تحلیل بازار ایران بورس/دلار (هفته چهارم اسفند)

تحلیل و گزارش بازارها بازار بورس

در این گزارش به بررسی عملکرد بازار سرمایه در هفته چهارم اسفند ماه (۲۰ تا ۲۶ سفند)  و پیش بینی آن در روزهای آینده پرداختیم ؛ همچنین تحولات اخیر در بازارِ ارز و عوامل تاثیر گذار بر قیمت دلار در هفته آینده مورد تحلیل و برررسی قرار گرفته است.

عملکردی تحت تاثیر تسویه کارگزاری ها

بازار سرمایه در هفته چهارم اسفند ماه که تقریبا می توانیم آن را هفته پایانی بازار سرمایه به طور نیمه رسمی بدانیم؛ مطابق تحلیل هفته گذشته عملکردی تقریبا مثبت از خود نشان داد.
در روز شنبه بیستم اسفند ماه اکثریتِ صنایعِ ریالی محور به خصوص بانکی ها و خودرویی ها تحت تاثیر خبر توافق ایران و عربستان عملکرد بهتری نسبت به باقی صنایع از خود نشان دادند؛ اما باتوجه به این که یک شنبه و دو شنبه دو روزِ آخر، برای تسویه اعتبارات کارگزاری ها از جهت بستن سالِ مالیشان بود؛ بازار تحت تاثیر فشارِ فروش گسترده قرار گرفت و وزنه عرضه نسبت به تقاضا برتری داشت.

اما فشار فروش ها به تدریج کاهش یافت؛ به طوری که در روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ماه، شاخص کل رشدی ۳۵ هزار واحدی داشته و اکثریت سهام های کوچک و بزرگ صف خرید شدند؛ این اتفاق نشان داد که عرضه های این هفته بیشتر موقت و از سمت کارگزاری ها بوده و سهام‌داران واقعی فعلا حاضر به فروش سهام های خود با وجود دلار نیمایی ۳۷ هزار تومانی نیستند.

البته همچنان ۲ روز دیگر برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه در انتهای سال وجود دارد که پیش بینی می شود که بازار در این دو روز نیز عملکردی مثبت از خود نشان داده و با رشدِ جزئی شاخص کل، سال ۱۴۰۱ را به پایان برسانیم.
همچنین برای هفته ابتدایی بازار سرمایه که از پنجم فروردین شروع می شود انتظار می رود که مطابق با سال های قبل باتوجه به نبودِ حقوقی ها، عملکردی مثبت اما کم شدت را از بازار سهام شاهد باشیم.

( نقشه بازار  در روز چهارشنبه 25 اسفند)

( نقشه بازار  در روز چهارشنبه ۲۵ اسفند)

آینده درخشانِ مشتقات در ایران

روز دوشنبه بیستم اسفند، مشخص شد که قراردادهای آتی شمش طلا از بیستم فروردین سال آتی قرار است که راه اندازی شود که این اتفاق می تواند به طور کل فصای بازار آتی طلا که یکی از زیر مجموعه های مشتقات است را تغییر داده و این معاملات با استقبال بالایی مواجه شود.
باتجه به صحبت های رییس سازمان بورس در روز دوشنبه هفته جاری، افزایش دامنه نوسان تا مثبت و منفی ده درصد و دوطرفه کردن بازار سرمایه از مهم ترین برنامه های سازمان بورس در سال آینده است؛ هم چنین قراردادهای آتی و اختیار معامله نفت نیز پس از آمدن گواهی سپرده نفت در سال آینده قرار است که راه اندازی شود که این موضوع نویدِ آمدن قراردادهای آتیِ سایر کامودیتی ها در ایران را در ادامه خواهد داد.

تحلیل تکنیکال شاخص کل

تحلیل تکنیکال شاخص کل

در حال حاضر به نظر میرسد شاخص در یک استراحت میان راهی کوتاه مدتی به سر میبرد که حضور پررنگ خریداران در موعد عرضه های اواخر سال و نیز عدم تمایل شاخص  به اصلاح سنگین و پیروی از رفتار دلار خود گواهی است بر این موضوع.
در صورت حفظ محدوده معتبر حمایتی مشخص شده در چارت ، انتظار داریم در سال جدید شاخص به سمت سقف تاریخی و حتی فراتر از آن ( ۲۱۰۰-۲۲۰۰ ) پیش روی داشته باشد
توجه: مادامی که شاخص زیر ۱.۷۰۰ تثبیت نشود سناریو تحلیلی معتبر است!

عواملی که در هفته گذشته باعث ریزش قیمت دلار شد

همانطور که در گزارش های قبل مورد اشاره قرار گرفت، سناریوی دوم محقق شد و قیمت بعد از شکست حمایت ۵۲۷۰۰ به عدد روانی ۵۰۰۰۰ تومان و سپس محدوده ۴۷ تا ۴۸ هزار تومان رسید.

روز شنبه نیز محدوده مهم قیمتی ۴۸ هزار تومان با سرعت شکسته شد که دلایل آن را می توان در توافق ایران و عربستان و شایعه مجوز آمریکا مبنی بر ورود منابع ارزی عظیم از کشورهای حاشیه خلیج فارس به داخل کشور جستجو کرد.

قدرت این خبر به قدری زیاد بود که اسکناس آمریکایی دوباره کانال ۴۰ هزار تومان را پس گرفت و اگر بتواند زیر محدوده ۴۴ تومان تا ۴۵ هزار تومان تثبیت دهد مدتی می تواند زیر این محدوده نوسان کند.

خرید در عددهای بالای ۵۰ هزار تومان از نظر عقلایی نمی توانست خرید معقولی باشد؛ زیرا “بازاری که به صورت شارپی بالا برود، زیرش کاملا خالی است”، علاوه بر آن بازارساز نیز با بالا بردن نرخ، کاملا کسری بودجه خود را جبران کرد؛ قضیه توافق در کنارخالی کردن بازار ساز سرعت کاهش قیمت را دو چندان کرد و عده زیادی از معامله گران را با خرید در قیمت های بالا به طور کامل نقره داغ کرد.
در روز شنبه، خیلی از کسانی که دنبال فروش بودند، افرادی بودند که قصد ثبت نام در پیش فروش خودرو را داشتند، با این حساب میزبان ریال پس از دلار می تواند بازار خودرو باشد.

۷ دلیلی که در هفته گذشته به کاهش قیمت کمک کرد

۱-کاهش انتظارات به دلیل توافق ایران و عربستان.

۲-عدم صدور قطعنامه از سوی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی

۳-بسته شدن حساب شرکت های بزرگ به دلیل نزدیک شدن به پایان سال که در کاهش تقاضای ارز بی تاثیر نبوده است.

۴-کوچ حجم بسیار بالایی از نقدینگی به سوی بازار خودرو برای پیش خرید، سرعت معاملات در بازار ارز را کاهش داد.

۵-تامین مقدار بسیار بالایی از کسری بودجه دولت

۶-از سرگیری فروش دوباره دلار با کارت ملی.

۷-ظاهرا بازارساز اطلاعات تراکنش هایی که یک طرف آن به بازار ارز می رسد را شناسایی کرده و به صاحب حساب مهلت توضیح می دهد؛ در صورتی که صاحب حساب مستندات کافی برای استفاده از ارز را نداشته باشد، مشمول قوانین مالیاتی و نظارتی در این حوزه می شود. این رصد که در هفته های اخیر به صورت جدی تری دنبال می شود، در کاهش تقاضای معاملاتی بی تاثیر نبوده است.

در روز شنبه مورخ ۲۰ اسفند از سوی وزیر امور خارجه ایران، خبری مبنی بر توافق بر سر آزادی زندانیان منتشر شد که دوباره جناح کاهشی را در اسکناس آمریکایی فعال کرد، طوری که دلار هرات از ۴۷ هزار تومان تا حوالی ۴۳۵۰۰ تومان عقب نشینی کرد، ولی قیمت، مدت زمان اندکی مهمان این ناحیه بود، زیرا واکنش آمریکا تایید کننده این توافق نبود و این موضوع مجددا باعث افزایش قیمت دلار هرات تا محدوده ۴۵ هزار تومان شد.
وعده رئیس اتاق ایران و چین مبنی بر عرضه درهم در روز یکشنبه که بازتاب بسیار زیادی داشت، تقریبا هیچ از آب درآمد.
به دلیل ادعای رئیس اتاق ایران و چین، در روز یکشنبه مورخ ۲۱ اسفند، درهم معاملات را کاهشی آغاز کرد، ولی بازار که به نیمه روز رسید، با افزایش قیمت مواجه شد و دلیل آن را می توان در عملی نشدن حرف رئیس اتاق ایران و چین مبنی بر عدم عرضه درهم جستجو کرد.

بازار از روز یکشنبه به بعد مورخ ۲۱ اسفند مجددا با نوسانات رو به بالا همراه شد که دلیل آن را می توان در دستور کار نبودن برجام از سوی آمریکا توصیف کرد.

با توجه به تحرکات هفته گذشته می توان گفت تا وقتی که اتفاق خاصی رخ ندهد، بازار با کف حمایتی ۴۳ هزار تومان و سقف ۴۷ هزار تومان رو به رو می باشد.

این روزها نیز فاصله دلار آزاد با دلار رسمی مجددا افزایش پیدا کرده است؛ با توجه به سقف ۲۰۰۰ تایی که از سوی بانک مرکزی تعیین شده، ما به التفاوت شکاف چیزی حدود ۸.۵ میلیون تومان می شود.

این فاصله باعث ایجاد صف های شلوغی در جلوی صرافی های رسمی شده است؛ ولی در اصالتِ این صف ها کمی تردید وجود دارد.

طبق اعلام بانک مرکزی، سقف سهمیه ۲۰۰۰ دلار تعیین شده، اما یک سری از خریداران ادعا می کردند، ساعت ها منتظر سهمیه ۵۰۰۰ تایی که صرافی ها از سوی خود قول دادند، بودند ولی در آخر سهمیه ۲۰۰۰ تایی را هم دریافت نکردند.

پس با این اوصاف می توان نتیجه گرفت که این صف ها کار خود صرافی ها می باشد که به بانک مرکزی نشان دهند با این نهاد هم راستا هستند تا با دریافت سهمیه، دلار را به خودی ها برسانند.

مواردی که در هفته آینده باید به آن توجه داشته باشیم

پیش بینی می شود اخبار مثبت منطقه ای، روند نوسان را در بازار آرام کند.

این اخبار مثبت عبارتند از:

۱-سفر شمخانی و فرزین به امارات

۲-شایعه احیای روابط با مصر

۳-بهبود روابط با بحرین

این موارد بازار ارز را گوش به زنگ کرده است و انتشار هرگونه فاند منفی و یا مثبت از موارد ذکر شده می تواند روند قیمتی را عوض کند.

 

مطلب پیشنهادی : دسترسی به تحلیل بازار ایران بورس/دلار (هفته سوم اسفند)

مطالب مشابه

2.5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×