تحلیل بازار ایران بورس/دلار (هفته اول اسفند)

تحلیل و گزارش بازارها بازار بورس

در این گزارش به بررسی دلایل عملکرد به شدت مثبتِ بازار سرمایه در هفته ابتدایی اسفند ۱۴۰۱ و پیش بینی آن در روزهای آینده پرداخته‌ایم؛ همچنین تحولات اخیر در بازارِ  ارز و عوامل تاثیر گذار بر قیمت دلار در هفته آینده مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.

خداحافظی با نیما!

بازار سرمایه در هفته اول اسفند ماه با عملکردی به شدت مثبت همه را غافلگیر کرد و سناریو اصلاح زمانی در تحلیلِ هفته گذشته را نقشِ بر آب کرد.
همه چیز از روز یک شنبه و با نامه شرکت فولاد مبارکه شروع شد که در این نامه، فولادی ها خواستار حذف ارز  ۲۸.۵۰۰ تومانی و فروش باقی مانده ارز های حاصل از صادرات خود در سامانه نیما با نرخ توافقی شدند؛ این موضوع موجب لیدریِ فولادی ها در این هفته و زنده شدن امیدی برای دیگر صنایع مبنی بر حذفِ ارز نیمایی و مبادله محصولاتشان با نرخ توافقی شد.

نامه منتشر شده از طرف شرکت فولاد

( نامه منتشر شده از طرف شرکت فولاد)

مصوب شدن تغییر محاسبات نرخِ ارزی شرکت های کشتیرانی و خدمات دریایی نیز از دلار نیمایی به ارز بازار متشکل در انتهای همان روز یعنی یک شنبه یکم اسفند ۱۴۰۱، امیدهای قبلی را نیز قوی تر کرد.

سرانجام در روز دوشنبه هم زمان با آغاز فعالیت مرکز مبادله ارز و طلای ایران مقرر شد که منابع لازم ارزی از محل صادرات شرکت‌های صنایع پتروشیمی، مس، معادن، فولاد، پالایش نفت، قیر و سایر صادرکنندگان در تالارِ حواله ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران تامین و جهت فروش به واردکنندگان عرضه شود.

این موضوع یعنی تغییر نرخ قیمت‌گذاری صنایع از دلار نیما به نرخ توافقی، یکی از اصلی ترین نکاتی بود که در گزارش هفته قبلی نیز به عنوان یکی از پارامتر های مهم رشد بازار سرمایه اشاره کرده بودیم؛ البته همچنان این موضوع ابهاماتِ زیادی داشته و فعلا برای قضاوت شاید کمی زود به نظر برسد.

عملکرد بازار بورس در هفته گذشته :

بازار سرمایه در هفته گذشته یعنی هفته ابتدایی اسفند ماه با توجه به اخبار مثبت تغییر نرخ ارز نیما، مورد استقبال گسترده‌ای از طرف سهام‌داران روبرو شد و در سه روز ابتدایی هفته مخصوصا روز های دوشنبه و سه شنبه یعنی اول و دوم اسفند ماه اکثریت بازار سبز پوش شدند و شاهد برگشتِ ارزش معاملات به اعداد بالای ۸۰۰۰ میلیارد تومان و همچنین خروج پول از صندوق های درآمد ثابت و ورود آن به بازار سهام بودیم؛ که این موارد همگی می تواند نشانه مثبتی برای هفته های آتی باشد.

(عملکرد کلی بازار سرمایه)

(عملکرد کلی بازار سرمایه)]

عملکرد شاخص کل بورس در هفته ابتدایی اسفند و پیش بینی آن در هفته آتی:

شاخص کل در هفته گذشته با رشد ۱۳۰ هزار واحدی با قدرت مقاومت ۱.۶۰۰.۰۰۰ واحدی را شکست و به عدد ۱.۶۵۶.۰۰۰ واحد رسید؛ عمده رشد بازار و شاخص کل در دو روز دوشنبه و سه شنبه بود که به ترتیب ۷۰ و ۶۰ هزار واحد رشد داشت.

هفته بعدی یکی از کلیدی ترین هفته های بازار سهام است؛ زیرا در صورت شکست پر قدرت مقاومت ۱.۷۰۰.۰۰۰ واحدی می توانیم انتظار شروع موج صعودی قوی که قبلا به آن اشاره شده بود را داشته باشیم؛ ولی درصورت افزایش عرضه ها و ناکام ماندن در شکستِ این مقاومت، احتمالا همچنان تا چند هفته آتی درگیر اصلاح زمانیِ بازار سهام باشیم.

یکی از نکات منفی این هفته فروش گسترده حقوقی ها مخصوصا در صنایع و سهام های بزرگ و همچنین افزایش عرضه‌ها در روز چهارشنبه و سرخ پوشی تقریبا ۵۰ درصدی بازار در این روز بود که کمی می تواند از وزن سناریو مثبت شکستِ مقاومت ۱.۷۰۰.۰۰۰ واحدی در هفته آینده کمتر کند.
پیش بینی می شود که هفته آینده، هفته‌ای خنثی با وزن منفی باشد و شاخص کل در شکستِ مقاومت ۱.۷۰۰.۰۰۰ واحدی ناکام باشد؛ به طوری که مجدد به کانال ۱.۶۰۰.۰۰۰ تا ۱.۵۰۰.۰۰۰ واحدی برگشته و همچنان درگیر اصلاح زمانی باشیم.

(تکنیکال شاخص کل)

(تکنیکال شاخص کل)

چه شد که قیمت ها به مرز خودکشی رسیدند؟!

در هفته ای که گذشت یعنی هفته ابتدایی اسفند ماه، قیمت سکه به ۳۰ میلیون، طلای آبشده به ۱۰ میلیون به ازای هر مثقال، دلار هرات به ۵۰ و درهم به ۱۴ هزار تومان رسید.

این قیمت‌ها به عنوان یک مرز روانی برای معامله‌گر مطرح می شود؛ به عبارتی این نقاط مرز خودکشی هستند.
 یعنی ریسک به ریوارد بالا بوده و بهتر است که از معاملات هیجانی دوری کرد؛ یعنی شاید قیمت عددهای بالاتری را نیز ببیند ولی با این ریسک به ریوارد بالا، احتمالا خریدار در کوتاه مدت سودی نکند.

۱) روز دوشنبه یکم اسفندماه خبر تحریم اتحادیه اروپا باعث افزایش قیمت ها شد؛ اما دلیل اصلی رسیدن قیمت به ۵۰ هزار تومان، محدود بودن میزان فروش در بازار و تقاضای زیاد افراد در صرافی های مجاز بود.

۲) در روز بعد یعنی سه شنبه “علی شریعتی” عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: عراق به زودی به سیستم سوئیفت متصل می شود و به همین دلیل ایران برخی از ابزارهای دور زدن تحریم‌ها را از دست می دهد و این مورد نیز در افزایش قیمت دلار بی تاثیر نبود.

۳) در نهایت پول های جدیدی که به خاطر عیدی کارمندان وارد بازار شده است را می توان به عنوان آخرین دلیلی برشمرد که در حال حاضر باید دلار ۵۰۸۰۰ تومانی را شاهد باشیم.

راه اندازی بازار مبادله

روز سه شنبه به تاریخ دوم اسفند ۱۴۰۱ روز مهمی برای بازار تلقی می شد؛ روزی که بانک مرکزی اعلام کرد: دیگر ارزی با کارت ملی به فروش نمی رسد و سهمیه ۵۰۰۰ یورویی پس گرفته می شود. همچنین در این روز بالاخره پس از کش و قوس های فراوان مرکز مبادله ارز و طلا افتتاح شد.
بانک مرکزی قصد دارد بازار مبادله را جایگزین بازار آزاد کند، به این شکل که نیاز افراد و صنایع را در بازار تامین کند.
تنها نکته این است که اگر مرکز مبادله بخواهد جایگزین بازار شود، آیا می تواند نیازها را به مقداری که متقاضی ها انتظار دارند پوشش بدهد یا خیر؟

به همین دلیل بازار ارز به بازار مبادله فعلا با تردید نگاه کرده است؛ اگر این بازار بتواند تمام نیازها را پاسخ بدهد قطعا موثر خواهد بود. اما اگر محدودیت داشته باشد صرفا به عنوان یک مسکن زودگذر عمل خواهد کرد و نه درمان…

موارد تاثیرگذار برای پیش بینی قیمت هفته آینده دلار :

وضعیت بازار ساز:
بازار ساز با وضعیت فعلی ابزار کنترل خاصی در دسترس ندارد؛ مگر این که در چند روز آینده هیجان کمتر شده که موثرترین عامل می تواند خبر مذاکرات باشد.

سفر قریب الوقوع پادشاه عمان به ایران:
 پادشاه این کشور اعلام کرده که در تلاش است تا با پیام هایی که میان مقامات ایران و آمریکا تبادل می کند؛ در آینده ای نزدیک و با خبری خوش به تهران سفر کند.

مذاکره غیرمستقیم خزانه داری آمریکا با بانک مرکزی:

اتفاق دیگری که در ارتباط با مسائل پولی و بانکی افتاده است؛ ورود بانک مرکزی قطر به مناقشه ایران و آمریکا و ایفای نقش واسطه در این حوزه است؛ در همین چارچوب مذاکراتی غیرمستقیمی بین خزانه‌داری آمریکا و بانک مرکزی ایران به واسطه بانک مرکزی قطر در جریان است.
این خبر با دقت بالا باید رصد شود و در هفته آینده باید منتظر اخبار این مذاکرات باشیم .

نرخ حواله درهم:

روند نرخ حواله درهم امارات در هفته جاری، نوع نوسانات قیمت دلار در هفته آینده را مشخص خواهد کرد.

جمع بندی:

در این وضعیت دشوار است که دلار به راحتی در مسیر نزولی قرار بگیرد؛ با این حال برآوردهای دیگری می شود که بازارساز به دنبال فروش ارز از نرخ های بالاست و قصد دارد بخشی از معامله گران ارز را دچار ضرر کند.

تحلیل تکنیکال دلار :

قیمت، طبق تحلیلی که در هفته گذشته ارائه شد؛ سقف کانال صعودی خود را به سمت بالا شکسته و به اولین هدف خود یعنی فیبوی ۲.۶۱۸ رسید. اگر قیمت بتواند در بالای این محدوده و کانال صعودی خود تثبیت شود؛ هدف بعدی فیبوی ۳.۶۱۸ یعنی ۶۱ هزار تومان می باشد.


( تحلیل تکنیکال دلار )

 

 

 

مطلب پیشنهادی : دسترسی به گزارش بازار ایران بورس/دلار هفته گذشته (هفته چهارم بهمن)

مطالب مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
hamedkarim
hamedkarim
1 سال قبل

با سلام خسته نباشید بابت مطالب اگر تحلیل های بنیادی در خصوص صنایع با پتانسل بالا تر و شرکت های که احتمال رشد بیشتری دارند نیز بررسی بشن خیلی عالی میشه

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×