بررسی تغییرات داده های درون شبکه بیتکوین در هفته منتهی به ۲ جولای

تحلیل و گزارش بازارها بازار رمزارزها

وضعیت سلامت شبکه

در هفته ای که گذشت، بیتکوین توانست کندل هفتگی خود را به حضور قوی خریداران مثبت به اتمام برساند. علیرغم دور شدن ترس رکود و پابرجا بودن درخواست ETF برای بیتکوین، فعالیت تغییر محسوسی نداشت، به طوری که تعداد آدرس‌های فعال (نمودار قرمز) توانست به سطح پیشین خود که قیمت درآن زمان در ناحیه ۳۰.۷۰۰ دلار قرار داشت، برسد.
این موضوع اکنون بازتاب بی تصمیمی در میان معامله‌گران است. نکته حائز اهمیت که بایستی به آن توجه نمود این است که پس از اخبار منتشر شده توسط SEC برای ثبت ETF های بیتکوین که موجب نوسان شدید قیمت شد، تعداد آدرس‌های فعال کاهش ناچیزی را تجربه نمودند که این موضوع می‌تواند بازتاب عدم ترس جدی عمده معامله‌گران و جلوگیری از فروش هیجانی و ادامه‌دار باشد.از سوی دیگر، تعداد آدرس‌های جدید (نمودار آبی) روند نزولی داشته‌ است.

وضعیت سلامت شبکه

تعداد تراکنش‌های شبکه با وجود افزایش ناچیز، در نزدیکی سطح کلیدی خود قرار دارد که اشاره به عدم فعالیت شدید معامله‌گران خرد دارد. میانه حجم تراکنش‌های شبکه بیتکوین با رسیدن قیمت به منطقه ۳۰.۵۰۰ دلار رشد یافته که می‌تواند توزیع از جانب آن‌ها را نشان دهد. در نظر داشته باشید که افزایش این شاخص نسبتا جزئی بوده و فعالیت صورت گرفته در جهت عرضه از جانب نهنگ‌ها شدت دار نبوده‌ است.

 

تعداد تراکنش‌های شبکه

طبق گزارش پیشین (هفته منتهی به ۲۴ ژوئن) که انتظار کاهش سختی شبکه (نمودار قرمز) می‌رفت، شاهد افت ۳.۳ درصدی آن بودیم. با آسان‌تر شدن حل هش بلاک‌های شبکه، هش‌ریت ریکاوری جزئی را تجربه نموده که نشان‌دهنده کمرنگ بودن حضور ماینرهای خارج شده از شبکه است. با این وجود، امنیت در سطوح مناسبی قرار دارد. به طور کلی سلامت شبکه از لحاظ فعالیت و امنیت در وضعیت نسبتا مطلوبی است.

سختی شبکه

وضعیت ماینرهای بیتکوین

درآمد ماینرهای شبکه از طریق ساخت بلاک افزایش داشته و در حال حاضر شاخص پوئل روند صعودی خود را حفظ کرده و به سطح ۲.۵ ماه اخیر خود رسیده‌است.

وضعیت ماینرهای بیتکوین

شاخص MPI همزمان با رشد قیمت به روند صعودی خود ادامه داده؛ از سوی دیگر با افزایش درآمد ماینرها مجددا این معیار اسپایک زد و میزان نقل و انتقال بیتکوین به صرافی‌ها از سوی این دسته افزایش داشت که احتمال توزیع از جانب آن‌ها را تقویت می‌کند.

شاخص MPI

وضعیت عرضه و تقاضا بیتکوین

امتیاز روند انباشت بیتکوین طی هفته اخیر افزایش و میانگین ۷ روزه این شاخص روند صعودی داشته و بالای عدد ۰.۵ قرار گرفته‌است. علی‌رغم رشد امتیاز روند انباشت بیتکوین، همچنان بی تصمیمی از سوی معامله‌گران دیده می‌شود چرا که شدت این تقاضا نسبت به نواحی ۲۷.۰۰۰ دلار کمتر است.

وضعیت عرضه و تقاضا بیتکوین

تعداد آدرس‌های بالای ۱۰ هزار (نمودار سبز) و ۱۰۰ بیتکوین (نمودار نارنجی) به روند نزولی خود ادامه داده اند. با وجود افزایش جزئی تعداد آدرس‌ نهنگ‌ها (نمودار بنفش)، میزان افت تعداد آدرس‌ مگا نهنگ‌ها بیشتر از تقاضای نهنگ‌ها است.  

تعداد آدرس‌های بالای 10 هزار (نمودار سبز) و 100 بیتکوین (نمودار نارنجی) به روند نزولی خود ادامه داده اند

موجودی آدرس‌های بزرگ هم عملکردی مشابه تعداد آدرس‌ها داشته و شاهد کاهش ۷ درصدی موجودی بین ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار بیتکوین طی یک ماه اخیر هستیم.

موجودی آدرس‌های بزرگ

شاخص CCD مجددا جهش داشته که عمده این افزایش مربوط به خروج بیتکوین از شبکه با باند سنی ۳-۵ سال است.  طی روز گذشته جولای) با نوسان قیمت در محدوده ۳۰.۵۰۰ این دسته از هولدرها مقدار ۱۶ هزار بیتکوین فروخته‌اند.

شاخص CCD

شاخص MVRV همچنان در نزدیکی سقف کلیدی خود قرار دارد که می‌تواند در کوتاه مدت موجب تردید در ارزندگی شود. در صورت افت قیمت به ناحیه ۳۰.۰۰۰ دلار شاخص به کف محدوده کلیدی خود می‌رسد. از سوی دیگر در صورت عبور از ناحیه ۳۱ هزار دلار با رشد معیار MVRV، وارد محدوده مهم بعدی خود می‌شود.

شاخص MVRV

نزدیک‌ترین تاریخ‌ سررسید مهم برای بازار آپشن از نظر حجم قراردادهای باز (معادل تقریبا ۶۴۹ میلیون دلار) در هفته آتی، مصادف با ۰۷ جولای ۲۰۲۳ است. حداکثر ضرر (Max Pain  برای معاملات آپشن برابر با ۲۹,۰۰۰ دلار می‌باشد.) بیشترین مقدار Call اخذ شده برابر با ۳۱.۰۰۰ و سپس ۳۱.۵۰۰ دلار است که جزو نواحی مقاومتی تلقی می‌گردد. از سوی دیگر، ناحیه ۲۸.۰۰۰ دلار که بیشترین مقدار Put مربوط به این منطقه است، به عنوان ناحیه حمایتی توسط معامله‌گران آپشن در نظر گرفته می شود.

نزدیک‌ترین تاریخ‌ سررسید مهم برای بازار آپشن از نظر حجم قراردادهای باز

جمع‌بندی:

با وجود وضعیت مطلوب سلامت شبکه، پتانسیل برای عدم اطمینان به ارزندگی در کوتاه مدت وجود دارد. از سوی دیگر با نوسان قیمت در محدوده فعلی شاهد توزیع‌هایی هستیم که در صورت تشدید ریسک و افزایش عرضه توسط ولت‌های بزرگ می‌توان دریافت که معامله‌گران ناحیه فعلی را مانند مقاومت تلقی می‌کنند که می‌تواند در کنار سایر عوامل به افت قیمت کمک کند.

مطالب مشابه

4.3 6 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
9 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Arsam
Arsam
1 سال قبل

درود بر شما
امکانش هست در مورد شاخص پوئل یک سری توضیحات بدید که چه کاربردی داره؟

ساعی
ساعی
1 سال قبل

عرض ادب و خسته نباشید خدمت گروه رمزعلی
ممنون بابت مطالب به روز و آموزنده تون.

حسینی
حسینی
1 سال قبل

♥🌹

Abolfazl34
Abolfazl34
1 سال قبل

سلام. دم امیر اقا و تیم حرفه ای رمزعلی گرم شما خدمت بزرگی میکنین به ماها با این مطالب که در اختیار ما میزارید. ما قدر این زحمات رو میدونیم امیدوارم بقیه هم زودتر اینو بفهمن. با یکم فکر کردن میشه فهمید فرق تیم شمارو با بعضیا که تو موقعیت الان بازار بجای اطلاعات دادن به مردم ده روز تمام توان تیمشون رو میزارن واسه تبلیغ دوره های خودشون که اسرار دارن مردم رو نوستراداموس کنن.
درود به شرف امیر اقا و تیم زحمتکش اکادمی رمزعلی.

آزاده
ویرایشگر
1 سال قبل
پاسخ به  Abolfazl34

ممنون از لطف شما

Ahmad6218
Ahmad6218
1 سال قبل

باتشکر از گروه آقای رمزعلی بابت مطالب ارزنده و مفید

mahdimortezaee
mahdimortezaee
1 سال قبل
پاسخ به  Ahmad6218

ممنون از لطف شما

hatefsoltanian
hatefsoltanian
1 سال قبل

اگر دوستان مایل باشند که یه خلاصه ای با نظر خودم بگم:
از نظر بنده عملاً بیت کوین در یک تریدینگ‌رنج قرار داره که سقف اون میشه ۳۱۰۰۰-۳۱۵۰۰ و کف اون میشه ۲۸۰۰۰-۲۹۰۰۰.
به نظرم باید حواسمون به اخبار و آمار های اقتصادی باشه.
و همچنین مواظب باشیم که یک وقت نهنگ ها عرضه سنگین انجام ندن و ما حواسمون نباشه.
با تشکر فراوان از زحمات شما 🌸

امیر
امیر
1 سال قبل

ممنون از اطلاعات عالیتون

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×