هفته موعود فرا رسید: آیا فدرال رزرو توقف خواهد کرد؟

تحلیل و گزارش بازارها اقتصاد کلان

مقدمه

در این گزارش به بررسی مهم ترین داده ها در هفته گذشته (۲۴ – ۲۸ آوریل) و آتی (۳۰ آوریل – ۵ مِی) در حوزه اقتصاد کلان پرداخته می شود.

با توجه به مواردی که در ادامه بررسی می شوند، می توان گفت که سنتیمنت کلی همچنان ترکیبی با وزن منفی (Negative Mix) است. سناریوهای وقوع رکود یا رکود تورمی برای ناحیه یورو و آمریکا همچنان دارای وزن هستند و نمی توان سطح بالای تورم و افت تولید در آن ها را نادیده گرفت. داده هایی که طی هفته های آتی منتشر می شوند، صرفا می توانند دید بهتری نسبت به شدت و گستردگی رکود بدهند.

به طور ویژه در رابطه با ایالات متحده، انتشار گزارش های درآمدی مطلوب باعث رشد بازارها طی هفته گذشته شد؛ گرچه ورشکستگی بانک First Republic و نگرانی های مرتبط با بخش بانکی مجددا مطرح شدند. همانطور که در گزارش های پیشین به آن اشاره شد، وضعیت نقدینگی در بانک ها و استقراض آن ها از فدرال رزرو بایستی مدنظر قرار بگیرد. به طور مشخص، استقراض ها از FED توسط بانک ها و موسسات مالی از طریق دریچه تنزیل و BTFP ادامه دارد اما از میزان آن ها کاسته شده است.

در تصویر زیر عملکرد یک ماهه برخی از دارایی ها/ بازارها نمایش داده شده؛ همانطور که مشاهده می شود، بیتکوین علیرغم نوسانات شدید توانسته بهترین عملکرد را در ماه آوریل داشته باشد. S&P 500 به واسطه انتشار گزارش های درآمدی مناسب در جایگاه دوم و صندوق اوراق بلندمدتی خزانه داری دولت آمریکا در جایگاه سوم قرار گرفته اند. طلا طی این ماه به دلیل غلبه ترس از رکود و رشد مجدد انتظارات تورمی با تقاضای خوبی روبرو شد، گرچه با انتشار داده های بعضا مطلوب و امید به کاهش توقف FED، قیمت فلز زرد با اصلاح روبرو شد. در این بین، شاخص دلار یا DXY بدترین عملکرد را داشت.

بررسی عملکردی دارایی ها/بازارهای منتخب در ماه آوریل

بررسی عملکردی دارایی ها/بازارهای منتخب در ماه آوریل

 

معامله گران و سرمایه گذاران در این مقطع بایستی به سیاست های پولی آمریکا و اروپا توجه بیشتری داشته باشند و عدم قعطیت هایی همچون تشدید تنش های ژئوپلیتیک و سرایت ورشکستگی به سایر بانک ها را دنبال کنند. از آنجا که بازارها در حال قیمت گذاری نزدیک شدن به پایان چرخه انقباضی آمریکا و یا احتمال تزریق نقدینگی با هدف حمایت از موسسات مالی هستند، امکان مشاهده تقاضا در بازارهای ریسکی وجود دارد. گرچه هفته پیش رو از نظر تنوع داده ها بسیار حائز اهمیت بوده و مدیریت ریسک و سرمایه بایستی مدنظر قرار بگیرند.

مروری بر مهم ترین داده ها و رویدادهای هفته گذشته (۲۴-۲۸ آوریل)

مهم ترین داده های منتشر شده طی هفته گذشته محدود به ناحیه یورو و ایالات متحده بودند که جزئیات آن ها مورد بررسی قرار می گیرند.

در رابطه با ناحیه یورو، داده ابتدایی نرخ رشد GDP در Q1 در تاریخ ۲۸ آوریل منتشر شد. این داده در بعد فصلی و سالانه کمتر از انتظارات بود و با واکنش منفی EUR همراه شد. رشد اقتصادی عمدتا تحت تاثیر افزایش صادرات بود؛ در مقابل، مصرف داخلی به سطوح پایینی رسیده که نگرانی از رکود تورمی را شدت می بخشد. در این وضعیت، شرایط برای ECB دشوار خواهد بود؛ مقامات ECB بر ضرورت یک گام ۰.۵ درصدی دیگر تاکید دارند، اما بازارها در انتظار گام ۰.۲۵ درصدی هستند. در این بین، نسبت به افزایش ضرر کسب نشده بانک های اروپایی نیز هشدار داده شده و باید دید ECB بر اساس آخرین داده تورمی خود پیش از جلسه چگونه تصمیم گیری خواهد کرد.

در رابطه با ایالات متحده، شاخص های متنوعی از بخش مسکن طی هفته منتشر شدند. سنتیمنت کلی در رابطه با این بخش که نقش پررنگی در داده های تورمی CPI و PCE دارند، این است که همچنان عرضه و تقاضا به توازن کامل نرسیده اند و با افزایش قیمت مصالح ساختمانی و کاهش مجوزهای ساخت و ساز احتمالا این وضعیت ادامه پیدا کند. انتظار می رود نرخ بهره وام های رهنی در نیمه دوم سال جاری کاهش پیدا نماید که این امر می تواند تمایل برای خرید را تشدید کند و در بلندمدت مجددا باعث افزایش قیمت خانه شود. گرچه، رشدهای قیمتی کم سابقه همانند آنچه که طی سال گذشته مشاهده شد، در این مقطع و با توجه به داده های فعلی دور از انتظار است.

سفارش کالاهای بادوام در ماه مارس (۲۶ آوریل) به ظاهر مطلوب و با رشد قابل توجه نسبت به ماه قبل منتشر شد؛ اما با بررسی جزئیات مشخص شد که سفارش های ثبت شده از جانب صنعت هواپیمایی (به طور مشخص، شرکت بوئینگ) باعث رشد داده شد و سفارش های بادوام هسته ای (بدون احتساب صنایع دفاعی و حمل و نقل) همچنان در سطوح منفی بوده و کاهش داشتند. با توجه به اثرگذاری کالاهای بادوام در رشد GDP، ادامه این روند می تواند انتظارات از رشد اقتصادی در فصل ها بعدی را منفی نماید.

دومین کاهش متوالی در سفارش هسته ای کالاهای بادوام

دومین کاهش متوالی در سفارش هسته ای کالاهای بادوام

داده ابتدایی نرخ رشد GDP در Q1 (27 آوریل) کمتر از انتظارات و برابر با ۱.۱% منتشر شد؛ گرچه این رقم برای یک اقتصاد که چرخه انقباضی شدیدی را تجربه می کند، مطلوب بوده و با تقویت شاخص دلار (DXY)، واکنش مثبت بازار سهام و اصلاح قیمتی طلا همراه شد. این سطح از رشد اقتصادی در Q1 عمدتا تحت تاثیر رشد چشمگیر مصرف و پس از آن رشد مخارج دولت بود. برخی از تحلیلگران بر این باورند که تقاضا در Q1 به دلیل آغاز سال نو و تمایل بیشتر به خرید بوده و ممکن است در فصول بعدی و یا بازبینی های تعدیل شده این امر کاهش پیدا نماید. جزئیات GDP به خوبی چسبندگی قیمتی در بخش خدمات را نشان می داد؛ علاوه بر این به رشد ۸ درصدی درآمد شخصی حقیقی قابل تصرف به دلیل بهره مندی از مزایای اجتماعی و کاهش مالیات بر درآمد شخصی اشاره شده بود.

جزئیات داده GDP به تفکیک فصل

جزئیات داده GDP به تفکیک فصل

 

مجموعه داده های مهم این کشور در تاریخ ۲۸ آوریل منتشر شدند. داده تورمی مورد نظر فدرال رزور، PCE باعث شگفتی چندانی نشد و با قیمت گذاری احتمال توقف اقدامات انقباضی FED، شاهد تضعیف شاخص دلار، کاهش بازدهی اوراق ۲ ساله و رشد محدود طلا بودیم. سطح بالای رشد قیمت ها در بخش خدمات در این داده نیز مشهود بود و باعث شد تا سناریوی رکود تورمی از احتمال بیشتری برخوردار شود.

جزئیات داده تورمی PCE؛ سهم بالای خدمات و روند کاهشی مطلوب در شاخص

جزئیات داده تورمی PCE؛ سهم بالای خدمات و روند کاهشی مطلوب در شاخص

 

داده مهم دیگر، هزینه اشتغال یا Employment Cost بود؛ با توجه به رشد این شاخص می توان گفت که رشد دستمزدها همچنان ادامه دار باشد که کار را برای مهار تورم توسط FED دشوار می نماید. داده های نهایی انتظارات تورمی ۱ و ۵ ساله دانشگاه میشیگان نیز همانند داده های ابتدایی، افزایش انتظارات را تایید کردند که مطلوب نیست.

مجموع این عوامل باعث شد تا درهفته منتهی به ۲۸ آوریل، بازارها نسبت به ضرورت یک مرحله دیگر افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره در جلسه ماه می FOMC به اطمینان بیشتر برسند. برای جلسه ماه ژوئن احتمال توقف در حال قیمت گذاری است، گرچه با توجه به چگونگی داده ها امکان تغییر احتمالات وجود دارد.

مروری بر مهم ترین داده ها و رویدادهای هفته آتی (۳۰ آوریل)  

طی هفته جاری داده های متعدد و متنوعی برای اقتصادهای بزرگ منتشر خواهند شد که در ادامه مهم ترین آن ها مورد بررسی قرار می گیرند.  

 

در رابطه با چین، PMI های تولیدی و غیرتولیدی موسسه NBS که اهمیت بالاتری دارند، در تاریخ ۳۰ آوریل و PMI های تولیدی و خدماتی موسسه Caixin نیز به ترتیب در تاریخ های ۴ و ۵ می منتشر خواهند شد. در این رابطه باید توجه داشت که بخش خدمات در اقتصاد چین طی چند ماه گذشته و پس رفع محدودیت های سیاست کووید-صفر بازیابی خوبی داشته اند و توانسته اند خود را در بالای سطح کلیدی ۵۰ حفظ نمایند. گرچه از نظر مقامات PBoC، این میزان تقاضا هنوز برای یک کشور با سیاست های پولی انبساطی مطلوب نیست. داده های مرتبط با بخش تولید در ماه مارس کمتر از انتظارات بودند و باعث بروز نگرانی از بازیابی اقتصادی این کشور شدند؛ به طور مشخص می توان به افت تقاضای خارجی و کاهش ثبت سفارش های جدید به عنوان دلایل این وضعیت اشاره کرد. در صورت عدم مشاهده رشد قابل توجه در داده های تولیدی و خدماتی می توان گفت که نیاز به تقویت سیاست های پولی و مالی انبساطی در این کشور تشدید خواهد شد.

در رابطه با استرالیا، بانک مرکزی این کشور (RBA) در تاریخ ۲ می درباره نرخ بهره تصمیم گیری خواهد کرد. با توجه به مشاهده نشانه های آرام گرفتن تورم و بازتاب آن در داده های تورمی اخیر، انتظار می رود تا نرخ بهره بدون تغییر و در سطح ۳.۶% باقی بماند. در صورت وقوع این سناریو و مشاهده یک گام افزایش دیگر نرخ بهره در آمریکا در تاریخ ۳ می می توان انتظار داشت که جفت ارز AUDUSD با اصلاح بیشتری روبرو شود.

در رابطه با ناحیه یورو، داده های نهایی PMI های تولیدی و خدماتی ماه آوریل به ترتیب در ۲ و ۴ می منتشر خواهند شد. همانطور که قبلا اشاره شد، بخش تولید به دلیل کاهش تقاضا در محدوده انقباض دارد و ادامه این روند ریسک وقوع رکود را شدت می بخشد. بخش خدمات در سطوح مطلوبی قرار دارد که علاوه بر نشان دادن میزان خوب تقاضا و مصرف، می تواند نگرانی از چسبندگی قیمت ها و باقی ماندن تورم در سطوح اوج را تشدید نماید. در صورتی که بازتاب این امر در داده ابتدایی تورم ماه آوریل (۲ می) مشاهده شود می تواند معاملات را به هم بزند و ECB در جلسه خود در ۴ می به گزینه ۲۵ واحد پایه روی نیاورد و در ادامه روند جلسات گذشته، با گزینه ۵۰ واحد پایه ادامه دهد. پیش از این مقامات ECB بر اهمیت این داده تورمی در تصمیم گیری خود در جلسه ۴ می تاکید کرده بودند. برای این ناحیه، داده های مهم نرخ بیکاری و خرده فروشی نیز به ترتیب در تاریخ های ۳ و ۵ می منتشر خواهند شد.

در رابطه با ایالات متحده، داده های متنوعی از جمله سفارش های کارخانه ای، موقعیت های شغلی JOLTs، تراز تجاری، تغییرات اشتغال ADP و غیره منتشر خواهند شد. مهم ترین موارد که بایستی توجه ویژه ای به آن ها داشت عبارتند از:

  • PMIهای تولیدی و خدماتی (۱ و ۳ می)

داده های خدماتی دو موسسه S&P Global و ISM هر دو در نواحی انبساطی (بالای سطح کلیدی ۵۰) قرار دارند؛ این وضع گرچه از نظر تقاضا و مصرف نشانه خوبی است اما در عین حال پتانسیل تورم زایی داشته و ادامه این روند در یک چرخه انقباضی چندان مطلوب نیست. در مقابل، داده تولیدی ISM که مورد توجه است، طی ۴ ماه گذشته در نواحی انقباض (پایین سطح کلیدی ۵۰) بود و عدم بازیابی آن می تواند نگرانی های رکودی را تشدید نماید.

  • اشتغال بخش غیرکشاورزی و نرخ بیکاری (۵ می)

در رابطه با بازار کار آمریکا و با توجه به داده های اخیر می توان گفت که نشانه های کاهش تقاضا و روند بهبود عرضه-تقاضا مشاهده شده، گرچه دستمزدها همچنان در سطوح بالایی قرار دارند. تضعیف آمار بازار کار گرچه به طور کلی برای اقتصاد مطلوب نیست، اما در این چرخه انقباضی که نگاه مقامات FED را به خود جلب کرده می تواند نویددهنده توقف در گام های افزایش نرخ بهره باشد.

  • تصمیم گیری نرخ بهره توسط FOMC (3 می)

انتظارات بازار از آخرین جلسه کمیته FOMC (22 مارس) با مشاهده تحولاتی همچون ورشکستگی بانک First Republic، انتشار داده های تقویت کننده سناریوی رکود/رکود تورمی، گزارش های درآمدی مطلوب و غیره با نوسانات زیادی همراه بود. تا زمان تهیه این گزارش (۲۹ آوریل) احتمال ۸۴ درصدی برای افزایش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره وجود دارد؛ همچنین گزینه یک گام دیگر افزایش در جلسه ماه ژوئن نیز قوت گرفته است. لازم به ذکر است که در این مقطع گام های افزایش تا حد زیادی قیمت گذاری شده اند و معامله گران عمدتا به سطح نهایی نرخ بهره و مدت زمان حفظ آن توجه دارند. در این راستا، کنفرانس خبری ریاست فدرال رزرو، آقای Powell و رویکرد ایشان نسبت به ادامه چرخه انقباضی و مواجهه با کمبود نقدینگی در بانک ها اهمیت زیادی دارد.

مطلب پیشنهادی : دسترسی به گزارش کلان هفته گذشته

مطالب مشابه

3.7 16 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
16 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سرمایه گذار عجول
سرمایه گذار عجول
1 سال قبل

اقا خلاصه بگید الان بخریم یا هنوز زوده؟

آزاده
ویرایشگر
1 سال قبل

دوست عزیز :))
اگر گزارش های ما رو دنبال کنید، می بینید که الان ریسک رکود وجود داره و باید داده ها رو دنبال کرد تا در این باره به قطعیت رسید. در صورت وقوع رکود (خفیف یا عمیق) امکان مشاهده سطوح قیمتی پایین تر وجود داره. اگر شما برای خرید عجله دارین، می تونید با انتخاب شخصی خودتون به صورت پله ای ورود کنید.

Mollakarimi
Mollakarimi
1 سال قبل

با تشکر از زحمات شما عزیزان،گزارش کامل و بی نقص ارائه شده،به نظر بنده افزایش۲۵درصدی در این ماه وماه بعد داریم،اما بازار این افزایش های نرخ بهره رو پرایس کرده.

مسعود
مسعود
1 سال قبل

سلام وقت بخیر. توی این گذارش از ریسک رکود یا رکود تورمی صحبت شده. ولی داده هایی که این مدت منتشر میکردید داده های نسبتا خوبی با توجه به یک دوره انقباضی شدید بود. میخوام بدونم دقیقا کدوم داده نشانه رکود رو میده. تشکر

آزاده
ویرایشگر
1 سال قبل
پاسخ به  مسعود

با سلام.
صرفا ظاهر داده ها مدنظر نیست؛ روند اون ها و جزئیاتشان هم اهمیت زیادی داره. برای مثال پیشنهاد میکنم این مقاله رو مطالعه بفرمایید که در اون درباره داده های هشداردهنده درباره حس رکود یا رکودتورمی گفته شده:
https://ecotrail.net/weekly_report_macro_recession_fears/

Hamzamani999
Hamzamani999
1 سال قبل

درود یه تشکر ساده و قلبی از امیرخان عزیز و تیم عالیشون میکنم، شش تا دوره رو با امیرخان بودم و هستم و در حالی ک از مباحث اقتصادی همیشه فراری بودم الان لذت میبرم ک واسه خودمم میتونم یه کوچولو تحلیل کنم مارکت رو و وقتی تحلیل ها رو میخونم میتونم درک کنم داده ها و شاخص ها و مفاهیم رو و ارتباطشون و تاثیرشون روی سایر داده ها و در نتیجه روی مارکت ها، هرچند این روزها داده ها و شاخصهای میکس یکم کار تحلیل رو سخت میکنه ک اونم ب لطف آموزش‌های امیرخان و مدیریت سرمایه میشه هم جلوی ضرر رو گرفت و هم سود رو کامل از دست نداد… ممنونم و پر از عشق و خیر و برکت باشید و در پایان حرفهام اینو بگم ک با تجربیات زندگیم و مسیر زندگیم و همچنین صحبتها و مسیر امیرخان درک کردم ک ” ما اینجا روی زمینیم تا همزمان با رشد، ارزش آفرینی کنیم و حضوری مثبت در هستی داشته باشیم نه صرفا موفقیت مادی” چقدر حرف زدم😅🤍🤍🙏🌹

آزاده
ویرایشگر
1 سال قبل
پاسخ به  Hamzamani999

از لطف شما متشکریم

سجاد
سجاد
1 سال قبل

سلام. من همیشه هر هفته تحلیل های کلان سایت شما رو دنبال میکنم ولی واقعیت ش احساس میکنم نمیشه یه پلن مشخص گرفت،، هر داده ای میاد در نهایت وایسته به داده ی بعدی تفسیر میشه. شاید من هنوز اونطوری که باید نتونستم اخبار کلان اقتصادی رو درک کنم

آزاده
ویرایشگر
1 سال قبل
پاسخ به  سجاد

وقت بخیر؛ هدف از این گزارش ها به روزرسانی وضعیت بازار هست و هدف ارائه یک مسیر مشخص نبوده از ابتدا.
دقیقا، داده ها به صورت پیوسته تفسیر می شوند و به روندشون توجه داریم.
پیشنهاد میشه در صورت تمایل جلسات رایگان دوره مارکت اکشن رو در یوتیوب ببینید، شاید دید بهتری نسبت به وضعیت کلی اقتصاد کلان و تحولات داده ها گرفتید:
https://youtu.be/NgdIkICtcMY

سجاد
سجاد
1 سال قبل
پاسخ به  آزاده

اتفاقا اون جلسات رو کامل نگاه کردم و واقعا خیلی بهم کمک کرد که بتونم مفهوم شاخص های اقتصادی رو متوجه بشم. خیلی ممنونم

آرسام
آرسام
1 سال قبل

تحلیلتون خیلی عالی، خیلی هم ساده و شفاف توضیح دادید. سپاس

فرشاد
فرشاد
1 سال قبل

ممنون از اطلاعات ارزشمندی که به صورت یکجا و با تحلیلی دقیق در اختیار معامله گران قرار دادید.

alivezvaei19
alivezvaei19
1 سال قبل

سپاس از زحمات شما
واقعا همه مسایل رو روشن کردید

احسان
احسان
1 سال قبل

این تحلیل ها خیلی میتونه کمک کنه تو تصمیم گیری برای معاملات ، ممنون بابت همه زحماتتون🙏❤

معین
معین
1 سال قبل

زین سفر گر به سلامت به وطن باز رَسم
نذر کردم که هم از راه به مِیخانه روم:))

#انقباض_فد_انبساط_ما_لوکوموتیو_رئیسی
#جبر_جغرافیایی

Mehdi economist
Mehdi economist
1 سال قبل

خسته نباشید

درباره ما

اِکوتِرِیل، پایگاه تحلیلی و آموزشی اقتصاد و بازارهای مالی

×