بررسی بازار سرمایه ایران و دلار در هفته دوم بهمن

تحلیل و گزارش بازارها بازار بورس

سنگ پرانی شورای رقابت به بازار سرمایه

بازار سرمایه ایران در هفته ای که گذشت (هفته دوم بهمن ۱۴۰۱) مسیری نزولی را در پیش گرفت. عوامل زیادی در این موضوع دخیل بودند ولی دلیل اصلی را می توان در دخالت شورای رقابت مبنی بر توقف عرضه خودرو در بورس کالا جستجو کرد. بعد از انتشار نامه شورای رقابت، وزیر اقتصاد از تشکیل جلسه فوری با شورای رقابت و سازمان بورس برای حل این مهم خبر داد که شورای رقابت نبود چند تن از اعضای شورا را بهانه کرد و در جلسه حضور پیدا نکرد. لازم به ذکر است که انتشار چند دقیقه ای صحبت های آقای مخبر مبنی بر توقف عرضه خودرو در بورس کالا از سوی خبرگزاری تسنیم در به وجود اوردن یک جو منفی تر برای بازار بی تاثیر نبود.

عرضه بورسی دنا شاهین و. 207 متوقف شد

خیلی از معامله گران معتقد بودند که آقای مخبر به صورت شفاهی این قضیه را به خبرگزاری تسنیم اعلام کرده و این خبرگزاری به اشتباه خبر را کار کرده است؛ که بعد از چند ثانیه این خبر از روی سایت پاک شد.

بازی برد – برد برای بازار سرمایه

در روز دوشنبه مورخ ۱۰/۱۱/۱۴۰۱ بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار نرخ بهره بانکی و نرخ تسهیلات را ۲۳ درصد اعلام کردند که این قضیه یک بازی برد-برد برای بازار سرمایه بود؛ زیرا انتظار اکثر معامله گران نرخ بهره ۲۷ درصد بود که بعد از انتشار این خبر ریسک افزایش بیش از حد نرخ بهره از سر بازار برداشته شد و باعث شد که در روز سه شنبه و چهارشنبه، وضعیت متعادل تری را تجربه کند.

شیب کاهشی رشد درآمد برای صنایع کوچک

با بررسی تحلیل وضعیت موجود بر اساس شاخص هم وزن و کل می توان به این نتیجه رسید که در مدت زمانی که بازار یک رالی صعودی را شروع کرد، شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل بازدهی خیلی بهتری داشت. دلیل آن را می توان حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و ایجاد تورمی که باعث رشد در درآمد و نرخ های فروش صنایع کوچک و میانه شد جستجو کرد.

بعد از گذشت ۸ ماه از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و با آمدن گزارش های ماهیانه صنایع کوچک کم کم شاهد این موضوع هستیم که شیب افزایش درآمدها و نرخ ها خیلی کند شده است؛ البته سهم هایی هستند که هنوز رشد درآمدی را تجربه می کنند ولی این موضوع نیاز به نگاه تخصصی تر و دقیق تری دارد تا بتوان با خیال راحت در آن ها سرمایه گذاری انجام داد.

تحلیل تکنیکال شاخص هم وزن

تحلیل فنی شاخص هم وزن، از آنجایی که این شاخص در شرایط فعلی از اهمیت بالاتری برخوردار است، می تواند جالب باشد. طبق تصویر، شاخص هم وزن بعد از نزدیک شدن به سقف تاریخی سال ۹۹ اصلاح خود را شروع کرد و به محدوده حمایتی خودش رسید؛ دلیل این اصلاح را نیز می توان در کاهش حجم معاملات به طور کامل مشاهده کرد. حال اگر بخواهیم دوباره شاخص هم وزن به مسیر صعودی خودش ادامه دهد و سقف سال ۹۹ را پر قدرت بشکند، حتما باید حجم معاملات را رصد کرد تا دوباره به مسیر افزایشی خود برگردد؛ همچنین بایستی شاهد الگوهای کندلی پرقدرت مثل ماروبوزو یا سه سرباز سفید که در ماه های گذشته نیز تشکیل شده، باشیم.

شاخص کل بورس

عدم رشد در صنایع بزرگ

در صنایع بزرگ و شاخص ساز، به دلیل مسائل دستوری مثل دلار ۲۸۵۰۰ تومانی و بقیه موارد، نرخ های فروش نسبت به ابتدای سال هیچ رشدی از خود به جای نگذاشته اند. در این صنایع قیمت های جهانی با بازگشایی اقتصاد چین، روند صعودی خود را شروع کردند و در بورس کالا نیز رقابت خوبی انجام می دهند؛ امیدواریم در ادامه مسیر شاهد بهبود در موارد ذکر شده باشیم تا هم سهام‌دار و هم بخش تولید بتوانند به دستاوردهای خوبی برسند.

۳ گروهی که باید به آن توجه داشت

۱-گروه بانکی : این گروه با توجه به نرخ تسهیلات ۲۳ درصدی می توانند در آینده تحرکات مثبتی را از خود به جای بگذارند؛ زیرا این نرخ تسهیلات نوید بخش بهبود در ترازنامه های اسفناک این گروه می باشد.

۲-سهم های کامودیتی محور و پالایشی ها: اگر موانع از سر راه این شرکت ها برداشته شود؛ سهم های کامودیتی محور همانطور که گفته شد به دلیل بازگشایی اقتصادی چین و رشد نرخ های جهانی اعم از سنگ آهن، فولاد، زغال سنگ، متانول و سهم های پالایشی به دلیل بهبود کرک اسپرد بنزین می توانند وضعیت خوبی را تجربه کنند.

۳-خودروسازها: اگر در هفته آینده خبرهای خوبی از سوی شورای رقابت مبنی بر ادامه دار بودن عرضه خودرو در بورس کالا منتشر شود، گروه خودرو به عنوان لیدر احساسات بازار می تواند جو مثبتی را روانه بازار کند.     

دو موردی که در هفته آینده (۱۶-۲۰ بهمن ۱۴۰۱) باید به آن توجه کرد

۱-بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس در حال بررسی است و یک سری گمانه زنی ها مبنی بر اصلاح نرخ گاز از ۷۰۰۰ تومان به ۵۰۰۰ تومان به گوش می رسد؛ در صورت کاهشی شدن نرخ گاز در قانون بودجه، صنایع پتروشیمی می توانند تحرکات مثبتی داشته باشند که امیدواریم مجلس با اصلاح لایحه بودجه به بهبود وضعیت بازار سرمایه کمک کند.

۲-در شرایط فعلی، بقیه صنایع برای رشد به اخبار مثبت خودرو به عنوان لیدر احساسات بازار نیاز دارند؛ بنابراین اخبار شورای رقابت در هفته پیش رو از اهمیت بالایی برخوردار است.

بازار ارز رِنج شد

در هفته ای که گذشت (۸-۱۲ بهمن)، بازار ارز بنا به دلایلی که در ادامه مورد بررسی قرار می گیرند، در هر روز روندی متفاوت داشت.

 همسو کردن قیمت صرافی ملی با بازار آزاد، عدم عرضه کافی بازارساز برای دلار سهمیه ای، پخش دلار سفید به جای دلار آبی و نداشتن چشم انداز درست از تحریم ها و روابط خارجی ایران از جمله این دلایل بودند. در هفته ای که گذشت، معامله گران عقب نشینی کردند و تا مادامی که چشم انداز درستی برای موارد ذکر شده به وجود نیاید، دلار مانند هفته های گذشته تقاضا نخواهد شد. این عدم تقاضا مانند هفته های گذشته در بازار ارز باعث شده که شاهد ورود سرمایه به بازار سکه و طلا باشیم و عدم خالی شدن حباب در بازار سکه می تواند دلیلی محکم برای این موضوع باشد. بازار ارز برای این که بتواند روند جدیدی به خود بگیرد منتظر خبر است و باید در هفته آینده اخبار را به طور کامل رصد کرد؛ در صورتی که خبر خاصی منتشر نشود، رِنج زدن بازار در همین محدوده ها محتمل ترین سناریو است.

پیش بینی قیمت دلار برای هفته آینده

برای هفته آینده پیش بینی می شود که قیمت دلار در صورت منتشر نشدن اخبار منفی، رشدهای عجیب غریبی نداشته باشد و دلیل آن را می توان در دو مورد جستجو کرد:

۱-دهه فجر: طبق سنوات گذشته و به صورت تجربی می توان گفت که دولت در این دهه اجازه بالا رفتن قیمت را نمی دهد.

۲-سیاست های دولت و بازارساز: در خصوص سیاست های دولت در روز سه شنبه مورخ ۱۱/۱۱/۱۴۰۱ رئیس جمهور در یک نشست زنده تلویزیونی بر این موضوع تاکید کرد که هدف ما رساندن نرخ بازار آزاد به دلار نیمایی است؛ که باید دید چه سیاستی را برای انجام این مهم در نظر گرفته اند.

امیدواریم دولت مراعات حال بازار سرمایه را نیز بکند و اگر قصد پایین آوردن قیمت را دارد به صورت پله ای این کار را انجام دهد؛ زیرا الگوی تشکیل شده در چارت دلار برای روند بعدی قیمت، نوید یک حرکت شارپ را می دهد.

تحلیل تکنیکال دلار

تحلیل تکنیکال دلار

در چارت ۱ ساعته دلار شاهد تشکیل الگوی کنج هستیم، که قیمت در این کنج با کوتاه شدن سقف و کف ها در حال فشرده شدن است. این کوتاه شدن سقف و کف در تحلیل تکنیکال نوید این موضوع را می دهد که اگر قیمت از هر طرفی بشکند می تواند یک روند شارپ به خود بگیرد. در صورت شکست از هر سمت، سطوحی که قیمت دلار می تواند به آن ها واکنش دهد، مشخص شده اند.

توجه داشته باشید که تحلیل تکنیکال را به طور کامل نمی توانیم مبنای معاملات خودمان قرار دهیم و به دلیل موارد ذکر شده در پست بالا و رنج شدن بازار این سبک از تحلیل می تواند در پیش بینی آینده قیمت به ما کمک کند.

مطالب مشابه

3.5 4 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسینی
حسینی
1 سال قبل

موفق و سربلند باشید، ممنون بابت تمام زحماتتون🔥🔥🔥🌹🌹

Hessam
Hessam
1 سال قبل

ممنون برای محتوای خوبتون

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×