارزش واقعی دارایی ای که می‌خواهید معامله کنید ( یا دارایی پایه) نیستد، بلکه قیمت خرید کمی بیشتر از ارزش آن و قیمت فروش کمی کمتر است. در مثال بالا، قیمت واقعی نقره میانگین دو قیمت ذکر شده خواهد بود، یعنی معادل ۱۶۵۱.۵. تفاوت بین قیمت خرید و فروش در این مثال برابر با ۳.۰ و به عبارت دیگر، اسپرد ۳ واحدی است.

اسپرد در معاملات CFD

اسپرد چه تأثیری بر معاملات دارد؟

اسپرد در واقع کارمزدی است که تأمین‌کننده CFD برای ثبت معامله شما دریافت می‌کند. هر چقدر اسپرد کمتر باشد، برای شما بهتر است. بیایید دلیل آن را بررسی کنیم. برای بستن یک پوزیشن، لازم است برعکس کاری که برای باز کردن آن انجام داده‌اید را اجرا کنید. یعنی اگر معامله را با «خریدن» باز کرده‌اید، با «فروختن» آن را می‌بندید و برعکس.

در مثالی که بالا درباره نقره داشتیم، اگر با قیمت ۱۶۵۰ خریده‌اید، باید هنگام بستن معامله با همان قیمت یا بالاتر بفروشید، یا دچار ضرر شوید. این یعنی قیمت واقعی نقره باید ۳ واحد رشد کند تا نقطه سود و زیان برابر شود (به اصطلاح سر به سر شود).

قیمت پایه و قیمت بازار CFD

پس اندازه اسپرد مشخص می‌کند که بازار چقدر باید حرکت کند تا پوزیشن شما به سود برسد.

اندازه معاملات CFD

معاملات CFD بر اساس قراردادهای استاندارد با نام لات (Lot) انجام می شوند. اندازه این قراردادها به نوع دارایی مورد معامله بستگی دارد و عموما مشابه نحوه معامله آن دارایی در بازار پایه است.

دوباره به مثال نقره برمی‌گردیم که در بازار پایه، در قراردادهایی به اندازه ۵۰۰۰ اونس تروا معامله می‌شود. به همین دلیل، بیشتر تأمین‌کنندگان CFD، نقره را در معاملاتی به اندازه ۵۰۰۰ اونس تروا ارائه کنند. این مبلغ به ازای هر واحد حرکت بازار معادل ۵۰ فِرانک سوئیس (CHF) می‌شود. حالا که می‌دانیم می‌شود سرمایه‌ای مانند نقره را با CFD معامله کرد، بیایید با شیوه گرفتن پوزیشن آشنا شویم.

مثالی از گرفتن پوزیشن CFD برای نقره

فرض کنید که بر اساس تحلیل، انتظار دارید قیمت نقره افزایش پیدا کند و به همین دلیل تصمیم می‌گیرید که ۵ قرارداد CFD را با قیمت ۱۶۵۳ بخرید.

معاملات CFD چیست

پس از یک هفته، قیمتی که توسط تأمین‌کننده شما اعلام می‌شود برابر با ۱۶۸۳/۱۶۸۶ است و شما به این نتیجه می‌رسید که دارایی را بفروشید و پوزیشن را ببندید.

قیمت

در این شرایط، سود یا ضرر شما به این صورت محاسبه می شود: تعداد قراردادهای معامله شده، ضرب در ارزش قرارداد به ازای هر واحد حرکت، ضرب در اختلاف واحد قیمت باز کردن و بستن پوزیشن. پس در این سناریو، شما ۷۵۰۰ CHF سود کرده‌اید:

CHF۷۵۰۰ = ۳۰ واحد × ۵۰ CHF× ۵ قرارداد

البته لازم است عوامل دیگری مانند کمیسیون و سایر هزینه‌ها را نیز در نظر بگیرید، که در ادامه بیشتر به آن‌ها می‌پردازیم.

تعداد قراردادهایی که معامله می‌کنید به شما بستگی دارد، اما باید همیشه در نظر داشته باشید که ارزش یک قرارداد در هر بازار نسبت به بازار دیگر متفاوت است و ممکن است بر اساس ارزهای مختلفی تعیین شود. برای مثال، ممکن است ارزش یک قرارداد شاخص بازار سهام انگلستان یا FTSE به ازای هر واحد حرکت برابر با ۱۰ CHF باشد، اما یک قرارداد شاخص بازار سهام ژاپن یا Nikkei 225 به ازای هر واحد حرکت ارزشی معادل ۵ CHF داشته باشد. هنگام معادله CFD سهام‌، حجم قرارداد معمولا برابر با ارزش یک سهم از شرکت در حال معامله است. به همین دلیل، اگر می‌خواهید ۱۰۰۰ سهم از شرکت Vodafone خریداری کنید، باید ۱۰۰۰ سهم از CFD شرکت Vodafone بخرید. تأمین‌‌کنندگان CFD اطلاعاتی درباره ارزش هر نوع قرارداد CFD و ارزی که برای آن تعیین شده است را ارائه می‌کنند.

انواع معاملات و هزینه های CFD

هنگام معامله CFDها، در حقیقت قراردادهایی را خرید و فروش می کنید که نماینده ارزشی مشخص در بازار پایه هستند. با اینکه بیشتر معاملات CFD بدون محدودیت زمانی باز می‌مانند، یکسری از آن ها یک زمان و تاریخ مشخص برای بسته شدن پوزیشن دارند که به عنوان سررسید یا انقضا (Expiry) شناخته می‌شود. در واقع زمان انقضا حداکثر زمانیست که می‌توانید پوزیشن را نگه دارید، البته می‌توانید پیش از فرا رسیدن انقضا نیز آن را ببندید.

به طور کلی، CFDها را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد:

CFDهای نقدی یا Cash

قرارداد CFD نقدی معمولا یک تاریخ انقضای اسمی مشخص در آینده خیلی دور دارد. این قراردادها طراحی شده‌اند تا یک پوزیشن برای مدت زمان نامحدودی باز بماند و ادامه‌دار باشد. البته شما می‌توانید هر زمان که بازار باز است، آن را ببندید. معمولا CFDهای نقدی اختلاف نرخ خرید و فروش یا اسپرد فشرده (tight) دارند، تا بازتابی از قیمت های معاملاتی در بازار پایه باشند. البته اگر قرارداد معامله را تا روز بعدی نگه دارید، باید به ازای هر روز، هزینه تأمین مالی شبانه را بپردازید، به همین دلیل این قراردادها بیشتر برای معاملات کوتاه مدت مناسب هستند.

قراردادهای فیوچرز و فوروارد

در قرارداد آتی (Futures)، توافق می‌شود که یک کامودیتی یا محصول سرمایه گذاری با یک قیمت از پیش تعیین شده، در زمانی مشخص در آینده خریداری یا فروخته شود. این قراردادها در بازار پایه وجود دارند و می‌توانند برای معامله دارایی هایی مانند شاخص‌ها و کامودیتی‌ها استفاده شوند.

قرارداد سلف (Forward) نیز تقریبا مشابه است. البته این قراردادها در بازار پایه وجود ندارند، بلکه توسط تأمیین‌کننده CFD ساخته می‌شوند و ارزش آن‌ها بر اساس دارایی پایه تعیین می‌شود. قراردادهای فوروارد معمولا برای معاملات سهام یا فارکس به کار می‌روند.

هر دوی این قراردادها یک تاریخ انقضای مشخص دارند، اما می‌توانند پیش از این تاریخ بسته شوند. معمولا در قراردادهای فوروارد و فیوچر تفاوت نرخ خرید و فروش بیشتر، اما هزینه نگهداری شبانه معاملات کمتر بوده و هنگام تعیین قیمت محاسبه شده است. این امر موجب شده که این قراردادها برای سفته بازی حرکات بلند مدت بازار محبوب باشند.

هزینه معاملات CFD

علاوه بر تفاوت نرخ خرید و فروش، که بالاتر به آن پرداختیم، معاملات CFD هزینه‌های دیگری نیز دارند. فارغ از اینکه سود یا ضرر کرده‌اید باید این هزینه‌ها را بپردازید، البته مبلغی که می‌پردازید بسته به تأمین‌کننده یا استراتژی معاملاتی شما متغیر خواهد بود. این هزینه‌ها عبارتند از:

مارجین

مارجین میزان پولی است که باید به عنوان پیش‌پرداخت در حساب خود داشته باشید تا پوزیشن‌ها را باز کنید و نگه دارید، به همین دلیل عاملی کلیدیست که تعیین می‌کند توانایی مالی انجام معاملات CFD را دارید یا خیر. تأمین‌کنندگان مختلف CFD میزان مارجین‌های متفاوتی تعیین می‌کنند و مبلغ آن برای بازارهای مختلف و با توجه به شرایط بازار پایه متغیر است. هنگامی که یک پوزیشن باز می‌کنید، مارجینی که پرداخته‌اید به آن معامله تعلق می‌گیرد و نمی‌تواند دوباره استفاده شود. البته به محض بستن پوزیشن این پول آزاد خواهد شد.

هزینه‌های تبدیل ارز

هر معامله CFD بر اساس یک ارز خاص تعیین و قیمت گذاری می شود که می تواند نسبت به ارز پایه‌ای که در حساب شماست، متفاوت باشد. در این صورت ناچار می‌شوید سودهای خود را تبدیل کنید، که شامل هزینه تبادل ارز خواهد بود. برای مثال، معمولا تأمین‌کنندگان CFD، بازار سهام آمریکا را بر اساس دلار این کشور ارائه می‌کنند. در این صورت، پیش از اینکه سود یا ضرری به حساب شما اعمال شود، ممکن است نیاز باشد که مبلغ دلاری به یورو یا ارزی دیگر تبدیل شود که شامل هزینه خواهد شد.

هزینه تأمین مالی شبانه

در معاملات CFD، تأمین‌کننده شما معمولا هزینه‌ای برای نگه داشتن شبانه پوزیشن در نظر می‌گیرد (مگر اینکه معاملات فیوچرز یا فورواردز انجام دهید). این هزینه به عنوان هزینه تأمین مالی (funding Charge) شناخته می‌شود و بر اساس هزینه وام گرفتن یا وام دادن سرمایه پایه است. به همین دلیل، به ازای هر روزی که پوزیشن شما باز می‌ماند، متحمل هزینه می‌شوید.

خوب است با هج کردن (Hedging) در این معاملات نیز آشنا شوید. اگر در پورتفولیوی خود سرمایه‌ای دارید که فکر می‌کنید ممکن است بخشی از ارزش خود را از دست دهد، می‌توانید از یک CFD استفاده کنید تا با پوزیشن شورت یا فروش، این ضرر را خنثی کنید. برای مثال، فرض کنید که ۱۰۰۰ پوند سهام HSBC در پورتفولیوی خود دارید. می‌توانید از طریق معامله CFD یک پوزیشن شورت با مبلغی معادل ۱۰۰۰ پوند سهام باز کنید. اگر ارزش سهام HSBC در بازار پایه ریزش کند، ضرر پورتفولیو سهام شما به وسیله سودی که در معامله شورت CFD کسب می‌کنید خنثی می‌شود.

هج کردن در معاملات CFD

هزینه کمیسیون سهام

هنگامی که یک معامله CFD انجام می‌دهید، به ندرت کمیسیون پرداخت خواهید کرد، زیرا بیشتر تأمین‌کنندگان این هزینه را در اسپرد اعمال می‌کنند. با این حال، بسیاری از تأمین‌کنندگان CFD برای بازار سهام، مبلغ بازار پایه را ارائه می‌کنند و هزینه کمیسیون را بعد از انجام معامله دریافت می‌کنند. این امر مشابه معاملات سهام در بازار پایه است.

برای مثال، فرض کنید که باور دارید ارزش سهام شرکت ورزشی N افزایش خواهید یافت، به همین دلیل یک پوزیشن با CFD باز می‌کنید. سهام این شرکت در حال حاضر در بازار پایه با ارزش ۱۵۴۵/۱۵۴۷ ثبت شده‌ است (برابر با ۱۵.۴۵/۱۵.۴۷ CHF). تصمیم میگیرید که ۱۰۰۰ سهم را به عنوان CFD خریداری کنید. تأمین‌کننده شما این سهام را به قیمت بازار پایه ارائه می‌کند، اما روی مبلغ کامل معامله ۰.۱٪ کمیسیون محاسبه می‌کند. پس هزینه نهایی این میزان خواهد بود:

CHF ۱۵.۴۷ = ۰.۱٪ × ۱۵.۴۷ CHF × ۱۰۰۰

در نظر داشته باشید که با اینکه باید برای باز کردن معامله فقط مارجین اولیه را سپرده‌گذاری کنید، هزینه کمیسیون بر اساس ارزش کامل معامله در بازار پایه محاسبه می‌شود.

سایر هزینه ها:

در نهایت، ممکن است متوجه شوید که معاملات CFD شما هزینه‌های دیگری نیز به همراه دارند، از جمله:

  • اشتراک ویژه مدیریت ریسک: از آن جا که احتمال بروز لغزش قیمت یا slippage در پوزیشن‌های CFD وجود دارد، ممکن است بتوانید با پرداخت هزینه‌ای جزئی، یک استاپ قطعی تعیین کنید. بعضی تأمین‌کنندگان اگر استاپ فعال نشود، از این هزینه صرف نظر می‌کنند.
  • اشتراک امکانات خاص: ممکن است تأمین‌کننده شما هزینه فراهم کردن بعضی امکانات خاص پلتفرم خود را نیز دریافت کند (برای مثال پک‌های ترسیم نمودار پیشرفته یا قیمت در لحظه)، البته گاهی اوقات نیز تأمین‌کنندگان برای مشتریان ویژه خود تخفیف قائل می‌شوند.
  • جریمه عدم فعالیت: اگر معامله گری را متوقف کنید، ممکن است تأمین‌کننده شما بخواهد هزینه‌های جاری اجرایی خود را با اعمال جریمه عدم فعالیت به حساب شما جبران کند.

مزایای معاملات CFD چیست؟

تا به حال با معاملات CFD و نحوه انجام آن‌ها آشنا شدیم، اما شاید کنجکاو باشید که مزیت باز کردن پوزیشن CFD نسبت به انجام معاملات به شیوه معمول چیست؟ بیایید مزایای مهم CFDها را بررسی کنیم.

۱. کسب سود از بازارهای نزولی

در معاملات عادی، معمولا یک سرمایه را به امید افزایش ارزش آن می‌خرید که بتوانید آن را برای دریافت سود بفروشید. اما در معاملات CFD، می‌توانید به همان میزان از سرمایه‌ای که فکر می‌کنید دچار افت ارزش خواهد شد به سود برسید، که به عنوان پوزیشن شورت شناخته می‌شود. از آنجا که پوزیشن تنها بر اساس پیشبینی شما برای جهت حرکت بازار است، می‌توانید حتی در بازارهای خرسی نیز به معامله بپردازید.

۲. تنوع بازارها

در معاملات عادی، ممکن است ناچار شوید از بروکرهای مختلفی استفاده کنید که انواع دارایی های متفاوت را به صورت تخصصی ارائه می‌دهند، برای مثال سهام یا تبادلات فارکس. اما بیشتر تأمین‌کنندگان CFD مجموعه متنوعی از بازارهای مالی جهانی را به صورت یک جا و در یک پلتفرم ارائه می‌دهند. همچنین با CFDها می‌توانید در بازارهایی معامله کنید که دسترسی به آن‌ها با روش‌های دیگر دشوار است. برای مثال، شاخص سهام که نمی‌تواند مستقیما خرید و فروش شود، اما به کمک CFDها می‌توانید تحرکات قیمتی آن‌ها را معامله کنید.

۳. معاملات ۲۴ ساعته

بیشتر بازارها ساعات مشخصی برای انجام معاملات دارند. برای مثال، FTSE 100 تنها از ساعت ۸ صبح تا ۴.۳۰ ظهر به وقت سوئیس باز است. در حالت عادی، پس از بسته شدن آن در شب، ناچار می‌شوید تا برای انجام معاملات خود تا صبح روز بعد صبر کنید. هرچند می‌توانید تأمین‌کنندگانی برای معاملات CFD پیدا کنید که به شما اجازه می‌دهند در بعضی بازارها بی‌وقفه معامله کنید. این یعنی حتی اگر بازاری که برای معامله انتخاب کرده‌اید بسته باشد، همچنان می‌توانید پوزیشن‌های خود را باز یا بسته کنید.

۴. اهرم

در معاملات عادی، معمولا باید قیمت کامل سرمایه خریداری شده را پیش از معامله بپردازید، اما معاملات CFD یک محصول اهرم‌دار هستند. یعنی هنگامی که یک معامله CFD انجام می‌دهید، تأمین‌کننده آن از شما می‌خواهد مبلغی معادل تنها درصدی از ارزش کامل پوزیشن را سپرده‌گذاری کنید. در واقع اهرم با یک پیش پرداخت کوچک، به شما امکان حضور یا exposure نسبتا بالایی در بازار می‌دهد.

فرض کنید که می‌خواهید برای طلا معاملات CFD انجام دهید. بدون اهرم، خرید یک اونس طلا ممکن است هزینه‌ای برابر با ۸۰۰ CHF داشته باشد، اما تأمین‌کننده CFD شما مارجین پیش‌پرداخت اولیه را ۵٪ تعیین کرده است. این یعنی می‌توانید با سپرده‌گذاری تنها ۴۰ CHF، یک پوزیشن برای یک اونس طلا باز کنید.

اهرم در معاملات CFD

ریسک معاملات اهرم دار CFD

اهرم می‌تواند در معاملات CFD به سود شما باشد، اما باید به خاطر داشته باشید که هم سودها و هم ضررها بر اساس حجم کامل معامله محاسبه می‌شوند. این یعنی ممکن است به مبلغی بسیار بیشتر از سپرده اولیه شما برسد. به همین دلیل است که اهرم یکی از مزایای معاملات قرارداد مابه التفاوت به شمار می‌رود، اما بزرگترین ریسک آن نیز هست.

خوب است بدانید که هنگام انجام معاملات اهرم دار، باید حداقل میزان مارجین تمام مدت برای پوزیشن‌های باز حفظ شود. معمولا تأمین‌کنندگان معاملات CFD بی‌وقفه و در لحظه میزان سود، ضرر و مارجین ضروری را برای مشتریان خود نمایش می‌دهند. اگر میزان سپرده شما از حداقل میزان مارجین کمتر شود، تأمین‌کنندگان از شما می‌خواهند مبلغ بیشتری سپرده‌گذاری کنید تا پوزیشن‌ها را تأمین کنید (که به عنوان margin call نیز شناخته می‌شود) و حتی ممکن است در صورت زیاد شدن ضررها، معاملات شما را ببندند.

نتیجه گیری

معاملات قرارداد مابه التفاوت یا CFD به شما اجازه می‌دهند از بازارهای صعودی و نزولی سود کنید و همزمان به هزاران بازار مختلف دسترسی داشته باشید. همچنین این سبک معامله محدودیت زمانی کمتری نسبت به بازارهای معمول دارد و شما می‌توانید بعضی بازارها را ۲۴ ساعته معامله کنید. حالا که با نحوه انجام معاملات CFD آشنا هستید، می‌توانید مهارت‌های خود را به آزمایش بگذارید و از مزایای متنوع این بازار بهره‌مند شوید. البته باید ریسک‌ این معاملات را نیز به عنوان معاملات اهرم دار در نظر داشته باشید.

منبع: IG

مطالب مشابه

3.8 4 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اریا
اریا
5 ماه قبل

بسیار عالی بود ممنون از لطفتون

سهیل
سهیل
5 ماه قبل

تشکر

بهراد خیری
بهراد خیری
5 ماه قبل

خوب بود
البته قبلا تجربه این معاملات رو داشتم
خیلی ریسک داشتن و دیگه ادامه ندادم

حامد
حامد
5 ماه قبل

ممنون و متشکر

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×