تحلیل بازار ایران بورس/دلار (هفته دوم اسفند)

بازار بورس تحلیل و گزارش بازارها

در این گزارش به بررسی دلایل عملکرد مثبتِ بازار سرمایه در هفته دوم اسفند (۶-۱۰ اسفند ۱۴۰۱) و پیش بینی آن در روزهای آینده پرداخته شده؛ همچنین تحولات اخیر در بازارِ ارز و عوامل تاثیر گذار بر قیمت دلار در هفته آینده مورد تحلیل و برررسی قرار گرفته است.

شروع طوفانی و پایانی کم جان

بازار سرمایه در  هفته دومِ اسفند مخصوصا در  اولین روز هفته (۶ اسفند) عملکرد فوق العاده ای داشت؛ رشد عجیبِ ۸ درصدی دلار در آخر هفته و خبر تغییرِ نرخ نیما به دلار مبادله ای زمینه ساز این شروع طوفانی بود؛ به طوری که رکورد ورود پول حقیقی پس از دو سال در بازار شکسته شد و بیشتر از ۲۰۰۰ میلیارد تومان پولِ حقیقی وارد بازار سهام شد.

این جو مثبتِ بازار سرمایه تا سه روز ادامه داشت و اکثریت صنایع بزرگ مخصوصا صنایع پتروشیمی و فلزی و پالایشی عملکرد به شدت مثبتی از خود نشان دادند؛ اما در پایان هفته عرضه ها کمی شدت گرفت و یکی از نکات منفی این هفته افزایش یافتن عرضه ها در دو روز انتهایی به خصوص در روز چهارشنبه (۱۰ اسفند) بود.

اکثریت صنایع بزرگی که در روزهای قبل به عنوان لیدر بازار سرمایه شناخته می شدند، در صف فروش قرار گرفتند؛ در مقابل، اقبال به سمت صنایع و سهم های کوچکتر بیشتر شد.

نمای بازار سرمایه در ابتدای هفته

نمای بازار سرمایه در ابتدای هفته

عملکرد شاخص کل و پیش بینی آن

شاخص کل در روز شنبه ششم اسفند ماه در پی جو روانی جهش قیمت دلار با ۸۸ هزار واحد افزایش روبرو شد و مقاومت ۱.۷۰۰.۰۰۰ واحدی را با قدرت شکست؛ در روزهای بعدی نیز با صعود به کانال ۱.۸۰۰.۰۰۰ واحدی در عدد ۱.۸۲۰.۰۰۰ واحد جا خوش کرد.
پیش بینی می شود که درصورت ادامه اصلاحِ قیمتی دلار و با توجه به افزایش فشار فروش حقوقی ها و تسویه کارگزاری ها در انتهای سال در هفته آتی شاهد بازاری تقریبا متعادل باشیم. در صورت جهش قیمتی دلار و عبور از مرز ۶۰.۰۰۰ تومان که کمی بعید به نظر می رسد، انتظار شکست مقاومتِ روانی ۲ میلیون واحد و ورود سنگینِ نقدینگی به بازار سهام پیش از آغاز سال جدید شمسی وجود دارد.

تکنیکال شاخص هم وزن

شاخص هم وزن در محدوده ۴۶۰.۰۰۰ واحدی حمایت شد و یک رالی صعودی جدیدی را در پیش گرفت؛ افزایش حجم معاملات و تشکیل الگوهای کندلی قوی گواه این موضوع می باشد.
حال برای شکستن سقف تاریخی، حجم معاملات باید همچنان خود را در این سطوح حفظ کنند تا با یک کندل پر قدرت مقاومت را بشکنند؛ در غیر این صورت انتظار برگشت از همین ناحیه وجود دارد و اولین هدف اصلاحی می تواند فیبوی ۰.۷۸۶ باشد.

تحلیل تکنیکال شاخص هم وزن

 

تحلیل تکنیکال شاخص هم وزن

عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت دلار در هفته گذشته

  • جمعه ای که تعطیل نبود

روز جمعه مورخ ۵ اسفند اتفاق نادری رخ داد و قیمت دلار به دلیل اخبار منفی در سیاست خارجه اعم از تعطیل شدن سفارت انگلیس در تهران و بسته تحریمی اتحادیه اروپا، ۴ هزار تومان افزایش پیدا کرد.

روزهای چهارشنبه و پنج شنبه (۳ و ۴ اسفند) نیز قیمت تحت تاثیر جوسازی جلسه شورای حکام و آژانس برای صدور قطعنامه علیه ایران قرار گرفت. استفاده از واژه جو سازی به این دلیل می باشد که در سنوات قبلی شاهد این موضوع بودیم ولی شاهد صدور هیچ قطعنامه ای علیه ایران نبودیم  و احتمالا بعد از اتمام این جلسه قیمت می تواند فاز اصلاحی به خود بگیرد.

  • بازگشت دلار سهمیه ای

روز شنبه ششم اسفند نیز عرضه ارز  سهمیه ای به مبلغ ۵۲۵۰۰ تومان دوباره از سر گرفته شد. کم شدن میزان سهمیه از ۵۰۰۰ به ۳۰۰۰ دلار نکته حائز اهمیتی است. بسیاری از معامله گران معتقدند به دلیل کاهش سهمیه ، قیمت ها نمی توانند فاز اصلاحی به خود بگیرند اما عده ای معتقدند که قطره آبی در بیابان نعمت است.

  • بازاری که شارپی بالا بره؛ زیرش خالیه!

دلار در روز دوشنبه ۸ اسفند تا قبل از ساعت ۱۵ به محدوده ۶۰ هزار تومان نزدیک شده بود، اما به صورت ناگهانی به زیر ۵۵ هزار تومان سقوط کرد. تحرکات قیمتی دلار با انتشار یک شبه خبر بنیادی باعث وقوع این وضعیت گردید.  

مدت ها بود که تحلیل های فنی از اشباع خرید و ریزش قیمت خبر می دادند، ولی این اتفاق با کمی تاخیر و در دو کانال بالاتر اتفاق افتاد.
آزادی شهروند اسپانیایی در ایران و از آن مهم تر شایعه حضور عباس عراقچی در کنار امیر عبداللهیان در دور جدید مذاکرات که یک رسانه یونانی منتشر کرد؛ باعث اصلاح در بازار شد.

مواردی که در هفته آینده باید به آن ها توجه داشت

 در کنار عرضه دولت، بازار نگاه ویژه ای به مسئله برجام دارد و معامله گران نیز علاوه بر برجام نگاه ویژه ای به ۱۵ اسفند و نشست شورای حکام دارند.

روز دوشنبه ۸ اسفند ارنس نورمن خبرنگار وال‌استریت ژورنال از احتمال سفر رافائل گروسی دبیرکل سازمان انرژی اتمی به تهران در هفته سوم اسفند ماه خبر داد.

شماری از کارشناسان سفر گروسی به تهران و حل و فصل احتمالی مسایل پادمانی میان دو طرف را نشانه ای جدی از احتمال توافق یا دست کم توافق موقت بین ایران و طرف های برجامی تلقی می کنند.
اگر این اتفاق رخ دهد و اخبار مثبت منتشر شود، قیمت دلار می تواند حمایت مهم ۵۲۷۰۰ هزار تومان را به سمت پایین بشکند که در این صورت انتظار مشاهده یک فشار فروش سنگین در بازار را داشت.  

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرده که میزان ذخائر اورانیوم غنی شده ‌ ایران ۱۸ برابر سقف مشخص‌شده در توافق هسته‌ای برجام است. در صورت تایید این موضوع طی سفر آقای گروسی به تهران، فشار دوباره جوامع غربی به ایران می تواند قیمت دلار را به سمت بالا سوق دهد.

سناریوهای مورد انتظار از آینده قیمتی دلار

  • بازارساز به دنبال کف قیمتی مناسب

این روزها بازار ارز به دنبال کف مناسب می گردد که اگر پیدا شود، وضعیت شفاف تر می شود. عدد  ۵۲۷۰۰ تومان نیز می تواند حمایت خوبی برای اسکناس آمریکایی باشد و روز چهارشنبه (۱۰ اسفند) نیز شاهد واکنش قیمت به این حمایت بودیم.

  • سناریوی اول
    اگر ۵۲۷۰۰ کف مطمئنی باشد (این کف را انتشار اخبار منفی از سمت سیاست خارجه می تواند قوی تر کند)، بازارساز می تواند دوباره سمت خریدار را فعال کند و سپس سیر نزولی خود را در پیش گیرد.
  • سناریوی دوماگر کف ۵۲۷۰۰ حمایت خوبی نشود (با انتشار اخبار مثبت از سوی آژانس و شورای حکام و چراغ سبزهای آمریکا و غرب برای شرکت در مذاکرات) می توان به ادامه دار بودن مسیر نزولی امیدوار بود تا بازار ساز عده زیادی را نقره داغ کند.

در صورت از دست رفتن حمایت ۵۲۷۰۰، کف های بعدی قیمت در ابتدا عدد روانی ۵۰ هزار تومان و سپس محدوده ۴۷ تا ۴۸ هزار تومان خواهد بود.

تحلیل تکنیکال دلار

تحلیل تکنیکال دلار

مطلب پیشنهادی : دسترسی به تحلیل بازار ایران بورس/دلار (هفته اول اسفند)

مطالب مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد هاتف سلطانیان
محمد هاتف سلطانیان
1 سال قبل

سلام. وقتتون بخیر. خسته نباشید. خیلی ممنونم از مطالب مفیدتون. جسارتاً در عنوان«بازگشت دلار سهمیه ای» به یک فاصله نیاز است.🙏🏻🤚🏻

آزاده
ویرایشگر
1 سال قبل

ممنون از دقت نظر شما

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×